Chanel își adaptează atelierele pentru producția măștilor medicale

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-03-2020

în: Fashion

Chanel

Casa Chanel a anunțat că va lansa producția de măști medicale de protecție pentru a contribui la combaterea pandemiei de coronavirus.

Chanel a realizat deja prototipuri de măști, iar acestea urmează să fie aprobate de către autoritățile franceze.

„Astăzi mobilizăm forța noastră de muncă și partenerii…pentru a produce măști și echipamente de protecție”, a precizat compania.

Franța este una dintre țările cu cele mai multe cazuri de coronavirus. Au fost înregistrate peste 40.000 de cazuri și 2.606 decese. Peste 7.000 de persoane s-au vindecat până acum.

Peste 40 de milioane de măști medicale pentru față sunt folosite săptămânal în Franța, a precizat ministrul Sănătății, Olivier Veran. Între timp, Franța a comandat peste 1 miliard de măști de protecție, majoritatea din China, care vor fi livrate în săptămânile viitoare.

Cele mai importante grupuri din industria de fashion și lux au donat bani sau au început producția de substanțe și echipamente necesare pentru gestionarea pandemiei.

La nivel global se înregistrează peste 722.000 de îmbolnăviri cu coronavirus și 34.000 de decese. S-au vindecat aproximativ 151.000 de persoane până în acest moment, potrivit datelor worldometers.info.