Prima carte de benzi desenate cu Captain America are un preț record

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-04-2022

în: News

Captain America

Romanul de debut Captain America a fost cumpărat la o licitație de către o persoană anonimă la un preț record. Mai exact, prima ediție a cărții de benzi desenate cu celebrul supererou a fost achiziționată cu peste 3 milioane de dolari.

Prima carte de acest gen care îl prezintă pe Captain America a fost vândută ca parte a evenimentului de benzi desenate al Heritage Auctions, încheiat sâmbătă (2 aprilie 2022). Aceasta a fost publicată în anul 1941 și a făcut primele referiri despre Steve Rogers, prietenul său, Sgt. James Buchanan „Bucky” Barnes și anti-eroul Red Skull.

Mult-aclamata copie se întinde pe 45 de pagini și a primit o nota de 9,4 de la Certified Guaranty Company. În plus, potrivit Heritage Auctions, există doar trei copii cunoscute ale ediției care au primit o nota atât de mare.

Captain America

Deși ofertele au început de la 1,825 milioane de dolari acestea au crescut rapid la 2,2 milioane de dolari și au ajuns în cele din urmă la 3,1 milioane de dolari. Suma obținută din vânzarea benzii desenate Captain America o face a patra cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o benzi desenate la licitație, Superman și Spider-Man fiind singurii supereroi ale căror debuturi în benzi desenate s-au vândut cu peste 3 milioane de dolari.