Chivas Brothers lansează The Vault, o degustare exclusivistă de whisky

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-03-2024

în: News & Features

Chivas Brothers

Chivas Brothers, compania de whisky scoțian din spatele Ballantine’s, Royal Salute și Longmorn, a lansat un tur ultra-exclusiv dedicat whisky-ului, care vă permite să cumpărați unul dintre cele mai prețioase butoaie ale sale. Denumită pe bună dreptate The Vault, noua experiență devine cel mai recent program destinat clienților privați.

The Vault se află la distileria Strathisla din regiunea Highlands din Scoția, care este creditată ca fiind cea mai veche distilerie în funcțiune din țară. O vizită la Vault începe cu un tur privat al distileriei și o întâlnire cu arhivistul Chivas Brothers pentru a explora istoria companiei și a whisky-urilor sale.

Apoi vă veți îndrepta spre biblioteca de whisky, unde veți fi îndrumați într-o degustare de mostre selectate din cele 240 disponibile, inclusiv unele whisky-uri rare și maturate. În cele din urmă, veți intra în Vault propriu-zis, unde veți găsi 14 butoaie ce nu au mai fost puse la dispoziția publicului până acum. Selecția se bazează pe profilul de aromă creat în biblioteca de whisky realizat de experții de la Chivas Brothers care vă vor analiza preferințele și vor face o selecție bazată pe băuturile dumneavoastră preferate. Cele 14 butoaie sunt selectate manual de doi veterani ai industriei, Sandy Hyslop și Kevin Balmforth.

Chivas Brothers

Hyslop, expertul în amestecuri, și Balmforth, expertul în butoaie, au împreună peste 60 de ani de experiență în domeniu. Ei au creat o colecție care acoperă diferitele stiluri din portofoliul Chivas Brothers, de la notele florale ale The Glenlivet la funk-ul de sare de mare al Scapa. Există, de asemenea, ultimele butoaie rămase de la distileria fantomă Caperdonich.

Acesta este singurul loc din lume în care veți putea degusta aceste whisky-uri, în vederea achiziționării unui butoi întreg, al cărui preț va ajunge la șase cifre. Nu vă faceți griji dacă nu aveți spațiul necesar pentru a depozita un butoi de whisky, deoarece îl puteți păstra în Vault timp de până la patru ani înainte de a-l îmbutelia.

The Vault s-a deschis pentru vizitatori luna aceasta, iar acum vă puteți rezerva experiența pe site-ul web pentru 1.200 de lire sterline de persoană.