Artiștii își pot transforma visul în realitate – Competiția anului începe la Qreator!

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 11-11-2019

în: Art & Design

Designer? Artist? Creator de frumos? Orice ar scrie pe cartea ta de vizită, cu siguranță nu vor lipsi din descriere termenii de #creativitate și #inovație. Toate acestea, alături de dorința de a schimba lumea prin design, te vor transforma în candidatul ideal pentru platforma Call for Artists, lansată de Home of Creativity, Qreator. 12 premii sunt disponibile pentru a transforma visul unui artist într-o colecție!

 

 

Qollection este conceptul sub egida căruia artiști consacrați ca Mihaela Glăvan, Monocult, Lelograms, Laura Olaru sau Maria Palaria au imaginat și au produs deja câte o colecție specială inspirată de universul Qreator. În 2020 este rândul artiștilor aflați la începutul carierei să dea formă visului lor. 12 idei, 12 proiecte: în fiecare lună, Qreator caută următorul designer a cărui creație poate inspira o comunitate întreagă. Până la urmă, Call for Artists, lansată pe www.qreator.ro, înseamnă o platformă unde artiști, designeri și creatori din diverse domenii se pot înscrie într-un concurs cu produsul sau ideea creativă.

Proiectele se înscriu pe www.qreator.ro (respectând categoriile de consurs și temele date), cu atenție la cele mai mici detalii ale proiectelor. Ideea și prototipul trimis trebuie să impresioneze pentru a câștiga una dintre cele 12 categorii ale competiției. Propunerile selectate vor trece de la stadiul de idei la cel realitate, devenind o colecție proprie, expusă în ediție limitată în spațiul Qreator timp de o lună. Pe lângă colecție, câștigătorii primesc un premiu de 1.000 de euro și eticheta Qreator cu numele acestora, din seria Qollection 2020.

Categoriile de concurs

Prima dintre ele este cea de design vestimentar, unde pot aplica artiștii care doresc să imagineze piese ce sfidează trecerea timpului sau obiecte multifuncționale. A doua categorie este cea de designer de accesorii (bijuterii interesante, genți care se transformă). Pentru creativii care activează mai degrabă în domeniul design-ului home & deco, se pot propune proiecte care să prezinte publicului obiecte altfel, cu care interacțiunea depășește dimensiunea vizuală și ajunge inclusiv la nivelul celorlalte simțuri. Pentru entuziaștii implicați în campanii sociale, se caută proiectele care pot salva planeta sau obiectele care vor ajuta oameni cu conformații speciale.

[KGVID poster=”https://luxury.ro/wp-content/uploads/2019/11/Categorii_thumb1.jpg”]https://luxury.ro/wp-content/uploads/2019/11/Categorii.mp4[/KGVID]

Temele de pe moodboard-ul creativ

Resisting Fast Fashion – redefinește moda cu o idee all-season. Back to The Future – reinventează lumea de ieri cu o idee de mâine. Multi-Sense Design – schimbă percepțiile creativității printr-un design multi-sense. Solve a Problem – design with a cause, design pentru mai bine.

[KGVID poster=”https://luxury.ro/wp-content/uploads/2019/11/V_01-3-1_thumb1.jpg” width=”670″ height=”470″]https://luxury.ro/wp-content/uploads/2019/11/V_01-3-1.mp4[/KGVID]

Condiții de participare

Până pe 15 noiembrie, ideile creative se înscriu în competiție completând formularul Call for Artists. Doi artiști emergenți vor fi selectați pentru a semna colecțiile din lunile ianuarie și februarie 2020. Competiția continuă până pe 15 martie 2020, când se vor alege și ceilalți zece câștigători.

Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul participantului și oferă și un premiu de 1.000 euro(câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape). Juriul este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms). Produsele din colecție vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o lună.

Qreator X Qollection

Qreator susține comunitățile creative locale și devine loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, pana in prezent a inclus piese semnate de artisti locali consacrati – Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală,Maria Pălăria, Zarug, în colecții – capsulă, disponibile în ediție limitată la Qreator. Mai multe detalii găsiți pe www.qreator.ro.