Canali – Efervescența unei veri

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-04-2016

în: Fashion

Într-o nouă reprezentare a libertății stilului și a celebrării masculinității, Andrea Pompilio recreează energia încrederii prin expresivitatea culorii și bogăția tuturor tușelor ce au compus, de-a lungul timpului, tabloul eleganței.

CANALI_SS16_B

Laboratorio – epicentrul perfecțiunii sartoria – impune o artă a loialității pulsată de căldura cu care domnii sunt întâmpinați pentru o nouă confirmare a distincției și un angajament al inovației, după cum, tradițional, maestro își închină viziunea strict evidențierii unui stil desăvârșit în care creația devine întâiul compliment al eleganței purtătorului. Înțelegerea celor mai importante două învățături dăruite de un tezaur va primi, în 1934, ca replică din partea lui Giovanni și Giacomo Canali, doi frați din Triuggio, aventura originală a echilibrului dintre discreție și vivacitate. Mândria atelierelor din regiunea Biella va fi antrenată decenii la rând pentru creația Su Misura, adusă la viață prin peste 500 de țesături imperiale, de la mătase la vicuña.

Lounge suit, un experiment ce oferă nu doar fundația unei case de modă, cât un nou manifest al individualității și independenței stilului, stă ca referință pentru evoluția dedicării în creație înspre respectul pentru 200 de pași regăsiți în construcția unei piese sartoria.
În exercițiul unei noi definiții a eleganței masculine, Andrea Pompilio evocă fascinația caleidoscopului, al cărui joc aduce frânturi de raze fuzionând într-un nou vis, încercarea de a detecta magia sa hipnotică purtându-l spre atmosfera atemporală a unei veri mediteraneene eterne. Recreând reveria, desprinde paleta îmbrățișării dintre cer și pământ, ocrul, kakiul, nisipul și alte tonuri ale solului seducând, ca impulsuri de culoare, în asortări monocromatice vibrante, alături de aquamarin sau albastru celest.

Invitând la rememorarea individualităților stilistice care adună moștenirea iconică a mult mai statornicei mode masculine, Andrea Pompilio se îndreaptă spre simbolurile-cult ce se disting în totalitatea elementelor care compun colecția, de la culori la forme, evidențiind linii retro ușor nefamiliare, ce devin detaliile-cheie pentru o nouă expresie a libertății. Iar pentru construcția unui nou tablou al exuberanței, pe lângă organza în mătase pură, piele și nubuc, în spiritul Canali inovația se impune drept o nouă aventură prin compoziții unice precum denimul casual în amestec cu bumbacul egiptean și lâna, pentru un finisaj de catifea.

Galerie Foto