Dr. Amalia Anghel

„Pentru mine, a trăi cu sens înseamnă a adăuga valoare vieții altora și a contribui la binele comun”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 07-02-2024

în: Cover

Dr. Amalia Anghel

Oferă servicii de calitate, apreciate de mii de pacienți în fiecare an, în calitate de medic dermatolog, trainer injectolog, dar și ca manager al clinicii Skinmed, business pe care-l conduce de aproape zece ani. Skinmed Clinic este astăzi un nume printre clinicile de specialitate din România și reprezintă mai mult decât o afacere de succes, fiind chiar o misiune de credință pentru doctorița Amalia Anghel. Locul unde-și dăruiește sufletul zi de zi, pe care-l hrănește cu expertiza și cu dorința constantă de a aduce sănătate și frumusețe celor care-i calcă pragul, îi oferă în schimb un sens – acela de a vindeca. Cu o vorbă bună pentru fiecare om cu care interacționează, extrem de empatică și prietenoasă, „doctorița cu mâini de înger” ne vorbește acum despre noile servicii de care dispune clinica din centrul Bucureștiului, despre noua clinică ce urmează a fi deschisă în nordul Capitalei în luna martie a anului viitor, dar și despre ce înseamnă să trăiești frumos, cu credința că faci bine în fiecare zi…

Dr. Amalia Anghel

Ești mânată de bucuria de a vindeca. Aduci zâmbete pacienților tăi, pe foarte mulți ai reușit să-i salvezi de la moarte. Ce te-a convins să pornești pe drumul medicinei și când ai știut că deții veleitățile necesare unei astfel de misiuni superioare?

De la o vârstă fragedă am fost fascinată de puterea medicinei de a transforma vieți și de a aduce alinare în suferință. Încă de mică am avut o empatie profundă față de ceilalți și o dorință sinceră de a ajuta. Pe parcursul anilor de studiu am fost atrasă de complexitatea anatomiei și fiziologiei umane, iar această fascinație a devenit impulsul meu principal de a alege calea medicinei.

Primul meu contact direct cu pacienții și cu nevoile lor urgente a fost momentul definitoriu care mi-a confirmat vocația. Am simțit o satisfacție nemărginită atunci când am văzut zâmbetul revenind pe fețele pacienților mei și când am avut privilegiul de a contribui la recuperarea lor. În momentul acela am știut că am găsit chemarea mea în a aduce alinare și vindecare.

De ce crezi tu că te iubesc pacienții? Ai parte de multe recenzii extraordinare și, categoric, ești cel mai solicitat medic din echipa Skinmed.

Încă de la începutul carierei mele am ales să pun accentul nu doar pe calibrul competențelor mele medicale, ci și pe capacitatea de a comunica și de a crea conexiuni autentice. Cred că empatia și înțelegerea sunt la fel de importante precum cunoștințele medicale solide. Încerc să creez un mediu în care pacienții se simt înțeleși și sprijiniți, fapt care poate contribui semnificativ la procesul de vindecare. În plus, am adoptat o abordare personalizată pentru fiecare pacient, adaptând tratamentele și protocoalele în funcție de caracteristicile individuale ale fiecăruia. Aceasta, împreună cu rezultatele notabile obținute pot fi un motiv pentru care pacienții aleg să revină și să recomande serviciile Skinmed Clinic.

Faptul că sunt cel mai solicitat medic din echipa Skinmed mă onorează și mă motivează în continuare să rămân la standarde înalte. Consider că încrederea acordată de pacienți este rezultatul eforturilor constante de a oferi servicii de calitate și de a construi relații de încredere în fiecare interacțiune. Este o onoare să primesc recenzii extraordinare și să știu că am contribuit la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

Ai salvat multe vieți, sunt pacienți pentru care ai reușit imposibilul. Ce simți atunci când reușești acest gen de performanțe?

Reușitele în salvarea vieților și depășirea obstacolelor aparent insurmontabile reprezintă momente cu o încărcătură emoțională extrem de puternică pentru mine. Fiecare pacient aduce cu sine o poveste unică și o luptă personală, iar când văd că eforturile noastre comune conduc la îmbunătățiri semnificative sau chiar la recuperarea completă, simt o combinație profundă de recunoștință și împlinire.

Este o onoare să fac parte dintr-un proces care aduce speranță și schimbare în viețile oamenilor. Sentimentul de satisfacție este inegalabil atunci când observ că munca noastră în echipă a făcut diferența în viața cuiva, aducându-i nu doar vindecare fizică, ci și un suflu nou de optimism și bucurie.

Ce reprezintă Skinmed pentru tine? Cum descrii clinica pe care o deții?

Pentru mine, Skinmed Clinic este un proiect profund personal, echivalent cu cel de-al doilea copil al meu. Așa cum mă dedic băiatului meu adolescent, la fel de intens și cu pasiune mă implic în dezvoltarea și conducerea clinicii. Alegerea de a rămâne și de a activa în România nu este doar o decizie locațională, ci o expresie a dorinței mele de a demonstra că este perfect posibil să practici medicina la cele mai înalte standarde și să oferi servicii de calitate remarcabilă chiar în țara noastră, la fel de bine ca în străinătate. Este o misiune personală să contribui la creșterea standardelor în domeniul dermato-estetic și să ofer pacienților noștri o experiență medicală de excepție, indiferent de locație.

Clinica Skinmed este definitorie prin standardele ridicate de calitate, de la personalul dedicat și specializat, până la tehnologiile de ultimă generație pe care le punem la dispoziția pacienților noștri. Ne străduim să fim lideri în domeniul dermato-estetic, integrând cele mai recente inovații pentru a asigura tratamente eficiente și sigure. Un aspect esențial al Skinmed este atmosfera caldă și prietenoasă pe care am creat-o pentru pacienți. Dorim să depășim așteptările, oferind nu doar servicii medicale de înaltă calitate, ci și o experiență personalizată care să se adreseze nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Dr. Amalia Anghel

Dar echipa de medici și asistente – sunt simpli angajați sau raportul cu aceștia implică și o altfel de conexiune?

Echipa de medici și asistente de la Skinmed Clinic reprezintă pentru mine cea mai dedicată și pasionată comunitate, cu care am construit o conexiune puternică. Relația cu membrii echipei este esențială pentru atingerea excelenței în îngrijirea pacienților și pentru crearea unei atmosfere de lucru pozitive. Am încredere în fiecare membru al echipei, iar aceasta nu se datorează doar competențelor lor profesionale, ci și caracterului și valorilor lor umane. Suntem uniți în misiunea de a oferi pacienților o îngrijire excelentă și o experiență medicală pozitivă. Prin această conexiune profundă construim o cultură în care fiecare membru se simte valorizat și motivat să atingă performanțe remarcabile.

Echipa noastră nu este doar un colectiv de profesioniști, ci un grup de oameni dedicați, cu care împărtășesc aceeași viziune și pasiune pentru calitate. Acest raport special contribuie la atmosfera prietenoasă și colaborativă pe care o promovăm în cadrul clinicii și la reușitele pe care le obținem împreună.

De curând ai dezvoltat clinica făcând noi achiziții și introducând noi servicii. Despre ce anume este vorba?

Recent, am implementat noi îmbunătățiri la Skinmed Clinic, inclusiv achiziționarea de echipamente de ultimă generație și introducerea unor servicii inovatoare, pentru a oferi pacienților noștri opțiuni variate și tratamente eficiente. Fotofinder pentru ATBM – aparat automatizat ce preia imaginea fotografică asupra întregii suprafețe cutanate și dermatoscopice pentru anumite leziuni. Așa am salvat vieți, diagnostic de melanom incipient, pacienți operați și salvați care au avut șansă la viață prin îmbrățișarea tehnologiei și științei pe care au găsit-o în Skinmed Clinic.

Am introdus în arsenalul nostru un dispozitiv laser de ultimă generație, Alma Hybrid. Acesta este un aparat extrem de versatil, utilizat pentru tratamente ablative, non-ablative și termice. Cu ajutorul acțiunii sinergice a două tipuri de laser și a tehnologiei cu ultrasunete, avem acum capacitatea de a trata eficient o gamă variată de tipuri de cicatrici, imperfecțiuni ale pielii, leziuni benigne, oferind pacienților rezultate remarcabile. Un alt vârf de linie în materie de aparatură laser îl reprezintă laserul Alma Harmony, un dispozitiv revoluționar, de asemenea extrem de versatil, folosit în cadrul Skinmed Clinic. Cu el putem trata leziuni benigne, cicatricile, petele pigmentare, problemele legate de laxitatea pielii, liniile și ridurile fine.

În plus față de noile aparate, am introdus și servicii noi, pentru a acoperi nevoile diverse ale pacienților noștri. Oferta Skinmed se extinde acum în domenii precum medicina regenerativă, ozonoterapia, ginecologia, estetica ginecologică, flebologia și patologia anoperianală. Aceste servicii completează gama noastră de opțiuni de tratament și reflectă angajamentul nostru de a oferi o îngrijire cuprinzătoare și personalizată.

Aceste adăugiri reprezintă un pas semnificativ în evoluția Skinmed Clinic, consolidându-ne poziția în domeniul dermato-estetic și permițându-ne să continuăm să oferim tratamente de înaltă calitate, bazate pe cele mai recente tehnologii și practici medicale inovatoare.

La Skinmed deții aparatură de ultimă generație, care ajută medicii să-și facă treaba cu o rată de succes de aproape 100%. Mereu investești bună parte din profit în updatarea clinicii, iar medicina aduce periodic device-uri din ce în ce mai sofisticate. Cum ții pasul cu progresul tehnologic?

La Skinmed, angajamentul nostru față de excelență și calitate se reflectă în continuarea investițiilor în aparatură de ultimă generație. Este adevărat că ținem pasul cu progresul tehnologic și acest lucru reprezintă o prioritate constantă pentru noi. Suntem conștienți că medicina este o industrie în continuă schimbare, iar tehnologia evoluează rapid. Prin urmare, alocăm o parte semnificativă din profiturile clinicii pentru a susține investițiile constante în echipamente medicale de vârf. Această abordare ne permite să menținem un mediu clinic actualizat și performant. Menținem parteneriate strânse cu producătorii de echipamente medicale de încredere. Aceste colaborări ne permit să fim la curent cu cele mai recente inovații și să avem acces la tehnologii avansate înainte ca acestea să devină larg disponibile.

O componentă esențială a menținerii pasului cu progresul tehnologic este asigurarea că personalul nostru este bine instruit și informat cu privire la noile tehnologii. Investim în programe de formare continuă pentru ca echipa noastră să stăpânească eficient echipamentele și să ofere tratamente de calitate superioară. Urmărim îndeaproape evoluțiile din domeniul medicinei estetice și dermato-estetice, monitorizând tendințele și cercetările din industrie. Această atenție la schimbările în domeniu ne ajută să anticipăm nevoile viitoare și să adaptăm echipamentul și serviciile în consecință.

Care sunt cele mai solicitate servicii în prezent?

În prezent, la Skinmed Clinic, cele mai solicitate servicii includ o gamă variată de tratamente dermato-estetice și proceduri medicale, adresându-ne unui spectru larg de nevoi ale pacienților.

Tratamentele pentru acnee și cicatrici sunt în topul listei de cereri, reflectând interesul pacienților pentru soluții eficiente în gestionarea acneei și ameliorarea consecințelor acesteia asupra pielii. Abordarea noastră personalizată și tehnologiile avansate, inclusiv terapiile laser menționate anterior, atrag pacienții în căutarea unor rezultate vizibile și de lungă durată.

Serviciile de consult și control de specialitate rămân esențiale, susținând o abordare preventivă și de monitorizare a stării de sănătate a pielii. Terapiile laser, inclusiv cele menționate anterior, sunt în continuare la mare căutare. Pacienții beneficiază de avantajele tratamentelor noninvazive și rezultatelor impresionante oferite de tehnologia laser modernă. Epilarea definitivă rămâne un serviciu solicitat, alături de remodelarea corporală. Procedurile cu toxină botulinică și fillere sunt solicitate frecvent, reflectând interesul crescut pentru opțiuni de rejuvenare facială non-chirurgicale.

Aceste servicii reprezintă doar câteva dintre opțiunile populare oferite la Skinmed Clinic, unde ne străduim să răspundem nevoilor diversificate ale pacienților noștri cu abordări inovatoare și personalizate.

Dr. Amalia Anghel

Ce ne poți divulga despre noua clinică Skinmed, cea pe care o vei deschide anul viitor în nordul Capitalei?

Deschiderea unei noi clinici Skinmed în nordul Capitalei a venit natural, ca urmare a limitărilor actuale de spațiu, și va aduce cu sine o serie de beneficii pentru pacienții noștri. Noua clinică Skinmed este concepută pentru a oferi un spațiu generos, modern și prietenos, în care pacienții să se simtă confortabil și să beneficieze de servicii de înaltă calitate. Am pus un accent deosebit pe designul interior și pe crearea unui mediu relaxant și plăcut. La fel ca în locația din Piața Alba Iulia, ne asigurăm că noua clinică este dotată cu echipamente de ultimă generație, inclusiv cele menționate anterior, pentru a oferi tratamente avansate și inovatoare în domeniul dermato-estetic. Oricare ar fi motivul vizitei pacienților, deschiderea unei noi locații în nordul Capitalei va îmbunătăți semnificativ accesibilitatea. Aceasta va reduce necesitatea pacienților de a călători pe distanțe mari și va facilita programarea și participarea la consultații și tratamente.

Lucrările de amenajare sunt în desfășurare, iar echipa Skinmed se implică activ pentru a crea un mediu care să îmbine funcționalitatea cu estetica. Planificăm ca noua clinică să își deschidă ușile în primăvara anului viitor, oferind astfel servicii specializate și personalizate într-o locație convenabilă pentru comunitatea din nordul Bucureștiului.

Va beneficia de aceleași servicii sau vom găsi domenii diferite?

Partea specială a noii clinici va fi reprezentată de deschiderea unui Centru de Medicină Regenerativă. Pe lângă toate serviciile specifice pe care le oferim în clinica noastră actuală, în noua clinică, pacienții vor beneficia de abordări inovatoare, bazate pe stimularea naturală a proceselor de vindecare ale corpului. Integrarea serviciilor de dermato-estetică cu medicina regenerativă reflectă o abordare holistică și cuprinzătoare a îngrijirii pacienților. Ne propunem să oferim soluții personalizate, adaptate nevoilor individuale, și să abordăm nu doar aspectul cosmetic, ci și sănătatea și regenerarea celulelor și țesuturilor.

Această extindere a gamei de servicii reprezintă o oportunitate pentru pacienți de a accesa cele mai recente tehnologii și metode în domeniul dermato-estetic și al medicinei regenerative, contribuind la menținerea Skinmed Clinic în fruntea inovației în îngrijirea sănătății și frumuseții.

Unde vei activa din martie încolo? Te vei împărți între cele două clinici-surori?

Începând cu luna martie, îmi voi împărți activitatea între cele două clinici Skinmed, supervizând atent funcționarea ambelor locații. Aștept cu nerăbdare să contribui la succesul noii clinici din nordul Capitalei și să colaborez cu echipa dedicată pentru a oferi pacienților servicii de înaltă calitate într-un mediu modern și inovator. În același timp, voi continua să fiu prezentă și implicată în gestionarea și dezvoltarea locației din Piața Alba Iulia, menținând standardele ridicate care au consacrat Skinmed Clinic drept un centru de excelență în domeniul dermato-estetic.

Ești cel mai solicitat medic din clinică, ești manager șase zile din șapte, trainer injectolog, ai o prezență constantă și în campaniile pro bono pentru pacienții din țară, dar ești și mamă de adolescent. Totul pare greu pentru un singur om, mai ales în zilele noastre. De unde îți iei energia de a face față cu brio tuturor solicitărilor și provocărilor zilnice?

Într-adevăr, gestionarea multiplelor roluri și responsabilități poate părea copleșitoare la prima vedere, dar pasiunea mea pentru medicină, bucuria de a ajuta oamenii și determinarea de a contribui la îmbunătățirea stării lor de sănătate îmi alimentează zilnic energia și motivația. Să fiu medic, manager și trainer injectolog în același timp reprezintă pentru mine nu doar un set de obligații, ci și o oportunitate de a aduce schimbări pozitive în viețile pacienților și în domeniul în care activez. Fiecare zâmbet sau mulțumire din partea pacienților, fiecare moment de împlinire profesională reprezintă combustibilul care menține această pasiune vie.

În calitate de mamă de adolescent, găsesc echilibrul prin aprecierea fiecărui moment petrecut cu familia mea și prin susținerea reciprocă pe care o oferim în fiecare zi. Familiaritatea cu provocările zilnice și bucuriile vieții de părinte mă conectează și mai profund cu experiențele pacienților și cu diversitatea vieții cotidiene.

La fel, și implicarea în campanii pro bono este o sursă suplimentară de inspirație. A contribui la bunăstarea celor aflați în situații dificile, a aduce un zâmbet pe chipurile lor mă umple de recunoștință și determinare.

În cele din urmă, secretul energiei mele constă într-o combinație de compasiune, determinare și dorința sinceră de a face o diferență în lumea medicală și în viețile pacienților. Fiecare zi reprezintă o nouă oportunitate de a învăța, de a evolua și de a contribui la binele celor din jurul meu, iar aceasta este sursa mea constantă de energie și împlinire.

Apropo de provocări, care sunt astăzi cele mai puternice provocări pentru tine?

Astăzi, unele dintre cele mai puternice provocări cu care mă confrunt includ echilibrarea multiplelor roluri și responsabilități. Fiind medic, mamă de adolescent și coordonator, jonglarea între fiecare dimensiune a vieții mele, atât cea profesională, cât și cea personală, reprezintă o provocare continuă, dar și o oportunitate de a aduce căldura și dedicarea mea în fiecare aspect al acestui drum minunat. De asemenea, din perspectivă medicală, menținerea pasului cu noile descoperiri și tehnologii într-un domeniu în continuă evoluție este o provocare constantă. Medicina se schimbă rapid, iar menținerea calității serviciilor și oferirea celor mai avansate tratamente necesită un efort continuu de învățare și adaptare. Găsesc motivație în rezolvarea acestor provocări știind că fiecare efort depus contribuie la oferirea unei îngrijiri mai bune pacienților și la dezvoltarea constantă a clinicii.

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

În fiecare dimineață îmi încep ziua cu un moment prețios de liniște, reflectând asupra zilei care vine și pregătindu-mă pentru multiplele roluri pe care le îmbrățișez. Această introducere în zi este adesea urmată de o oră de mișcare, fie în sala de fitness, fie într-un centru de pilates, într-un efort de a-mi încărca corpul și mintea cu energie pozitivă.

În calitate de medic, fiecare zi îmi aduce întâlniri cu oameni noi, al căror parcurs și poveste sunt unice. Consultațiile și tratamentele pe care le ofer reprezintă pentru mine o implicare personală, un angajament de a aduce îmbunătățiri semnificative în viața celor din jur. Interacțiunea cu pacienții, oferindu-le nu doar tratament, ci și sprijin și înțelegere, este unul dintre aspectele cele mai însemnate și încărcate de sens ale zilei mele.

În calitate de manager, sunt călăuzitor în lumea administrativă a clinicii, asigurându-mă că toate componentele funcționează într-o armonie eficientă. Coordonarea echipei și menținerea standardelor ridicate devin priorități constante în efortul meu de a oferi servicii de cea mai bună calitate.

După-amiezile sunt rezervate timpului prețios petrecut alături de adolescentul meu. Împreună, explorăm și ne bucurăm de fiecare mică aventură, formând o echipă solidă și găsind bucurie în fiecare detaliu cotidian.

Seara aduce un moment binevenit de relaxare și odihnă. Indiferent de provocările și reușitele zilei, îmi amintesc că fiecare efort depus contează și că fiecare zi aduce cu sine noi oportunități de a face o diferență semnificativă în lumea medicinei și în viețile celor pe care îi servesc cu devotament.

Dr. Amalia Anghel

Dar duminicile tale cum arată? Ce preferi să faci în puținul tău timp liber, ce hobby-uri ai, ce te încarcă și cum te răsfeți ca femeie?

În primul rând, găsesc liniștea și echilibrul în lectură. O carte bună devine o fereastră către lumi noi și o modalitate minunată de îmbogățire a cunoștințelor și imaginației. De asemenea, îmi place să petrec timp în natură, fie că este vorba despre o plimbare relaxantă în parc sau despre o escapadă la munte, în mijlocul frumuseților naturii. Aerul proaspăt și liniștea naturii reprezintă o adevărată terapie pentru mine.

În concluzie, duminicile mele sunt dedicate găsirii echilibrului și regăsirii energiei, savurând fiecare moment de liniște și bucurându-mă de micile plăceri care aduc culoare vieții mele agitate.

Ce reprezintă familia pentru un medic dedicat total meseriei? Mai e loc de viață personală?

Pentru un medic dedicat total meseriei, familia reprezintă ancorarea și susținerea într-o lume medicală adesea provocatoare și solicitantă. Familia oferă un refugiu emoțional și o sursă de motivație în cele mai dificile momente. În ciuda solicitărilor profesionale intense, familia este pilonul esențial care îi oferă medicului echilibrul și susținerea necesară pentru a face față presiunilor și responsabilităților. Este important să conștientizăm importanța echilibrului și să căutăm modalități de a ne proteja timpul pentru viața personală. O bună gestionare a timpului, comunicarea deschisă în familie și prioritizarea activităților care aduc bucurie contribuie la menținerea echilibrului între cariera medicală și viața personală.

De unde vine dorința de a face bine celor din jur și ce înseamnă pentru tine a trăi frumos, cu sens?

Dorința de a face bine celor din jur vine dintr-o sursă profundă de empatie și compasiune, împreună cu o pasiune pentru îmbunătățirea vieții altora. Pentru mine, medicina nu este doar o profesie, ci și o vocație, o chemare de a oferi sprijin și alinare în fața suferinței și a necazurilor.

A trăi frumos și cu sens, pentru mine, înseamnă a adăuga valoare vieții altora și a contribui la binele comun. Mai mult decât atât, a trăi frumos înseamnă a cultiva relații umane sănătoase și armonioase, atât în familie, cât și în comunitate. Înseamnă să investesc timp și energie în legături autentice și să contribui la creșterea celor din jur, încurajând dezvoltarea personală și susținând aspirațiile lor.

Dar luxul, ce reprezintă pentru tine?

Pentru mine, luxul nu este neapărat legat de bunurile materiale sau de opulență, ci mai degrabă de experiențe și momente care aduc o stare de plenitudine și satisfacție. Este despre a aprecia detaliile fine, calitatea și frumusețea în diverse aspecte ale vieții.

Luxul poate fi găsit în simplitatea unei clipe de liniște și contemplare, în conectarea profundă cu cei dragi sau în experiența unei opere de artă care atinge sufletul. Este despre a investi în calitatea timpului petrecut cu cei apropiați și în relații autentice, în loc de a căuta doar confort material. De asemenea, luxul poate însemna și libertatea de a explora și învăța continuu, de a experimenta diverse aspecte ale vieții și de a te dezvolta ca individ.

Interviu realizat de: Maridana Arsene