Virgin Galactic dezvăluie VSS Imagine Spaceship, o navă care va permite turismul spațial

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 23-04-2021

în: News

Ceea ce mulți din industria spațială au considerat inițial o idee greu de dus la bun sfârșit, o idee nebună cea a lui Elon Musk s-a dovedit a fi, în schimb, revoluționară. Pentru cea mai lungă perioadă de timp, sistemele de lansare de unică folosință au reprezentat cel mai mare obstacol pentru călătoriile spațiale comerciale. Cu mai multe succese, SpaceX poate oferi acum servicii cu platformele sale reutilizabile. Între timp, dezvăluirea VSS Imagine ne amintește că Virgin Galactic este încă în joc.

foto via @justluxe.com

Obiectivul lui Richard Branson de a deveni una dintre primele companii din lume care intră în turismul spațial este clar. În timp ce grupul lui Musk pare să se concentreze mai mult pe creșterea prezenței lor în scena aerospațială în mai multe rânduri. VSS Imagine este primul din clasificarea SpaceShip III a Virgin Galactic. Din punct de vedere al designului, împărtășește unele elemente cu SpaceShipTwo.

Nu există nicio îndoială că VSS Imagine va străluci ca o stea datorită exteriorului său. Aproape fiecare suprafață are un finisaj de oglindă, cu unele secțiuni în albastru. În general, eliberează o atmosferă de inginerie aerospațială avansată.

foto via @justluxe.com

Un alt motiv din spatele acestei înfățișări atrăgătoare, în afară de atragerea atenției, este protecția termică. Virgin Galactic spune că SpaceShip 3 va „permite performanțe îmbunătățite în ceea ce privește accesul la întreținere și rata de zbor” și „va pune bazele pentru proiectarea și fabricarea viitoarelor vehicule”.  Va testa VSS Imagine în această vară. Mai mult decât atât, se pare că lucrează la a doua navă de clasă SpaceShip 3 – VSS Inspire este, de asemenea, în curs de desfășurare.

Sursa: Virgin Galactic Unveils Its VSS Imagine Spaceship