Ceasul Omega al lui Elvis s-a dat cu 1,8 milioane de dolari – un nou record orologer

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 06-08-2018

în: Jewels & Watches

Un ceas Omega din aur de 18 carate, fabricat în 1960, care a aparținut Regelui rock’n’roll-ului, s-a vândut în cadrul unei licitații organizate de casa Phillips, stabilind un nou record pentru prestigiosul brand elvețian.

Ceasul, confecționat din aur alb de 18 carate și încrustat cu diamante, s-a vândut la o valoare de 18 ori mai mare decât cea estimată inițial. Casa de discuri RCA Records a fost cea care i-a făcut cadou lui Elvis Presley ceasul respectiv, pentru a sărbători vânzarea a 75 de milioane de discuri.

Licitația de primăvară de la Geneva a debutat cu vânzări importante la Londra și New York, exemplarele fiind ceasuri vintage extrem de valoroase, fapt care a făcut ca Phillips să surclaseze la acest capitol casele de licitație Christie’s și Sotheby’s. În octombrie anul trecut, Phillips a obținut un nou record mondial pentru cel mai scump ceas de mână vândut vreodată la o licitație – 17,8 milioane de dolari pentru un Rolex care a aparținut la un moment dat actorului Paul Newman.

Cu ocazia licitării ceasului lui Elvis, cei de la Phillips au oferit spre vânzare și o serie de piese Rolex Daytona – un model râvnit cu precădere de colecționari –, suma totală obținută din vânzarea acestora atingând impresionanta valoare de 22,2 milioane de dolari. Cinci ceasuri au strâns o sumă care depășește un milion de dolari, iar toate cele 32 de exemplare scoase la licitație și-au găsit un cumpărător. Cu câteva zile înainte de acest eveniment, cei de la Phillips au mai doborât un record – au vândut o piesă A. Lange & Söhne cu aproximativ 850.000 de dolari, un record de preț la licitații pentru renumita companie orologeră germană.

Text: Andrei Dimulescu