Piaget dezvăluie colecția „Mythical Journey”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-03-2014

în: News & Features

_EDZ0210Drumul Mătăsii este o rută antică de interacțiune și schimb cultural și de mărfuri, ce datează din vremuri demult apuse. În memoria sa, celebra casă elvețiană de orologerie și bijuterii a lansat colecția „A Mythical Journey by Piaget”.

Extrapolându-și propriile capabilități de ordin artistic, aceasta este formată din 32 de modele de ceasuri care prezintă excepționale micromozaicuri, broderii, picturi pe email și gravuri. Un exemplu elocvent îl reprezintă ceasul Altiplano, pe a cărui broderie tronează o ramură de pin realizată din cusături satinate, peste care au fost așternute ace de pin delicate, realizate în urma a ore întregi de cusături meticuloase. De asemenea, utilizarea firelor de aur la broderiile cu care sunt decorate aceste ceasuri reprezintă o premieră mondială.

Terase uimitoare împodobesc broderia colecției Protocole XXL Micro-Mosaic, un elefant (animalul reprezentativ al Indiei) înnobilează modelele Piaget Polo Tourbillon Relatif și Piaget Emperador, în timp ce Piaget Altiplano Double Jeu atrage atenția prin carcasa din aur roz de 18 carate și încrustațiile cu diamante. Oferit la un preț de 56.100 euro, Altiplano – cu un cadran împodobit cu un păun realizat din aur roz și diamante – este un omagiu adus lordului Krishna, în timp ce Piaget Altiplano Precious Thread Embroidery (24.500 euro), cu cadran din mătase neagră înconjurat de 78 de diamante, este preferatul artiștilor și al poeților.