Mediterana – noul „lot” pentru dezvoltări rezidențiale în Monaco

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-10-2016

în: News

monaco_11

Cu o densitate de 38.000 locuitori pe o întindere de doar doi kilometri pătrați, date ce-l disting drept cea mai ridicată concentrație urbană, unul dintre secretele Principatului Monaco ar fi discretul avans de 40 hectare ce i-a asigurat, de-a lungul anilor, un plus de aproape 20% din suprafață.

În continuare, planurile de dezvoltare urbană pentru care antreprenorul Bouygues Construction a estimat un necesar de un miliard de euro vizează extinderea pe o suprafață de șase hectare, tot în larg. Ambițiosul proiect prevede excavarea a 10.000 de tone de pământ pentru amenajarea a 18 chesoane cu o înălțime de 26 metri. Astfel, pe lângă o extensie a elegantului Grimaldi Forum, linia țărmului se va îmbogăți cu noi facilități comunitare, între care o parcare publică, un port cu promenadă, un hectar de parc, o zonă de peisagistică și un pasaj pietonal umbrit de vegetație de-a lungul Grădinii Japoneze.

Impunând o infrastructură complexă a cărei implementare necesită patru ani și jumătate de lucrări, termenul de livrare pentru noile ansambluri rezidențiale a fost calculat pentru 2025.

crkyiwjwgaapulp monaco-luxury-flats-in-the-sea-1