Energy Expo - Join the revolution

Read my Lips – By Givenchy Rouge Interdit

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-04-2017

în: Beauty

Read my Lips – By Givenchy Rouge Interdit

Cum a luat naștere arta colorării buzelor

 

Givenchy rouge in the old days
Givenchy rouge in the old days

Istoria rujului pornește din cele mai vechi timpuri, acesta fiind cel mai semnificativ element de diferențiere, menit să aducă celor care îl poartă un plus de eleganță și senzualitate. Având în vedere impactul lor spectaculos asupra aspectului feței și capacitatea lor de a seduce, rujurile au primit dintotdeauna o atenție deosebită. Produsele cosmetice au fost folosite de mii de ani pentru a proteja buzele, dar și pentru a le înfrumuseța. La începutul secolului al XIX-lea, pentru protejarea buzelor se utilizau alifii preparate în casă sau de către farmaciști locali. Balsamurile de buze erau uneori colorate, iar diverse plante, fructe sau chiar insecte erau folosite ca agent de colorare, în încercările femeilor de a se face cât mai frumoase. Dintre toate cosmeticele create de-a lungul timpului, rujul a trecut prin cele mai tumultuoase schimbări până să ajungă la forma actuală.

 

Givenchy rouge today
Givenchy rouge today

Primele semne ale existenţei sale datează încă din Antichitate, de acum aproximativ 5.000 de ani, şi au fost localizate la 300 de kilometri de Babilon, în regiunea Ur.

Egiptenii antici extrăgeau coloranți roșii din ciuperci, le adăugau iod și brom, iar acest amestec îl foloseau ca ruj, chiar dacă respectiva combinaţie le provoca de cele mai multe ori îmbolnăviri grave. Totuși, acesta nu a fost un motiv pentru ca femeile să renunțe la colorarea buzelor. Aceleași metode erau folosite și în Mesopotamia și Roma Antică.

În Europa medievală, rujurile erau văzute ca fiind nesănătoase de către comunitatea medicală, iar biserica le interzicea pentru că erau considerate o expresie a încarnării lui Satan.

Reputatul doctor și cosmetician andaluz Abu al-Qasim al-Zahrawi a adus contribuţii însemnate cosmeticii buzelor şi este cel căruia îi datorăm crearea primului baton solid, înnobilat cu note parfumate. El a fost, de asemenea, cel care a inventat rujurile prevăzute cu un mecanism de rotire asemănător cu cel din zilele noastre.

În timp, compoziția rujului a cunoscut modificări importante, la un moment dat acesta ajungând să fie creat din substanțe sidefate găsite în solzii de pește. Având o popularitate oscilantă de-a lungul timpului, pe durata războaielor Evului Mediu, rujul aproape că a încetat să mai fie folosit. Revenirea lui în forță i se datorează reginei Elisabeta I, pe la mijlocul anilor 1500.

Dacă în secolul al XIX-lea machiajul era folosit doar de către actrițe și femei cu moralitate îndoielnică, în anii 1920 nu mai puteai spune cărei clase sociale îi aparține o femeie după înfățișare. Tangee, una dintre primele mărci de ruj comercializate, propunea un produs în nuanțe de portocaliu, care la aplicarea pe buze căpăta o culoare roșiatică. Rujul era promovat ca având nuanțe naturale care se adaptează oricărui ton de piele. Acest mic artificiu de marketing a făcut ca râvnitul produs cosmetic să devină un accesoriu esențial atunci când vine vorba de frumusețe. Abia spre sfârșitul secolului al XX-lea, rujul va fi produs la scară industrială.

În 1950, o companie de produse cosmetice numită Gala încearcă să revoluționeze cromatica rujului, introducând nuanțe inedite, precum mov deschis, roz, alb sau piersică. Mai târziu, companiile producătoare aduc pe piaţă culori și mai neașteptate pentru înfrumusețarea buzelor: bleu, verde lămâie, argintiu şi albastru închis. Tot în această perioadă sunt create unele dintre cele mai impresionante ambalaje și carcase pentru rujuri, multe realizate din metale și pietre semiprețioase.

It-has-always-been-about-the-lips
It-has-always-been-about-the-lips

În societatea modernă de astăzi, rujul este văzut ca un element definitoriu al frumuseții feminine. Este un produs ușor de utilizat și care poate crea schimbări dramatice în look-ul celei care îl poartă. Nenumărate mărci de rujuri luptă pentru supremația mondială și caută să inoveze  tehnicile de fabricare, dar și ingredientele din care sunt obținuți pigmenții.

Unul dintre cei mai mari producători de cosmetice din lume este Givenchy. Deși se bucură de o istorie bogată și o tradiție îndelungată în crearea de îmbrăcăminte, accesorii și parfumuri, rujul este unul dintre pilonii de bază pe care s-a construit reputația casei Givenchy. Pentru prima dată, Givenchy a concentrat toată priceperea și know-how-ul dovedit în crearea de produse de înaltă calitate pentru a realiza un ruj echivalent cu un accesoriu irezistibil. Este vorba despre Rouge Interdit, un produs cu o textură extrem de netedă, pentru o rezistență de durată. Acesta adaugă o notă de senzualitate și culoare celei care îl poartă, reflectând lumina pe buze datorită proprietăților nutritive și de hidratare ale antioxidanților puternici incluși în formulă. Rouge Interdit creează buze de o feminitate absolută, cu nuanțe care pot fi purtate la orice oră și în orice ocazie. În momentul aplicării, textura sa fină, cremoasă se topește pe buze, le mângâie și le catifelează, ceea ce îl face deosebit de ușor de purtat.

Givenchy Rouge Interdit
Givenchy Rouge Interdit

Rouge Interdit este mai mult decât un ruj, este un accesoriu fashion ce poartă semnătura unui mare designer. Tubul în nuanțe de negru și argintiu devine un veritabil obiect de artă, împodobit cu o panglică la unul dintre capete, cu ajutorul căreia această frumoasă piesă se dezvăluie privirii.

Produsele Givenchy Make-Up se găsesc în exclusivitate în magazinele Sephora.

Trends Today Rouge Interdit Ultravioline Nr. 24 Ochelari FAKBYFAK x Ria Keburia White, sunglasscurator.com

Be as bold as your lipstick, Rouge Interdit Urban Nude Nr. 3

Lips without lipstick are  like cake without frosting, Rouge Interdit Purple Fiction Nr. 7

Lips without lipstick are  like cake without frosting, Rouge Interdit Nr. 13 Inel cu diamante, Teilor Exclusive Collection

Foto: Aurel Șerban, ​
Make-up Artist: Ana Maria Barbu,
Model: Rosalie Kanda

Energy Expo 10-13 octombrie