Soluția unui interior Art Deco pentru stilul contemporan de viață dintr-un penthouse

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 09-10-2019

în: Art & Design

Dezvoltatorul imobiliar britanic Fenton Whelan a reușit să combine, într-un mod rafinat, stilul Art Deco cu modul de viață contemporan într-un apartament de tip penthouse din cartierul exclusivist Mayfair, din Londra.

Mobilierul bespoke și ferestrele cu aspect aparte creează o senzație unică pentru cei care pășesc în acest apartament londonez. Bucătăria este pusă în valoare de tapițeria verde din camera în care se servește micul dejun, creând un loc iconic pentru destindere.

Atât în dormitorul principal, cât și în celelalte patru dormitoare adiacente se găsește mobilier lăcuit și capitonat, marmură și tâmplărie realizată la comandă. Impozantul penthouse include, de asemenea, o scară din marmură care duce către terasa privată de pe acoperiș, cu vedere asupra Londrei. În plus, apartamentul mai are o terasă cu balustrade din sticlă fără ramă.

Revenind la bucătărie, designerii s-au gândit să adauge trei scaune de bar cu finisaje premium, care să reprezinte un fel de declarație pentru identitatea întregului apartament. „Ideea a fost să menținem caracterul original al clădirii, accentuând, totodată, personalitatea și unicitatea sa prin intermediul mobilierului bespoke care spune o poveste”, afirmă unul dintre designerii de interior implicați în proiect.

Podelele sunt realizate din marmură decorativă cu inserții aurii în stilul Art Deco. Penthouse-ul are o suprafață totală de 609 metri pătrați, din care spațiul interior ocupă 427 de metri pătrați. Terasele măsoară aproximativ 113 metri pătrați.

Apartamentul ultraluxos este amplasat într-o clădire Art Deco al cărei design este semnat de Sir John Burnett and Partners. Reputatul birou de arhitectură mai are în portofoliu proiecte marcante, precum galeria King Edward VII de la Muzeul Britanic și Unilever House.

Măiestria rafinată este evidentă în detaliile imobilului finalizat în anul 1929, fiind o combinație desăvârșită între una dintre perioadele emblematice pentru design și stilul contemporan. Din stradă, clădirea atrage atenția imediat datorită ușilor din bronz care oferă acces într-un lobby cu plafon înalt, ale cărui detalii rafinate completate de liftul elegant anunță mediul luxos ce va fi întâlnit la nivelurile superioare.

Liftul, prevăzut cu cod privat, te poartă prin clădirea ce evocă o frumusețe extravagantă, combinând detalii artizanale minuțioase, lucrări de tâmplărie personalizate, piatră naturală și iluminat subtil. Tenhologia este prezentă în mod discret în fiecare apartament din clădire.