Cea mai scumpă cafea din lume, servită în San Francisco

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 01-07-2019

în: News

Iubitorii de cafea care vor să experimenteze gustul unic al celei mai scumpe cafele din lume trebuie să viziteze negreșit zona Bay Area din San Francisco. Până acum, cea mai scumpă ceașcă de cafea putea fi băută în Dubai, dar mai nou, cei interesați de o astfel de experiență inedită vor trebui să facă un drum până în Statele Unite ale Americii.

Cafeneaua Klatch Coffee Roasters, cu o locație în Bay Area și alte câteva în sudul Californiei, vinde cu 75 de dolari ceașca de cafea Elida Geisha 803. Prețul pentru 450 de grame din acest sortiment de cafea se ridică la 803 dolari. „Este o cafea unică ce provine din Panama”, a precizat Bo Thiara, coproprietar al unei locații din California.

Boabele de cafea au un gust unic care provine din procesul surprinzător de producție. Astfel, boabele sunt consumate de niște mamifere asemănătoare cu pisicile, care le excretă ulterior. După aceea, boabele sunt măcinate și se transformă într-o cafea exclusivistă.

„Această cafea nu este prăjită ca în alte părți. Este prăjită așa cum se făcea pe vremuri”, a mai spus Thiara. Noul sortiment de cafea este disponibil în cafenele începând cu luna mai.