Coronavirus: Lamborghini demarează producția de măști chirurgicale și viziere medicale

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-04-2020

în: AutoNews

Automobili Lamborghini și-a adaptat anumite linii de producție pentru a răspunde la urgența medicală generată de coronavirus.

Compania a anunțat că va produce zilnic 1.000 de măști chirurgicale pe care le va dona unui spital din Bologna. De producție se vor ocupa angajații din departamentului de tapițerii, care în mod obișnuit produc interioarele și realizează personalizarea pentru automobilele Lamborghini. Fabrica va mai realiza și 200 de viziere medicale cu ajutorul unor imprimate 3D în cadrul fabricii de producție de fibră de carbon și în departamentul de Cercetare și Dezvoltare.

„Vom câștiga această bătălie împreună, lucrând la unison, sprijinindu-i pe cei care sunt în linia întâi în lupta împotriva acestei pandemii, în fiecare zi”, a spus Stefano Domenicali, președinte și CEO al Automobili Lamborghini, potrivit unui comunicat.

Producția este realizata în colaborare cu Universitatea din Bologna, iar echipamentele realizate de Lamborghini vor fi validate de autoritățile medicale.

În Italia au fost înregistrate 105.792 de cazuri de coronavirus și 12.428 de decese. Aproape 16.000 de persoane s-au vindecat până la 1 aprilie, potrivit worldometers.info.