Vile de lux incredibile în care ne-am dori să fim chiar acum

Cel mai bun mod de a ne relaxa

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 02-11-2023

în:

vile de lux

Există ceva fermecător într-o vacanță la vilă: tot luxul unui hotel, cu un plus de liniște și izolare. Fie că sunteți în căutarea inspirației pentru toamnă sau visați la o escapadă confortabilă în plină iarnă, de la excursii pe distanțe scurte până la petreceri pe durate lungi pentru familii, acestea sunt vile cu care, garantat, nu puteţi da greș…

Cheval Blanc, insula privată Randheli, Maldive

Există un bar la înălţime pentru privelişti remarcabile în Maldive – însă panorama cu adevărat spectaculoasă asupra oceanului o puteți savura din suita principală a insulei private Cheval Blanc Randheli. Dacă nu prindeți, totuşi, acel apartament, nu vă îngrijoraţi: există o mulțime de alte vederi încântătoare cu care să vă desfătați privirea, cu plaje private și grădini tropicale exact în pragul ușii dumneavoastră.

Dacă doriți să ieşiţi pe mare, o flotă de bărci tradiționale Dhoni și de expediție este disponibilă pentru excursii private pe întregul atol. Dacă preferaţi reveria pe uscat, veți găsi pavilioane de meditație, o sală privată de tratament Spa și un centru de fitness.

Booking: Prețuri disponibile la cerere; redsavannah.com

Vile de lux

Montekore, Puglia, Italia

O fermă funcțională întinsă pe opt hectare de teren, Montekore este renumită pentru cultivarea organică a peste 100 de plante medicinale și aromatice, 200 de specii de arbori și arbuști protejați cu grijă și vă aşteaptă, probabil, acum pe dumneavoastră.

Frumos proiectată de proprietari (care au experiență în ale modei) împreună cu designerul Riccardo Barthel, arhitectura de inspirație salentină este evidenţiată de interioarele toscane. Textilele florentine și arcul rustic impresionant de deasupra intrării principale se îmbină cu tavanele înalte boltite în cruce, dar și cu piatra locală cremoasă, de culoarea mierii, tipică arhitecturii din zonă.

Booking: De la 4.723 de lire sterline pe săptămână, pentru opt persoane; thethinkingtraveller.com

Vile de lux

Vila Skyline, Corfu, Grecia

Această vilă impresionantă este sculptată în stânca de pe coasta de nord-est a insulei Corfu, cu vedere neîngrădită la mare și cu ieşire directă la apă, pentru eventuale croaziere. Poziționarea vilei este greu de surclasat, aceasta fiind perfectă pentru o familie numeroasă, întrucât dispune de o capacitate de cazare de 12+2 persoane, în șase dormitoare.

Vi se oferă un infinity pool din care să vă bucurați de priveliști, iar tavernele locale de poveste se află la o distanță de doar 15 minute de mers pe jos.

Booking: De la 8.000 de euro pe săptămână; villacollective.com

Vile de luxVile de lux

Vila Pliniana, Lacul Como, Italia

Cocoțată pe un estuar al Lacului Como, Vila Pliniana este un palat italian de valoare istorică, înconjurat de vegetație luxuriantă. Priveliștile sunt incredibile în toate direcţiile – mai ales cascadele care se prăvălesc în lacul de la poalele clădirii, dar și munții multicolori din depărtare.

Interiorul este la fel de maiestuos, arta și arhitectura din secolul al XVI-lea îmbinându-se cu luxul modern. Există o clădire Spa dedicată, cu piscină infinity înconjurată de pereți din sticlă, care este alimentată cu apă din lac, plus 19 dormitoare, două săli de bal elegante și o sală de biliard.

Booking: serenohotels.com

Vile de lux

Casa Balconului Albastru, Cartagena, Columbia

Pășiți prin porţile istoriei în această casă din capitala culturală (pietonală și încântătoare) a Columbiei, care a fost restaurată cu meticulozitate. La parter, răsfăţul gravitează în jurul unei curți centrale înfrunzite, cu o piscină, dar urcați spre o a doua piscină, unde veți fi răsplătiți cu priveliști panoramice superbe.

Explorați orașul de secol XVI pe jos – toate fântânile italiene și aleile cu colonade – înainte de a ieși dintre zidurile orașului pentru a descoperi plaje izolate dezmierdate de Marea Caraibilor (o ambarcaţiune și un căpitan vă stau la dispoziţie din partea casei).

Booking: Capacitate de 20 de persoane; merrioncharles.com

ColumbiaColumbia

Isla Sa Ferradura, Ibiza, Spania

Dacă veți căuta discreţie absolută, Isla Sa Ferradura se va potrivi cu siguranță acestei cerințe, amplasată izolat într-o rezervație naturală din largul coastei de nord a celebrei insule Ibiza. Ajungeți aici cu barca pentru a vedea proprietatea de 35.000 de metri pătrați din unghiul cel mai impresionant: o apariţie albă, înconjurată de un albastru strălucitor și de verdeață luxuriantă. Odată ajunși la țărm, veți fi întâmpinați de o echipă de 22 de angajați, gata să vă satisfacă orice capriciu.

Doriți un cocktail pe terasa de pe acoperiș? Un masaj la centrul Spa în stil oriental? O masă la un restaurant exclusivist din Ibiza? Nimic nu este imposibil pe această insulă de vis.

Booking: Capacitate de 12 persoane, de la 250.000 de euro pe săptămână; myprivatevillas.com

IbizaIbiza