Primul turn rezidențial Bentley se va construi în Miami

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 09-04-2021

în: Art & DesignNews

„Încă o zi, un alt turn rezidențial de lux”. Iar clădirile cu nume auto mari atașate devin din ce în ce mai populare, în special în Miami, unde se află Porsche Design Tower și Aston Martin Residences. Acum, un alt producător de automobile își adaugă numele în cea mai exclusivistă listă – Bentley Motors, care a anunțat astăzi că va construi o clădire înaltă de 749 de metri în zona Sunny Isles Beach a orașului.

Bentley colaborează cu Dezer Development pentru proiect, care va fi primul turn rezidențial de lux al producătorului britanic. Nu este străin de reședințele de marcă, CV-ul Dezer include turnurile Armani și Porsche. S-a asociat cu Sieger Suarez Architects pentru ambele eforturi; firma va supraveghea și proiectarea noii construcții Bentley.

Fiecare dintre cele 200 de apartamente va avea un garaj pentru mai multe mașini, astfel încât prețioasa mașină pe care o deții să fie parcată chiar în propria reședință. Un ascensor de mașină brevetat va ridica mașina până la orice reședință  este nevoie (Da, chiar dacă nu este un Bentley).

foto via @robbreport.com

Totuși, unitățile sunt mai mult decât un loc răcoros pentru a ascunde mașina cuiva. Fiecare casă va avea, de asemenea, propriul balcon privat, piscină, saună, iar unele vor avea un duș în aer liber. Este o vedere care merită luată – clădirea va oferi atât vedere la ocean, cât și la golf; ferestrele din podea până în tavan le vor permite locuitorilor să se bucure chiar și din interior. În afara apartamentului facilitățile comune includ o sală de gimnastică, piscină, spa, restaurant, lounge, cinematograf, whisky bar și grădină amenajată. 

foto via @robbreport.com

Bentley Residences Miami vor fi construite în conformitate cu certificările Florida Green Building Council – speranța este că, astfel, clădirea va consuma mai puțină energie și va avea un impact minim asupra mediului. Dar nu te emoționa prea mult, pentru că încă nu a fost construit. Se estimează că lucrările vor începe în 2023 și sunt programate să fie finalizate în 2026.