Moda românească direct din inima Londrei – Florin Dobre!

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-06-2014

în: Fashion

Artistul şi designer-ul român Florin Dobre şi-a prezentat cea mai recentă colecţie „Back to London with 62.2 Meters” în capitala britanică, la jumătatea lunii iunie.

Având o abordare cu totul unică și originală, evenimentul s-a desfășurat în cinci locuri diferite de pe străzile londoneze – un mod inedit de a aduce un omagiu bărbaţilor boemi care au lansat curentul modernismului avangardist european. Străzile au devenit podiumuri de defilare, iar trecătorii spectatori de moment, show-ul și-a propus celebrarea momentului în sine, pornind de la ideea de „efemer”. Spectacolul de modă a reprezentat un amalgam de expresii artistice, iar călătoria între cele cinci puncte diferite a fost realizată cu un autobuz tipic britanic.

Numele prezentării – Back to London with 62.2 Meters se referă la alegerea designerului de a folosi o singură bucată de material textil, având această lugime. Materialul are o ţesătură cu un tipar unic, simbolic, reprezentând o singură stradă, folosind culori predominante în portul tradiţional românesc. Tiparul exprimă diversitatea rasei umane, a sentimentelor, stărilor, emoţiilor, dar şi unicitatea noastră ca indivizi liberi în căutarea adevărului absolut. 

Ţinutele sunt completate de sandale şi accesorii create special pentru această colecţie de Florin, împreună cu artişti români. 

Întreaga prezentare este disponibilă aici.

Galerie Foto