Luxul demn de Liderul Suprem

Scris de Luxury
Publicat la data de: 11-03-2015

în: News & Features

 

Ce tentații l-ar putea atinge la maturitate pe un puști retras, împătimit al baschetului și al jocurilor video, a cărui unică extravaganță părea a fi colecția de pantofi sport? Cumva, evocându-ne propria adolescență, aceste pasiuni ce par a însufleți întreaga noastră generație conturează portretul oricăruia dintre noi, așadar posibilitățile ar fi unele infinite și implicit, prea ambigue de anticipat. Dar dacă în problema noastră modificăm ipoteza și îi trasăm puștiului un destin aparte, ca moștenitor tiranic al unei dictaturi? În acest caz, dilemele ne sunt clarificate de un comunicat emis de Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord ce dezvăluie noul avion oficial al liderului de la Phenian.
Într-o interpretare contemporană a loialității pentru ideologia servită, despre avionul privat de aproape 90m al Președintelui Kim Jong-un putem spune că a fost trimis într-o adevărată călătorie în timp, din epoca în care a strălucit prin performanță înspre zilele noastre. Într-un inedit contrast, tânărul conducător onorează deplasările sale oficiale cu ajutorul unui adevărat senior al aviației, mai precis model Ilyushin IL-62, producție sovietică datată din epoca Războiului Rece. Supraviețuind doar în câteva exemplare întâlnite pe tot cuprinsul Globului, acest veteran ce la data lansării primului său zbor în 1963 domina drept cel mai mare model jet s-a bucurat de o adevărată reenergizare grație eforturilor inginerilor dintr-un șantier aviatic localizat de-a lungul fluviului Taedong în Phenian.
Analiștii regimului au remarcat totodată în opțiunea recondiționării bătrânului IL-62, care le piața aviației atinge un preț inferior unui model S-Klasse și optica diferită a lui Kim Jong-Un față de măsurile de siguranță personală impuse de tatăl său care întreprindea vizite oficiale în China și Rusia doar la bordul unui tren privat blindat.

Text: Diana Șerpoianu

kim-jong-un-private-jet-2-690x457