Gala Premiilor Literare Bookzone: O Noapte Sub Semnul Excelenței Literare

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 22-03-2024

în: It happened

Gala Premiilor Literare Bookzone

Seara zilei de 20 martie s-a transformat în epicentrul culturii literare românești. Editura Bookzone a avut onoarea de a găzdui Gala Premiilor Literare la Palatul Parlamentului, în grandioasa sală C.A Rosetti, un eveniment care a reunit pasionații de literatură, autori de renume și personalități marcante din lumea culturală, pentru a celebra excelența literară într-o atmosferă desprinsă din povești. 

O seară marcată de discursuri revoluționare

Gala Premiilor Literare Bookzone și-a deschis porțile pentru a găzdui personalități de seamă, autori de marcă din România, care au pășit pe scena literară și au abordat subiecte de o importanță majoră, evidențiind profunzimea și diversitatea literaturii contemporane. Invitații au fost martorii unor discursuri revelatoare, iar autori și personalități precum Prof. Dr. Constantin Dulcan, Dr. Cristian Andrei, Părintele Constantin Necula, Prof. Dr. Alexandru Ciurea, Psiholog Dr. Raluca Anton, Dr. Mihaela Bilic și Prof. Dr. Leon Dănăilă au vorbit despre autovindecare, încredere în sine, gestionarea anxietății și secretele longevității, fiecare prezentare aducând în prim-plan perspective științifice, transmise într-un mod accesibil publicului prezent. 

Momentul mult așteptat al dezvăluirii premiilor a oferit o recunoaștere meritată autorilor și lucrărilor lor remarcabile, evidențiind diversitatea și bogăția literaturii românești contemporane.

Gala Premiilor Literare Bookzone

Decernarea Premiilor Literare – Când talentul întâlnește excelența!

Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost decernarea premiilor literare, care au răsplătit excelența și talentul din lumea literară. Cărțile premiate au fost alese prin votul publicului avizat și au cuprins categorii variate, de la dezvoltare personală, cărți în dialog și cărți de memorii, la ficțiune, non-ficțiune, religie și spiritualitate.

Important de menționat este faptul că printre finaliști s-au regăsit și cărți lansate la alte edituri de renume, precum Editura Armada, cu „Holly”, de Stehen King, carte finalistă la categoria Cel mai apreciat roman thriller, editura Nemira, cu „Rezerva”, de Prințul Harry, carte finalistă la categoria Cea mai apreciată carte de memorii sau Editura Curtea Veche, cu „Ține-ți copiii aproape”, de Gabor Mate și Gordon Neufeld, carte finalistă la categoria Cea mai apreciată carte de non-ficțiune.

Gala Premiilor Literare Bookzone

Fiecare categorie a fost gândită pentru a evidenția diversele aspecte ale literaturii care au rezonat cel mai puternic cu cititorii și criticii în anul 2023, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Iată câștigătorii premiilor pentru excelență în literatură, recunoscuți în cadrul galei:

 • Cea mai apreciată carte de dezvoltare personală: Adevărul ascuns în tine, dr. Menis Yousry și Mihai Morar
 • Cea mai apreciată carte de ficțiune: Cât timp înfloresc lămâii, Zoulfa Katouh
 • Cea mai apreciată carte de memorii și biografii: Viața ca o poveste, Florin Piersic
 • Cea mai apreciată carte de nonficțiune: Neuroplasticitatea, Prof. Dr. Leon Dănăilă
 • Cea mai apreciată carte de parenting și relații: Ține-ți copiii aproape,  Gabor Mate
 • Cea mai apreciată carte de religie și spiritualitate: Regasirea ființei prin știință și credință, Părintele Necula și Dr. Alexandru Ciurea
 • Cea mai apreciată carte de sănătate și nutriție: Neuroplasticitatea, Prof. Dr. Leon Dănăilă
 • Cea mai apreciată carte în dialog: Calea vindecării, Dumitru Constantin Dulcan și Florentina Fântânaru
 • Cea mai apreciată carte pentru copii: Biblia pentru copii, Părintele Necula
 • Cel mai apreciat roman de dragoste: Am scris o carte despre noi, Irina Binder
 • Cel mai apreciat roman fantasy/sf: A patra aripă, Rebecca Yarros
 • Cel mai apreciat roman thriller: Menajera,  Freida McFadden

Gala Premiilor Literare Bookzone

Acordurile muzicale au fost nelipsite, iar seara de poveste a fost deschisă, dar și încheiată cu un moment muzical de excepție, în care Marcel Pavel și Vlad Miriță au încântat invitații cu un duet memorabil, lăsându-i cu amintiri vibrante, care vor răsuna puternic în mintea și inimile celor prezenți, până la următoarea ediție a unui eveniment care s-a dovedit a fi unul de referință pentru scena literaturii din România: Gala Premiilor Literare Bookzne.

Cortina se trage încet peste Gala Premiilor Literare Bookzone de anul acesta, dar Editura Bookzone invită oamenii să rămână cu gândul la tot ce au auzit în minunata seară: la conversațiile inspiratoare, la muzica ce a atins sufletele și la cărțile care vor continua să ne îmbogățească lumea.