Rezultate record pentru Automobili Lamborghini in primul trimestru 2022

Winkelmann: „În fiecare lună, comenzile pe care le primim depășesc producția”

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 18-04-2022

în: AutoNews & Features

Lamborghini continuă să crească în primul trimestru al anului 2022, cu un total de 2.539 de vehicule livrate la nivel global, făcând din acesta cel mai bun trimestru din istoria companiei. Livrările au crescut cu 5% față de aceeași perioadă din 2021 și cu 31% față de 2020. Rezultatul vine pe fondul performanțelor record din 2021 în ceea ce privește vânzările (8.405 unități), cifra de afaceri (1,95 miliarde EUR) și profitabilitatea (20,2%).

Stephan Winkelmann, Președinte și CEO al Automobili Lamborghini, a comentat: „Am început în forță un an care va aduce noi provocări la scară globală. În ciuda incertitudinii cauzate de o situație geopolitică care nu este doar profund îngrijorătoare, dar care îngreunează și previziunile de orice fel, contăm pe puterea excepțională de atracție a mărcii la nivel mondial. În fiecare lună, comenzile pe care le înregistrăm depășesc producția. În prezent avem suficiente comenzi pentru a acoperi confortabil peste 12 luni de producție. În plus, ne pregătim pentru o nouă etapă în povestea Lamborghini în mai puțin de un an, pe măsură ce ne îndreptăm spre electrificare odată cu sosirea noului model hibrid V12 în 2023.”

Distribuția vânzărilor în primul trimestru rămâne bine echilibrată între cele trei macroregiuni: EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa, 40%), America (32%) și Asia Pacific (28%). Aproape toate piețele au înregistrat creșteri, cu excepția Rusiei, unde compania și-a suspendat operațiunile comerciale.

Aproximativ jumătate dintre clienți aleg Super SUV-ul Urus, a cărui putere de atracție constă în marea sa versatilitate, cealaltă jumătate optând pentru mașinile sport Huracán și Aventador, deși modelul V12 ajunge la sfârșitul ciclului său de producție. Același ritm de creștere în comparație cu T1 al anului trecut se remarcă atât la Urus, cât și la Huracán, livrările la nivel mondial ale vehiculelor ajungând la 1.547 și, respectiv, 844 de unități. Modelul V10 și-a continuat parcursul și în acest an, îmbunătățit și mai mult de cea mai recentă versiune prezentată pe 12 aprilie: Huracán Tecnica.

Pentru a doua parte a anului compania a anunțat trei noi modele: două pentru Urus și unul pentru Huracán.