Bijuterii de colecție la început de drum

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-05-2024

în: Jewels & Watches

Cumpărarea de bijuterii fine este o investiție pe termen lung, iar dacă doriți să puneți bazele unei colecții, nu vă recomandăm să vă mulțumiți cu bijuterii de masă. Când alegeți bijuterii, veți dori cu siguranță o calitate înaltă, iar această calitate o asigură doar piesele fine, preferabil din sectorul Haute Joaillerie. Sunt, într-adevăr, mai scumpe, însă merită fiecare bănuț. Și, mai ales, le puteți lăsa moștenire urmașilor, așa că, în timp, de la următoarea generație, vor căpăta și valența de „bijuterii de familie”.

Sfaturi utile pentru o colecție durabilă

Bijuteriile de lux reprezintă un termen folosit pentru a descrie bijuteriile realizate din metale prețioase și, de multe ori, și din pietre prețioase sau chiar semiprețioase. În timp ce piesele din aur și platină pot fi costisitoare, merită din plin investiția pentru a deține ceva uimitor care să dureze toată viața și să poată fi transmis din generație în generație.

Gusturile fiecăruia sunt diferite, iar partea distractivă cu privire la alcătuirea unei colecții de bijuterii fine și investiția în piese de înaltă calitate este că le puteți purta în fiecare zi și vă veți simți fericite de fiecare dată când vă veți admira în oglindă.

Nici Roma nu a fost construită într-o singură zi – cu atât mai puțin o colecție impresionantă de bijuterii. Investiți mai întâi într-o mică bijuterie fină. Veți ajunge să simțiți diferența dintre o piesă de înaltă calitate și o bijuterie la modă. Și alegeți ceva ce știți că veți purta mulți ani de acum încolo. Stilul și gusturile sunt diferite de la persoană la persoană și doar dumneavoastră puteți ști ce vi se potrivește.

bijuterii

O modalitate excelentă de a vă construi treptat propria colecție de bijuterii fine este să vă doriți piese pentru ocazii speciale, cum ar fi zile de naștere, sărbători, absolviri și aniversări. A avea un moment special atașat unei bijuterii stimulează dorința de a o purta și de a o etala, precum și de a o păstra toată viața.

Și, apropo de ocazii speciale, răsfățați-vă cu bijuterii valoroase pentru a vă sărbători. Bijuteriile scumpe nu necesită o ocazie specială și nici o altă persoană care să vi le ofere. Poate fi la fel de frumos să vă răsfățați singure cu o piesă specială – pur și simplu pentru că o meritați, ați atins un obiectiv personal în viață, ați trecut printr-o perioadă grea sau, de ce nu, pentru că v-ați îndrăgostit de… o piesă deosebită și vreți să vă faceți o bucurie.

În funcție de stilul personal, încercați să găsiți piese pe care să le puteți asocia. Găsiți inele care arată grozav unul lângă celălalt sau suprapuse, astfel încât să le puteți împerechea oriunde mergeți și oricând aveți chef. A combina simultan mai mulți cercei pe ureche este, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga un plus de strălucire și culoare.

Odată ce aveți câteva piese-cheie în colecție, puteți să vă aventurați către o bijuterie unică și cu adevărat uimitoare – poate chiar o creație personalizată, pe care o puteți realiza pe comandă. Deși aici vorbim despre o investiție, adaugă un aspect uimitor stilului dumneavoastră și puteți purta cu ușurință piesele unice împreună cu celelalte bijuterii frumoase din colecție.

Să nu vă fie teamă să adăugați puțină culoare bijuteriilor alese. Mulți oameni cred că investiția în bijuterii fine înseamnă doar aur sau diamante incolore. În multe preferințe, diamantele sunt pe locul doi după pietrele prețioase unice și colorate, cu precădere safire, turmaline, tsavorite și spineli. Practic, culorile sunt nesfârșite în cazul pietrelor prețioase, ceea ce înseamnă că oricine poate găsi o nuanță care să i se potrivească. Piesele colorate sunt rare și unice în industria bijuteriilor fine, așa că o astfel de investiție va fi un subiect grozav de conversație și ceva ce nu veți vedea la altcineva.

bijuterii

Zece piese care nu trebuie să lipsească din caseta de bijuterii

Cerceii rotunzi. Dacă există o piesă obligatorie pentru orice colecție de bijuterii, aceștia sunt cerceii cu toartă. Acești cercei nu doar că îmbracă elegant lobul urechii, ci contribuie și la aspectul șic și rafinat al oricărei ținute. Indiferent dacă optați pentru aur sau argint, vorbim despre un element de bază atemporal, de care fiecare femeie are nevoie în caseta ei de bijuterii. Mici, medii sau voluminoși – care este alegerea potrivită? Pentru un look atemporal, alegeți creole mici sau medii, deoarece acestea vor accentua subtil orice ținută. Dacă intenționați să cumpărați doar o pereche, atunci alegeți un model „de zi cu zi”, adică unul nu foarte fantezist sau strălucitor. În mod ideal, aveți nevoie de niște cercei simpli, pe care să-i puteți purta oricând și care să fie atât de versatili, încât să se poată asorta atât cu un tricou alb, cât și cu o rochie de cocktail.

Colierul delicat. Un colier delicat poate părea un mic plus la o colecție de bijuterii, dar adevărul este că e extrem de subestimat. Îl puteți purta cu absolut orice, pentru orice ocazie. Această bijuterie minimalistă este, de asemenea, o piesă grozavă pentru a ridica instantaneu un aspect casual la rang de eleganță. Ca să nu mai vorbim că este o modalitate rapidă și simplă de a arăta magnific fără efort, într-o dimineață aglomerată. Iar pe măsură ce colecția crește, acest colier simplu poate fi ușor stratificat cu alte coliere frumoase pentru un aspect remarcabil.

Colierul cu pandantiv. Colierele cu pandantiv sunt versatile și atrăgătoare. Pot acționa ca un element statement pentru a da viață unui tricou simplu sau unui blazer descheiat. Iar cea mai bună parte este că aceste coliere pot fi personalizate cu ușurință, în funcție de stilul personal. Lanțul delicat poate ține un pandantiv îndrăzneț și frumos, care poate purta o semnificație, fie că este vorba despre inițialele personale sau ale altcuiva. Cealaltă parte distractivă a unui colier cu pandantiv este că poate fi asociat și cu un colier cu pandantiv delicat!

Ceasul ca bijuterie. Dacă există un lucru în comun pentru fiecare colecție perfectă de bijuterii, acesta este un ceas clasic. Aceste bijuterii de bază nu doar că ne mențin punctuali, dar funcționează și pentru a ne îmbunătăți ținuta și pentru a veni în completarea celorlalte accesorii. Când alegeți un ceas, puteți opta pentru aur, argint sau piele. Aici nu contează foarte mult ce finisaj alegeți, pentru că accesoriul nu este aproape de față, deci tonul care să se asorteze cu pielea nu este atât de important.

bijuterii

Brățara tennis. Această piesă își recâștigă popularitatea și nu este doar o fază trecătoare. Dacă ceva a fost popular cu câteva decenii în urmă, atunci sigur va fi atemporal pentru deceniile următoare. Inițial, această bijuterie a fost numită „eternity bracelet” în anii 20 ai secolului trecut. Dar în 1978, când celebra jucătoare americană de tenis Chris Evert și-a pierdut brățara din aur cu diamante, ea a oprit meciul până a reușit să o găsească (a fost un moment istoric!). Într-un interviu după meci, sportiva a fost întrebată despre incident și și-a numit bijuteria fină drept „brățara tennis”. Aceste piese pot fi înșirate și stratificate pe încheietura mâinii, deoarece pot fi asociate cu diferite lucruri, chiar și cu un ceas clasic.

Colierul tennis sau lanțul herringbone. Nicio colecție de bijuterii nu este completă fără un colier de greutate medie, de obicei sub forma unui colier tennis sau a unui lanț herringbone. După cum puteți ghici, un colier tennis este similar cu o brățară tennis. Este un trend care domină lumea modei, dar în același timp este o piesă care poate fi purtată ani de zile de acum încolo. Acest colier va străluci perfect pe piele și va atrage atenția asupra decolteului dumneavoastră. Iar în ceea ce privește lanțul herringbone, acesta este omologul mai clasic al unui lanț cu zale.

Inelul cu sigiliu (sau inelul dome). Un inel cu sigiliu este un element esențial pentru a vă construi colecția de bijuterii. Deși și-a câștigat reputația ca un accesoriu popular în rândul femeilor, a fost folosit inițial de bărbați ca sigiliu pentru a confirma semnătura pe documente importante. La fel ca colierul cu pandantiv, un inel cu sigiliu poate fi gravat cu o monogramă și alte simboluri, pentru a-i conferi un design unic și personal. Iar dacă nu sunteți o mare admiratoare a inelului cu sigiliu, atunci luați în considerare un model dome. Stilurile sunt similare și oricare dintre ele oferă un plus de eleganță unei colecții veritabile de bijuterii.

Cerceii cu perle. Nimic nu evocă eleganța mai mult decât cerceii cu perle. Aceste piese de înaltă clasă pot fi folosite ca o tușă finală pentru multe lookuri diferite. De la micuța rochie neagră, până la o cămașă albă cu gulerul răsfrânt, acești cercei reprezintă o piesă de accent frumoasă, care va conferi ținutei o notă de lux și rafinament. Vorbim despre un accesoriu perfect atât pentru ocazii formale, cât și pentru un look seducător de zi.

Colierul cu perle. Vă puteți baza oricând pe un colier cu perle pentru a da ținutei dumneavoastră un aspect plin de farmec. Un set de perle emană o eleganță atemporală, arătând uimitor chiar și în asociere cu un tricou. Însă să nu neglijăm faptul că, deși perlele sunt atemporale, ele pot avea și un aer desuet. Pentru a actualiza acest stil, alegeți un „choker” cu perle mai scurt în locul unui colier lung și voluminos. Important este să denote eleganță prin fiecare milimetru al construcției sale!

Cerceii cu șurub (stud). O modalitate subtilă de a adăuga stil indubitabil unui ansamblu casual este cu ajutorul cerceilor cu șurub. Chiar dacă sunt cu diamante strălucitoare sau din aur masiv, indiferent de design, sunt esențiali pentru colecția de bijuterii. Cerceii simpli cu șurub au capacitatea de a arăta la fel de șic cu un maiou simplu negru, ca și cu clasica rochie neagră sau roșie pentru serile cu adevărat speciale.

La toate aceste sugestii de mai sus, adăugați puterea brandurilor. Anii de expertiză și succes în acest domeniu vă vor oferi pedigriul și calitatea cu care nu puteți da greș. Purtați-le cu grație și succesul nu va întârzia să apară!

Energy Expo 10-13 octombrie