Gucci Valigeria – primul magazin dedicat genților de călătorie

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-01-2023

în: Fashion

Gucci Valigeria

Gucci și-a deschis ușile pentru a-i întâmpina pe cumpărători în boutique-ul său Gucci Valigeria – un magazin dedicat liniei sale de călătorie. Situat pe 229 Rue Saint-Honoré din Paris, acesta se întinde pe două etaje, ocupând peste 2.000 de metri pătrați și oferă o gamă completă de produse, de la genți de weekend, duffles, genți de voiaj, tocuri de pălării și alte articole esențiale de călătorie. Inspirat de perioada de glorie a călătoriilor cu trenul din perioada Belle-Epoque, spațiul comercial este decorat cu elemente vintage, precum corpurile de iluminat și rafturile.

Gucci Valigeria

Pornind de la vitrine până la fațada magazinului, totul evidențiază istoria Gucci ca producător de valize. Pășind în magazin, la parter, spațiul ne amintește de o gară. Casa de marcat este deghizată într-un birou primitor și chiar lângă ea se află o grămadă de valize cu monogramă Gucci.

Gucci Valigeria

La etaj regăsim rafturi din alamă de-a lungul pereților, care amintesc de rafturile găsite în trenurile de epocă. Un covor țesut cu un motiv tartan acoperă întreg podeaua, în timp ce scaunele pentru banchete de pluș adaugă o atmosferă familiară. De asemenea, pot fi admirate și detalii suplimentare precum capete de leu gravate, simbol aGucci Valigerial curajului și al puterii.

În general, „decorul evocă atmosfera unui vagon de tren elegant, deoarece mobilierul și finisajele din nuc sunt în contrast cu suprafețele de pânză în tonuri neutre”, a precizat un reprezentant al casei de modă.

 

„Gucci Valigeria este un simbol al moștenirii noastre, reinterpretat de-a lungul veacurilor pentru călătorii și exploratorii moderni din fiecare epocă. Rue Saint-Honoré din Paris este locația perfectă pentru a găzdui primul nostru magazin Gucci Valigeria, oferind un portal către lumea noastră în continuă expansiune a călătoriilor și a descoperirilor”, spune Marco Bizzarri, Președinte și CEO al Gucci.