Ceasul de buzunar al lui Charles Dickens va fi scos la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-03-2024

în: News

Charles Dickens

Un ceas de buzunar de epocă deținut cândva de regretatul romancier englez Charles Dickens va fi pus în vânzare la Stride & Son, în Marea Britanie. Vânzarea, care va avea loc în Chichester, West Sussex, pe 6 martie, va include și un birou care datează de la mijlocul secolului al XIX-lea pe care scriitorul i l-a dăruit fiicei sale cu ocazia împlinirii a 20 de ani.

Datând din 1836, ceasul de buzunar William IV din metal aurit i-a fost dăruit lui Charles Dickens cu prilejul primei aniversări în funcția de editor al revistei Bentleys Miscellany, potrivit casei de licitații. Caseta de 45 mm este gravată cu textul „Dearest ‘Boz’ Editor Bentleys Miscellany Dec. 1836” și cu inițialele „CD”. În plus, mecanismul din interiorul ceasului de mână a fost semnat de ceasornicarul William Tyas în secolul al XIX-lea.

Charles Dickens

În ceea ce privește biroul din lemn de nuc, acesta datează din 1859 și este ornamentat cu alamă și gravat cu textul „Happy Birthday Little ‘Lucifer Box’.” Potrivit casei de licitații, se pare că Dickens i se adresa fiicei sale cu numele de Lucifer Box din cauza temperamentului său înflăcărat. Capacul secțiunii inferioare este, de asemenea, prevăzut cu o placă circulară inscripționată cu „Catherine Elizabeth Dickens”. Dickens a avut 10 copii, însă doar opt au ajuns la vârsta adultă. Catherine, poreclită Kate sau Katey, a fost cea mai tânără fiică supraviețuitoare a autorului și preferata lui, potrivit fraților ei.

Ambele loturi sunt scoase la vânzare în urma decesului unui descendent al lui Dickens din zona Portsmouth. Se așteaptă ca ceasul de buzunar să ajungă la o sumă cuprinsă între 2.500 și 5.300 de dolari, în timp ce biroul va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 500 și 750 de dolari.