Adunând ca „arbiter elegantiarum” o impresionantă asistență, asemeni unui adevărat registru al aristocrației, unul din domnii elitei napolitane îndrăznește tranziția spre croitorie de la mentor al distincției. Decenii mai târziu, nepotul său îi va readapta exemplul printr-o traiectorie inversă, devotamentul pentru excelența muncii recomandându-l ca referință în stil printr-o demonstrație naturală a propriei inspirații.
Până când Napoli să ocrotească măiestria artizanilor săi sub binemeritata apreciere ca tezaur, prudența față de optica anului 1932 îl determina pe Gennaro Rubinacci să-și denumească atelierul „The London House”.
Fără o minimă îndemânare în croitorie, dovedind o virtuozitate reflectată de intuiția în construcția stilului, se dedica încrezător, animat doar de talentul în coordonarea unei echipe. Traversând două generații, nepotul său va respinge îndemnul tatălui de a se îndrepta spre studiul modei în cadrul academic, lansând sugestia unei ucenicii pe lângă un croitor londonez.
Sub talentul Rubinacci, Giacca Napoletana se năștea definită de fluiditatea mânecilor înalte, de umerii fini și construcția minimă ca o replică adusă convențiilor mult prea structurale de pe Savile Row, a cărei influență se va resimți doar la nivelul selecției de stofe.
Temerara convingere a lui Gennaro va propune sacourile sport ca o noutate, pentru ca sub viziunea lui Luca, nepotul său, 54 de ore dedicate unui costum bespoke să fie supuse nu vanității vreunei semnături artizanale, ci angajamentului unicității inclusiv la nivel stilistic. Cât despre sine, entuziasmul lui Scott Schuman de la The Sartorialist îl va propulsa ca autoritate în street style la fiecare ediție Pitti Uomo.
Ca o tentantă reinterpretare a energiei dezbaterilor de stil ce l-au inspirat în 1932 pe Gennaro, familia propune experiența „A week to Measure”, găzduită la Casa Rubinacci, ca oportunitate de a descoperi Napoli cu ocazia achiziției unui costum bespoke. Cazați în apartamente care evocă, prin denumire, paleta de țesături a casei – Tasmanian, Silk, Linen, Vicuña, Cashmere, Canapa și Ramie –, clienții sunt întâmpinați de maeștrii atelierelor de pe Via Filangieri; acestora le este dedicată astfel o incursiune în croitoria napoletană, familia Rubinacci deschizându-se nu doar prin creație, cât și printr-o selecție a celor mai dragi locuri și tabieturi în savoir vivre.