Antonia – The American Dream

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-03-2018

în: Cover

Antonia a cochetat cu muzica dintotdeauna, studiind pianul la 10 ani și mergând la lecții de canto doi ani mai târziu. Au urmat apariția la un eveniment cu o reprezentație live și cântări, chiar și prezența într-un studio muzical profesional din Las Vegas. Deși a început să lucreze ca model în paralel, se pare că destinul Antoniei a fost să urmeze cariera muzicală, spre încântarea fanilor din prezent și mândria noastră de conaționali. Toate acestea se întâmplau în Statele Unite ale Americii, dar se pare că România a ales-o pe Antonia atunci când solista a împlinit 18 ani. Aflată într-o vizită cu familia în țara natală, un concurs de împrejurări a determinat-o să fie omul potrivit la locul potrivit. Au urmat colaborări cu artiști mari, atât români, cât și internaționali. Aflată la al doilea album, Antonia este exemplificarea visului american pe tărâm românesc, fiind dovada vie că te poți ridica atât de sus, pe cât de mult ești dispus să muncești și, astfel, poți să îți modelezi propria soartă, în ciuda circumstanțelor.

Antonia - The American Dream

Care sunt primele amintiri despre muzică? A existat un moment precis când ți-ai dat seama că vei cânta toată viața?
Cântam de mică, îmi plăcea mult, eram pasionată, urmăream artiștii preferați cu sufletul la gură. La 10 ani, m-au dat părinții mei la pian, însă nu mi-a plăcut și am întrerupt lecțiile. Apoi, la 12 ani, am început lecțiile de canto, am cântat pentru prima dată în public la un eveniment și, de atunci, am tot cântat, însă nu neapărat în mod profesional. Am mai fost și în studiouri în Las Vegas. În paralel, am început să iau job-uri ca model și să lucrez pentru diverse branduri.

La 18 ani, am venit în România cu părinții mei să îmi văd familia și să petrec puțin timp aici. O prietenă m-a dus la studioul lui Tom Boxer, care căuta pe cineva care să fie vocea de pe una din piesele pe care urma să le lanseze și… se pare că am fost omul potrivit la locul potrivit.

Așa a început cariera mea, o etapă din viața mea care mă umple de fericire și recunoștință pentru tot ce mi se întâmplă. Am lansat un album și urmează cel de-al doilea, am colaborări cu artiști mari de la noi, dar și din străinătate: Puya, Holograf, Inna, Alexandra Stan, Carla’s Dreams, Vunk, Jay Sean, colaborări cu branduri pe care le respect și le apreciez, concerte în toată țara, dar și în câteva țări din străinătate, fani care mă iubesc, mă susțin și mă apreciază și, nu în ultimul rând, o familie care mă iubește și este alături de mine mereu: trei copii extraordinari și pe Alexandru.

Antonia - The American Dream

Ai trăit visul american, dar și pe cel românesc. Care este diferența?
În State, am avut cea mai frumoasă copilărie pe care o puteam visa vreodată, oameni pozitivi, prieteni buni. M-am bucurat să am această șansă, să cresc în America.

În România, am reușit să îmi construiesc o carieră, să îmi fac o familie. Sunt fericită și împlinită, recunoscătoare pentru fiecare dintre aceste experiențe.

Care este definiția ta pentru statutul de divă? Te consideri o divă sau crezi că vei deveni la un moment dat?
Sincer, îmi este greu să mă consider o divă, mi se pare un cuvânt destul de mare pentru mine. De exemplu, pentru mine o divă este Beyoncé, pe care o apreciez ca om și ca artist, și în comparație cu ea, e greu… (râde)

Mi se pare însă că, în timp, cu experiența dobândită, reputația creată, rezultate în carieră, un stil creat, poți să devii cel puțin o personalitate puternică, aspirațională.

Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta? Dar cel mai fericit?
Momente dificile sunt mereu, important este să știi cum să treci peste ele. Sunt momente în care mă întristez din cauză că piese pe care eu le consider bune nu funcționează așa cum mă așteptam. Dar, de fiecare dată, îmi adun forțele și mă ambiționez să fiu și mai bună!

Momente fericite au fost multe: primul concert, primul concert în afara României, sentimentul unic de a ști că am strâns o comunitate de fani care mă iubește și mă susține, fiecare piesă care devine hit… Sunt atât de multe… (râde)

Antonia - The American Dream

Cum decurge o zi normală din viața Antoniei? Dar una de răsfăț?
O zi normală începe dimineața cu cei mici, Dominic merge la grădiniță, Akim stă cu noi sau cu bunicii, dacă noi suntem ocupați. Studio sau repetiții sau concerte, filmări, emisiuni… Când sunt liberă, mă văd cu mama mea sau cu prietenii mei, petrec timp cu Alexandru. Și merg și la Maya, fiica mea, în Italia, căci doar acolo o pot vedea deocamdată.

Cum ți-ai descrie stilul muzical în acest moment? La ce să ne așteptăm de la următorul album?
Albumul acesta include piese atât în limba română, cât și în engleză – sunt multe piese noi pe care abia aștept să le ascultați. Ca stil muzical, este greu de definit: dance, urban, dar și cu piese mai lente.

Ce muzică te-a impresionat în ultimul timp? Lecturi, filme, fashion?
Ascult destul de frecvent muzică urbană, trap music. Și Dominic este un fan al acestui gen de muzică și dansează, este deja la „next level”! (râde)

În ultimul timp, nu am reușit să mai urmăresc filme și nici seriale, petrec mult timp cu copiii și cu Alexandru. Cât despre fashion, mă uit mereu pe Instagram, pe bloguri, citesc reviste, urmăresc dansatori sau artiști din Statele Unite, din zona aceasta mai urbană.

Care este definiția luxului pentru Antonia? Ce experiențe de lux ne poți împărtăși?
Să plec într-o vacanță cu Alexandru, în care să stăm liniștiți. Ultimul an a fost intens, plin de filmări, concerte, studio… Nu mă plâng, îmi place enorm ceea ce fac, dar nu am găsit deloc timp de vacanță. În rest, îmi plac lucrurile simple, nu exagerat de opulente sau luxoase.

Cum arată viața perfectă pentru tine, la modul ideal?
Viața ideală este cea în care reușești să îmbini cariera cu familia, să le faci pe amândouă bine și să fii fericit, recunoscător și mulțumit.

Interviu realizat de: Andrei Dimulescu
Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Andra Manea
Hairstylist: Adonis Enache
Studio Foto Film 365
Ținută copertă: Costum STYLAND
Colier cu diamante Teilor
Inele cu diamante Teilor

Galerie Foto