Louis Vuitton și-a redeschis atelierul pentru a confecționa echipamente de protecție pentru medici

Scris de Luxury
Publicat la data de: 22-04-2020

în: News

louis vuitton gown

În contextul crizei Covid-19, Louis Vuitton și-a redeschis atelierul, pentru a confecționa măști și costume speciale, pentru medicii din spitale. 

Reputatul brand de fashion Louis Vuitton dă exemple incontestabile de responsabilitate socială în aceste vremuri grele pentru umanitate. După ce a început să producă dezinfectanți pe care i-a donat spitalelor din Franța, brandul confecționează acum și măști și costume de protecție, pentru doctorii care salvează vieți în prima linie a luptei contra noului coronavirus. 

Pentru a duce la bun sfârșit acest proiect umanitar, Louis Vuitton și-a transformat atelierul ready-to-wear, de pe rue du Pont Neuf din Paris, într-un atelier destinat exclusiv realizării acestor echipamente de protecție.

Echipamentele de protecție atât de necesare sunt produse cu ajutorul a 20 de voluntari care lucrează pentru a crea mii de măști și costume confecționate din materiale aprobate de Assistance Publique – Hôpitaux de Paris. În prezent, aceste piese sunt realizate manual, însă voluntarii vor putea în curând să ajute la producție cu ajutorul unui tăietor cu model parizian, prevăzut cu o mașină automată pentru tăierea mai rapidă a țesăturilor.

Comentând acest lucru, Michael Burke, CEO Louis Vuitton, a declarat: „Suntem mândri că putem ajuta profesioniștii din domeniul sănătății și să ne punem cunoștințele la dispoziția Hôpitaux de Paris. Aș dori să le mulțumesc artizanilor atelierului nostru care muncesc necontetit la crearea costumelor speciale, în lupta cu Covid-19 și care participă în mod voluntar la acest act civic, mobilizându-se extraordinar pentru a echipa medicii din spitale care au atâta nevoie de echipamente de protecție”.