Metamorfoza – o colecție de bijuterii în ediție limitată, realizată din taste reciclate

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-03-2022

în: News

Metamorfoza

Asociația Environ lansează Metamorfoza – o campanie de conștientizare gândită sub forma unei colecții capsulă de bijuterii sustenabile realizate din argint și taste provenite din reciclarea tastaturilor de laptop.

În contextul în care oamenii au tendința de a fi în general rezervați în ceea ce privește reciclarea, pentru că adesea nu este un proces transparent, proiectul Metamorfoza s-a născut din dorința Environ de a demistifica conceptul reciclării și a arăta concret cât de frumos și inedit pot fi reinventate obiectele vechi: de la electronice vechi la bijuterii.

Metamorfoza

Metamorfoza nu este însă o campanie despre bijuterii, ci o poveste despre magia transformării lucrurilor vechi în lucruri noi și despre frumusețea reinventării.

Metamorfoza este un memento pentru fiecare dintre noi:  să ne amintim să prețuim și să protejăm darurile pe care natura ni le oferă în mod gratuit și care fac posibilă viața pe Pământ: aer, apă, sol.

Fiecare dintre aceste elemente ale mediului înconjurător se regăsesc în cuvintele exprimate de cele 6 tipuri de bijuterii realizate din argint și taste provenite din reciclarea deșeurilor electrice care alcătuiesc colecția  în ediție limitată Metamorfoza.

Metamorfoza

 

,,Întotdeauna încercăm să găsim modalități creative prin care să transmitem mesajele noastre către public, iar de această dată am abordat reciclarea dintr-o perspectivă inversă, de la coadă la cap, adică pornind de la rezultatul reciclării – bijuterii – către produsul reciclat -tastaturi. Metamorfoza este modul nostru de a pune reciclarea într-o altă lumină și de a arăta că reciclarea nu trebuie asociată cu gunoiul, cu ceva care arată sau miroase urât, ci înseamnă de fapt idei, responsabilitate, creativitate”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Environ.

Ioana Pascal, fondatoarea brandului de bijuterii Obsidian, este cea care a transpus viziunea Environ într-o colecție de bijuterii premium, unică în România.

Povestea campaniei este exprimată vizual cu ajutorul echipei de entuziaști iubitori ai naturii, formată din Ana Maria Bucura, model internațional și Dacian Foldi (The Storyalist), cu sprijinul stilistului Adrian Perjovschi (Jovsky Studio), au realizat o serie de fotografii de senzație care ne îndeamnă să ne luăm un moment de pauză (take a moment) și să devenim mai conștienți de impactul ecologic al acțiunilor noastre și să ne schimbăm mindsetul în ceea ce privește viața pe această planetă.

Metamorfoza

,,Cei care aleg să poarte bijuteriile din colecția Metamorfoza, trebuie să aibă convingerea că fac un angajament de responsabilitate și că fiecare piesă este de fapt un statement: aleg să port un produs unicat realizat dintr-un deșeu reciclat, contribui astfel la economisirea consumului de resurse naturale necesar pentru realizarea unei bijuterii obișnuite și transmit un mesaj clar celor din jurul meu: îmi pasă de mine, de planetă, de viitor,” a mai declarat Roxana Puia.

Bijuteriile din colecția Metamorfoza pot fi comandate aici: https://www.obsidian.ro/colectie/new/. Profitul obținut din vânzări va fi donat către Asociația Magic Wings.