Racing League Romania: Protagoniștii încep parcursul în seria internațională World Tour

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 17-02-2022

în: Auto

 Toamna anului trecut a adus o serie de performanțe individuale pentru România în sfera competițiilor de pilotaj virtual. Victor Nicolae a devenit primul reprezentant al țării care se califică în finala , iar Dragoș Simion și Sebastian Apostol au încheiat selecția națională Logitech G Challenge pe primele două poziții. Victor și Sebastian au reușit apoi să surclaseze piloți oficiali BMW pentru a ajunge pe grila rundei finale a SRO eSports Sprint Europe, stabilindu-și ca obiectiv de echipă participarea în 2022 în campionatele patronate de organizația condusă de Stephane Ratel.

Progresul românilor a fost ilustrat și pe frontul competițiilor de anduranță printr-un program complet în SimGrid Endurance Cup cu BMW M6 GT3, unde au punctat în etapele de șase ore de la Monza (noiembrie 2021) și Mount Panorama (februarie 2022), fiind foarte aproape de acest prag și la Kyalami și Spa-Francorchamps. Pasul următor este descris de Victor Nicolae: ”Arena cea mai puternică este cea organizată de SRO, unde orice calificare românească ar fi un rezultat mare, căci și seria europeană de sprint, și cea mondială (IGTC) de anduranță au doar 24 de poziții deschise la categoria Silver, unde ne încadrăm. Pentru asta ne pregătim intens, iar până în luna aprilie se potrivește de minune calendarul World Tour by NXTGEN Racing, unde ne putem compara cu valori certe, de la care avem multe de învățat”.

Lista de înscrieri pentru World Tour include nume precum Tinko van der Velde (Williams eSports), Luke Whitehead (R8G – Romain Grosjean Academy), Ivan Shermetinskii (Jean Alesi eSports Academy) sau Darren King (R8G). RLR înscrie tripleta formată din Nicolae, Apostol și Simion în cele opt curse a câte 90 de minute ce vor avea loc în fiecare marți, de la ora 21:30, și vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube Rapid eSports într-un stream alternativ din cele trei cockpituri.

Dincolo de antrenamente, reprezentanții României au depus un efort susținut și pentru o prezentare grafică de excepție în cadrul World Tour, printr-o fidelă adaptare pe noul BMW M4 GT3 a designului special afișat de Falken Motorsport la finala VLN 2017. Reproducerea acelei mașini va fi pilotată de  Victor Nicolae, în timp ce variații cromatice în acord cu preferințele piloților vor fi în mâinile lui Sebastian Apostol și Dragoș Simion.

Prima etapă a World Tour (Season 1) va avea loc pe traseul olandez de Grand Prix de la Zandvoort și va putea fi urmărită aici: https://www.youtube.com/watch?v=NSoHN991JZU

Calendar World Tour by NXTGEN Racing

  1. Zandvoort – 15 februarie
  2. Imola – 22 februarie
  3. Laguna Seca – 1 martie
  4. Kyalami – 8 martie
  5. Snetterton – 15 martie
  6. Bathurst – 22 martie
  7. Hungaroring – 29 martie
  8. Misano – 5 aprilie

 

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2022

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu sezoane regulate în 2020 și 2021, precum și cu alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania. 2021 a adus tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se cu BMW M4 GT4, iar al doilea cu modele de categoria GT3. Noua campanie a început în ianuarie 2022, întregul pluton descoperind noul BMW M4 GT3, vârful de lance al diviziei BMW Motorsport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

 Parteneri: BMW România, Logitech G, Smart Driving, Aqirys, Textar, MotorPark România, Racing Sim.

Parteneri media: Adevărul Auto, Newsweek, 100% Sport, Bucharest Gaming Week, RallyMax, simrace.ro, DesignMe, The Car Guys.

Screenshots: Sebastian Apostol, Alexandru Șiclovan.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Energy Expo 10-13 octombrie