Balenciaga uimește din nou cu invitațiile la show-ul de primăvară 2023

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-05-2022

în: News & Features

Balenciaga

Balenciaga, care recent a incendiat internetul săptămâna cu lansarea Paris Sneakers, nu încetează să ne uimească. După ce a folosit iPhone-uri cu ecran spart ca invitații la show-ul său de toamnă/iarnă 2022, Balenciaga le oferă oaspeților teancuri de bani falși pentru prezentarea colecției de primăvară 2023.

Invitațiile pentru show-ul de primăvară 2023 denumit „Balenciaga Dollars”seamănă cu cel al bancnotei americane de 100 de dolari. Și se pare că are chiar și acel miros distinct de bani, datorită artistului Smell Research Lab din Berlin, Sissel Tolaas.

Cu toate acestea, spre deosebire de moneda americană, bancnota de 100 de dolari a lui Balenciaga „nu are curs legal, nu poate fi folosită pentru a efectua o plată de niciun fel” și nu are „numere de serie, valori nominale sau sigilii oficiale”.

Balenciaga este cunoscut pentru cascadoriile sale de marketing inteligent calculate – și de obicei demne de atenție, așa că invitațiile în valută ale mărcii conduse de Demna sunt toate conform planului. Pe invitații, se regăsesc informații despre locație, data și ora show-ului SS 2023, care a avut loc pe 22 mai, în centrul financiar plin de viață cunoscut sub numele de Wall Street.

„Astăzi, Statele Unite sunt piața cu cea mai rapidă creștere a Balenciaga. Duminica aceasta, în New York City, brandul de lux va găzdui prima sa prezentare de modă americană din ultimii 20 de ani. Imediat după spectacol, se va lansa și o colecție în ediție limitată online”, a declarat Cédric Charbit, CEO-ul Balenciaga.