Chanel Cruise – Reverența simplității declinate în lux

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2020

în: Fashion

Colecția Chanel Cruise 2019/20 oferă un spectacol pe cât de exuberant, pe atât de sofisticat. Fiecare pereche de pantofi evocă imaginea clasică a eleganței imprimate de Gabrielle Chanel și ne amintește că aventura începe întotdeauna cu un prim pas.

Dinamică și jucăușă, colecția se supune contrastului imprimat de pantofii clasici cu toc și baretă al căror design mizează puternic pe două tonuri contrastante. Nuanțe intense de roșu, roz și alb sunt complimentate de negru, în timp ce tocurile conice creează un balans foarte reușit. Dualitatea cromatică a modelelor din linia Chanel Cruise reflectă o alianță stilistică între modern și dinamic, lux și simplitate, exigență și confort. Sunt pantofii care îți dau încredere să pășești înainte, să îți faci intrarea spectaculos, să te afirmi jucând discret. Construită în jurul ideii de croazieră, colecția poate fi un moment de respiro inclus în cotidian, o evadare spectaculoasă din rutină care, însă, ne permite să rămânem prezente la datorie.

O siluetă dinamică
Inspirată de tema călătoriilor, colecția se concentrează pe o siluetă dinamică, în perpetuă mișcare, puternică și, totuși, delicată și feminină. Confortul, funcționalitatea și designul construit pe linii ferme, grafice inspiră o forță de neoprit, acea „mână de fier în mănușă de catifea” atât de reprezentativă pentru creațiile Dior.
Pantofii s-au născut sub bagheta magică a lui Virginie Viard, care a respectat tradiția clasică a brandului. Aceștia se fixează confortabil cu o baretă poziționată în spatele piciorului, tocurile conice de șapte sau nouă centimetri fiind completate de vârful ascuțit al pantofului. Combinațiile în două tonuri au în comun nuanța de negru care creează legătura stilistică și conferă unitate colecției, iar surpriza o reprezintă pantoful reinterpretat ca botină.
Constant regăsim ideea de încălțăminte practică și versatilă pe care o putem imagina lesne în diverse ținute de zi sau de seară. Semnătura iconică a casei Chanel apare discret, dar atât de recognoscibil în dreptul gleznei, în timp ce tocul conic ne promite o purtare lejeră, stabilitate și completă libertate de mișcare. Dacă Gabrielle Chanel spunea despre pantofi că sunt accesoriile care „dau măsura eleganței”, Virginie Viard reușește să reconfirme că viziunea creatoarei brandului rămâne mai actuală ca niciodată.

Coco Chanel și Karl Lagerfeld
Chanel poartă în ADN-ul său o dublă moștenire. Gabrielle Chanel și Karl Lagerfeld sunt cei doi „monștri sacri” ai modei, ale căror viziuni au creat imaginea emblematică a femeii Chanel. Pentru Virginie Viard, este o adevărată provocare să preia frâiele acestei Case legendare și să găsească direcția care îmbină atât valorile clasice ale brandului, cât și o viziune actuală.
Chanel Cruise face o reverență moștenirii prețioase și designului clasic Chanel, iar perspectiva creatoarei aduce modelele în actualitate prin abordarea luxului într-o manieră pragmatică. Luxul adus în cotidian, pantofii care servesc femeii dinamice fără să o stânjenească, ci complimentând-o în timp ce își păstrează dimensiunea funcțională. Este una dintre cele mai inteligente soluții, iar estetica devine o sublimare a însăși ideii de mobilitate grațioasă.
Ținutele care completează tabloul ne evocă însăși imaginea lui Coco Chanel, de o eleganță adaptată dinamicii femeii care a revoluționat moda. Croiul emană un aer sofisticat fără să incomodeze, pantalonii largi, tăiați în dreptul gleznei, permit libertate de mișcare, iar cel mai fascinant rămâne sentimentul că evadarea din cotidian nu impune momente speciale din an sau strategii complicate, ci ține, mai degrabă, de alegerile pe care le facem zi de zi și de superba abilitate de a ne descoperi spiritul liber aici, acum, în fiecare zi.

Galerie Foto