Gucci X MLB: șic, sportiv și distractiv

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-04-2022

în: Fashion

Gucci

Gucci și directorul de creație Alessandro Michele continuă să construiască universul jucăuș al mărcii, în timp ce se pregătesc pentru lansarea colecției realizată în colaborare cu Major League Baseball.

Primul trimestru al anului 2022 a fost interesant și impresionant pentru Gucci. Casa de modă italiană a lansat al doilea capitol cu ​​The North Face, a pătruns în metaversul cu NFT-uri ultra-limitate alături de Superplastic și a deschis al patrulea restaurant Gucci Osteria în Seul.

Gucci

În plus, brandul de lux a dezvăluit, de asemenea, campania Gucci Love Parade și a lansat a doua sa colecție High Watchmaking pentru a sărbători aniversarea de 50 de ani de ceasuri elvețiene Gucci. Mai incitant, casa de modă a prezentat colecția Exquisite Gucci în timpul Săptămânii Modei de la Milano, unde a fost confirmat parteneriatul cu brandul de îmbrăcăminte sport Adidas.

Gucci

Încă o dată, directorul de creație Alessandro Michele arată lumii că viziunea și creativitatea lui nu au limite. Mai exact, Michele extinde în continuare estetica eclectică a lui Gucci și se pregătește pentru amestecul perfect de sport și lux.

Cea mai recentă colaborare de la Gucci este cu asociația Major League Baseball, care urmează să fie lansată pe 22 aprilie. Colecția va fi disponibilă exclusiv prin Gucci’s Vault, magazinul conceptual experimental online al mărcii lansat anul trecut.

Înainte de lansare, brandul de lux își tachinează fanii cu postări pe Instagram. Pe lângă faptul că prezintă câteva piese selecte din colecția cu siguranță râvnită, modelele Gucci sunt ilustrate și împodobite cu semnăturile mărcii în timp ce „lasă” hainele.

Gucci

Inspirată de șapca de baseball a lui Michele de la New York Yankees, colecția va cuprinde o gamă de articole de îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați și femei. Vor fi, de asemenea, piese croite și în stil sport.

În ceea ce privește piesele de îmbrăcăminte, logo-urile echipelor MLB – de la New York Yankees la Los Angeles Angels și San Francisco Giants –  apar pe jachete de varsity și jachete cu glugă de pluș. De asemenea, materiale jucăușe, precum pielea de șarpe și sherpa verde decorează șepci cu marcă comună.

Relația lui Gucci cu MLB datează de la prezentarea casei de modă de lux din seƶonul toamnă/iarnă 2018, urmată de o ediție limitată a colecției capsule Yankee în 2019.