Nita Ambani a construit NMACC – cel mai luxos centru cultural din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-04-2023

în: NewsTravel

NMACC

Fie că vorbim despre afaceri, casă sau pasiune, Ambani, cea mai bogată familie din Asia, nu face nimic pe jumătate. Nita, soția lui Mukesh Ambani, a construit Centrul Cultural Nita Mukesh Ambani (NMACC), un spațiu cultural și expozițional multidisciplinar situat în inima orașului Mumbai. Prin intermediul acestui centru cultural filantropul și președintele Fundației Reliance își propune să încurajeze imaginația, solidaritatea și divergența.

Deschiderea centrului cultural Nita Mukesh Ambani, deja emblematic și revoluționar, a fost făcută în prezența celebrităților de la Hollywood și nu numai. Vedetele care au participat la evenimentul de inaugurare au fost atât de remarcabile încât ar putea rivaliza fără îndoială cu tavanul cu 8.400 de diamante Swarovski al teatrului.  

NMACC

Cu o suprafață de 52.627 de metri pătrați, NMACC proiectat de Richard Gluckman cuprinde o zonă dedicată artei cu 4 etaje și trei zone principale, Grand Theatre, Studio Theatre și The Cube. Marele teatru este numit pe bună dreptate cel mai avansat teatru tehnologic din India. Are un spațiu masiv de 2000 de locuri pe trei nivele, 8.400 de cristale Swarovski încorporate în tavan și cel mai bun sistem acustic disponibil la nivel mondial.

Studio Theatre este potrivit pentru spectacole de artă mai intime, cu un sistem de scaune telescopic care poate găzdui 250 de persoane. Studioul avansat tehnologic, izolat fonic, se mândrește cu un sistem integrat de sunet Dolby Atmos Surround de clasă mondială. Printre alte facilități se numără înregistrarea video și o rețea de sârmă tensionată pentru montaj și iluminat, despre care se spune că este primul de acest gen din India.

NMACC

The Cube este și mai mic, oferind o capacitate de 125 de locuri. Cu o scenă mobilă, un sistem de proiecție Panasonic Laser, conectivitate 5G, un sistem de ascultare și înregistrare video, The Cube este ideal pentru găzduirea unor spectacole de teatru experimentale.

Art House din NMACC este un complex de artă extins, cu patru etaje întinse pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați. Zona vibrantă afișează lucrările apreciate ale artiștilor indieni și internaționali. De la Jagannath Panda la Tanya Goel și până la o pictură Pichwai de 17 metri, pasionații de artă se bucură de un adevărat răsfăț. Iubitorii de artă vor fi încântați de opera lui Yayoi Kusama – Clouds, un set de 90 de piese de oglinzi cu structură din oțel inoxidabil.

NMACC

Acest incubator de talente, NMACC, găzduiește câteva exemple emblematice din lumea modei. Lehenga aurie a lui Isha Ambani, proiectată de designerul italian Maison Valentino, poate fi văzută în toată gloria sa la Centrul Cultural Nita Mukesh Ambani. “India in Fashion” este prima expoziție de acest gen, care cuprinde costume din toată lumea. Organizată de Hamish Bowles, editor global pentru Vogue, expoziția prezintă designeri indieni, precum Abu Jani Sandeep Khosla, Anamika Khanna, Manish Malhotra, Ritu Kumar, Sabyasachi Mukherjee, Sanjay Garg și Tarun Tahiliani. Talentul autohton este comparat cu omologi internaționali precum Christian Dior, Cristóbal Balenciaga, Elsa Schiaparelli, Gabrielle’ Coco’ Chanel, Jean-Philippe Worth, Mainbocher și Yves Saint Laurent.