Trei filme produse de Saint Laurent selectate pentru Festivalul de Film de la Cannes

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-04-2024

în: News & Features

Saint Laurent

Saint Laurent Productions, o filială de producție cinematografică lansată de casa de modă franceză în luna aprilie a anului trecut, a anunțat că a co-produs trei filme care au fost selecționate pentru cea de-a 77-a ediție a selecției oficiale a Festivalului de Film de la Cannes din luna mai.

Cele trei filme sunt: „Emilia Perez”, de Jacques Audiard, cu Zoe Saldana și Selena Gomez; „The Shrouds”, de David Cronenberg, cu Vincent Cassel; și „Parthenope”, în regia lui Paolo Sorrentino.

Pentru fiecare film, brandul de lux Saint Laurent a colaborat cu producători experimentați, cum ar fi Saïd Ben Saïd, un producător franco-tunisian al cărui film de succes, Elle, a primit în 2017 premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, precum și premiul pentru cea mai bună actriță pentru vedeta sa Isabelle Huppert.

Saint Laurent

Într-o conferință de presă organizată joi, organizatorii Festivalului de la Cannes, printre care și regizorul Thierry Frémaux, au anunțat selecția pentru ediția din acest an a festivalului, al cărui juriu va fi prezidat de Greta Gerwig. Selecția oficială este cea mai prestigioasă categorie de la Cannes, cu premiere pe covorul roșu și o ceremonie de închidere plină de vedete, care contribuie la atragerea interesului internațional pentru melanjul de vedete de top și de vedete indie.

Vestea vine în contextul în care cei mai mari jucători din domeniul luxului își intensifică strategiile de divertisment. În februarie, LVMH a anunțat lansarea 22 Montaigne Entertainment, o nouă platformă care are ca scop să conecteze cele 75 de case ale sale cu industria de divertisment.