Mădălina Brîndușescu

„Sunt în fața unui vis împlinit, acum”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 20-11-2023

în: Cover

Mădălina Brîndușescu

În slujba frumosului uman, Mădălina Brîndușescu a fondat clinica Beauty Art Aesthetics, un business cu care se bucură de validarea constantă a publicului, dar și de succes financiar. Este cel mai tânăr antreprenor din segmentul clinicilor de frumusețe, a început această afacere pe când avea doar 22 de ani și, deși nu este absolventă de Medicină, este un manager ambițios și dedicat zi-lumină afacerii sale. Acum, la 30 de ani, Mădălina a deschis o locație nouă într-un spațiu mai mare, într-o vilă superbă din zona de nord a Capitalei, decorată luxos, unde pacienții se bucură de confortul unui hotel de 5 stele. Despre cum îți poți transforma un vis în realitate, dar, mai ales, ce înseamnă să-ți trăiești visul, Mădălina Brîndușescu…

Știm multe clinici premiate o dată, dar nicio alta premiată de trei ori. Te-ai gândit la acest tip de recunoaștere atunci când visai la această clinică?

Am început cu pași timizi, cu o clinică la un parter de bloc nou, chiriașă, am vrut să am servicii bune și prețuri decente, dar am visat tot timpul la momentul acesta. Sunt în fața unui vis împlinit, acum! Am o locație superbă, am pacienți fideli clinicii mele, care sunt stabili de ani de zile, și asta spune mult despre serviciile pe care le oferim, sunt într-o continuă evoluție, am mărit gama de servicii și am introdus intervențiile chirurgicale cu anestezie locală. Programatorul este plin zilnic, sunt uneori mai multe cereri decât ore într-o zi, și aici intervine știința mea de a face managementul pacientului, de a jongla cu programul astfel încât să fac pe toată lumea fericită.

Ce anume te-a făcut să-ți dorești o astfel de clinică într-o piață deja invadată de clinici și saloane de înfrumusețare?

Eram o fată tânără, de 22 de ani, care era preocupată de aspectul ei, la fel ca toate fetele de vârsta mea. Îmi plăcea să fiu la curent cu tot ce e nou în materie de frumusețe, de sănătate a pielii, de machiaj; citeam mult pe tema asta. Așa a început totul. M-am gândit că asta mi-aș dori pe viitor, să ofer servicii de frumusețe care să dureze pe termen lung. A urmat o perioadă în care am muncit pe brânci, fără nicio exagerare, nu am avut vacanțe, viață personală, nimic. Am stat zi-lumină la clinică, îmbunătățind constant personalul, serviciile, relația cu pacienții. Ceea ce am eu astăzi și ceea ce a ajuns Beauty Art Aesthetics este rodul unei munci continue, susținute, al dorinței de a progresa, chiar dacă au fost multe momente grele, foarte multe. Nu e ușor să faci management în industria asta. Dar nu am abandonat. Nici nu am clacat. Am mers mai departe convinsă că pot.

Crezi că o intenție bună la baza unui business atrage întotdeauna și succesul financiar? Cum stați la acest capitol?

Cred cu tărie că, ceea ce gândești, exact aia atragi. Dar fără perseverență, abandonând atunci când îți este greu, nu ai cum să reușești. Gândiți-vă că eu nu sunt medic – pentru mine a fost infinit mai greu să răzbesc, a fost nevoie să asimilez informații pe care nu le aveam, pentru a face un management bun, pentru a avea o selecție premium de consumabile, de personal, pentru a fi la curent cu tot ce e nou, de la produse până la tehnici de injectare, să fac managementul timpului, care e foarte important într-o clinică, cel al programărilor… Eram tânără, nu știam nimic în domeniu, am muncit și am învățat din mers. Pentru că trebuie să vă spun ceva: doar lucrând mult și lovindu-te de situații înveți cu adevărat.

Mădălina Brîndușescu

Se spune despre Beauty Art Aesthetics că pe segmentul de tratamente minim invazive, injectabile, sunteți cei mai căutați – nu de puține ori era coadă la clinica veche, până în stradă! Ce are Beauty Art Aesthetics atât de special ca să atingă performanțele de astăzi?

Are pacienții care sunt foarte mulțumiți de servicii, care ne recomandă cu drag, are un public fidelizat în ani de zile, pe care nu are cum să îl piardă, locația nouă le place enorm, le oferă lux, confort, servicii premium și, mai ales, siguranța unor proceduri impecabil realizate. Despre Beauty Art Aesthetics acum vorbesc rezultatele avute în ani de zile. În plus, tot timpul ne actualizăm cu tot ce e nou în domeniul tratamentelor injectabile și microchirurgiei minim invazive; am introdus și partea de sănătate a pielii, ca să completăm gama de servicii. Tot timpul aducem ceva nou.

Ați câștigat încrederea și aprecierea multor clienți, dar și a vedetelor și persoanelor publice din România. Ne poți da câteva exemple?

Sunt foarte multe persoane publice care ne trec pragul, atât femei, cât și bărbați. Nu aș vrea să îi numesc eu aici pentru că poate omit pe cineva și nu aș vrea să pară unul mai important ca celălalt. Dar ne-au dat testimoniale pe social media, ne mulțumesc în spațiul virtual frecvent și ne bucură enorm că fac asta. Pot să spun doar că avem de la actori, cântăreți, sportivi, designeri, până la dansatoare și vedete de tabloid. Pentru noi nu contează cine ne trece pragul, contează doar să plece mulțumit. Dar, foarte important ar fi ca toată lumea să înțeleagă că nu se face o diferențiere în clinică între o persoană publică și un pacient obișnuit. Nici de preț, nici de servicii. Niciodată! Pentru mine, oricine trece pragul clinicii vreau să plece acasă simțindu-se vedetă, fie între prieteni, fie în spațiul public, vreau să plece mulțumit și cu o stare de bine, să radieze.

Care sunt atuurile clinicii pe care o deții/conduci în fața concurenței? Ce are Beauty Art și nu au celelalte?

Nu știu, eu nu am timp să studiez foarte mult concurența pentru că programul meu este realmente infernal. Știu că ar trebui să fac asta ca manager, dar vă răspund sincer că nu am timp. Sunt atât de concentrată pe bunul mers al clinicii mele, încât nu vreau să mă compar cu nimeni, să caut plusuri sau minusuri la alții. Prefer să le caut la mine, ca să văd unde stăm bine și ce ar mai putea fi îmbunătățit. Eu conduc acum un vapor lansat de ceva ani la apă, cu tradiție – știu că navighez pe mări învolburate uneori, alteori pe mări liniștite, dar ce știu cel mai bine e că nu mă poate scufunda nimeni, pentru că sunt un performer.

Clinica este renumită pentru augmentarea buzelor, pentru tehnicile pe care specialiștii voștri le dețin și pentru rezultatele spectaculoase pe care aceștia le obțin într-o gamă largă de proceduri pentru întreținerea și înfrumusețarea feței și corpului. Ne poți spune care sunt cele mai căutate servicii în ultimii ani?

La noi, categoric, cel mai căutat serviciu este augmentarea buzelor. Avem o tehnică unică, greu de reprodus, în materie de buze, dar și reconturarea feței prin tehnici de injectare aparte. Aceste două servicii ne recomandă de ani de zile, sunt cele mai solicitate și rămân în topul preferințelor pacientelor noastre.

Am auzit și eu că ar fi clinica unde se realizează cele mai frumoase buze din București. Ne poți da câteva detalii despre cele mai vânate/dorite tehnici de augmentare a acestora?

Secretul e să ai buze senzuale fără să pară că ți-ai făcut ceva la ele, să ai un contur perfect al lor. Buzele senzuale au fost tot timpul un apanaj al frumuseții și feminității, nu de ieri, de azi, ci de zeci, sute de ani. De la Sophia Loren încoace, toate femeile și-au dorit buze pline, senzuale. Aici suntem noi specialiști, în armonizarea trăsăturilor feței, în sculptarea ei, dacă mă pot exprima așa, fără a face intervenții extensive, ci doar proceduri minim invazive. Secretele nu o să le spun, că de-aia sunt secrete (râde – n.red.), dar pot să vă spun că mergem la cursuri de perfecționare pe anumite tehnici, investim în a ne forma echipa medicală constant.

Mădălina Brîndușescu

De multe ori ne dorim schimbări în cel mai scurt timp posibil. Și totuși, mulți oameni aleg tratamentele neinvazive și/sau minim invazive în detrimentul chirurgiei, cea care ar face posibile rezultatele rapide. Care sunt avantajele acestor proceduri în fața chirurgiei?

Dacă ne menținem sănătatea pielii, dacă avem grijă ca ridurile să nu se adâncească, dacă ne preocupă din timp ca trecerea anilor să se facă lent, cu decență și o oarecare încetinire a procesului de îmbătrânire, atunci ajungem foarte târziu la chirurgie, poate niciodată. Depinde mult de noi, dar și de gena pe care o avem. Sunt acum substanțe injectabile atât de avansate, iar costurile sunt infinit mai mici decât cele ale unei intervenții chirurgicale. Trebuie doar făcute la timp.

Ce soluții moderne de tratament ne propuneți și ce putem accesa în clinica ta? Ce tip de intervenții minim invazive și/sau noninvazive putem solicita înainte de a opta pentru intervențiile chirurgicale?

Cam tot ce e nou în domeniu – toxină botulinică, injectări cu acid hialuronic, fire resorbabile PDO, mezoterapie, Ellansé, Radiesse, Baby Face… Ceea ce ne recomandă este că facem combinațiile perfecte, astfel încât schimbarea să fie evidentă și fiecare pacient să plece de la noi cu o variantă proprie îmbunătățită.

Cu ce aparatură ai deschis clinica și ce găsim astăzi deosebit în clinică?

Am deschis doar cu tratamente injectabile și cu șase-opt pacienți pe zi, la început. Acum avem de la estetică facială, dermatologie medicală, chirurgie, remodelare corporală și lucrăm de dimineața până seara, zilnic.

Ce ne poți spune despre echipa pe care o conduci? Care sunt criteriile după care selectezi medicii și terapeuții?

În primul rând trebuie să se potrivească profilului nostru – dacă nu, îi formăm –, să dețină știința supremă de a sculpta orice fizionomie, astfel încât să o ducă spre simetrie și perfecțiune. Apoi să aibă o abordare elegantă și empatică față de pacienți. Să își dorească să muncească mult, pentru că eu, la rândul meu, muncesc mult și am nevoie de o echipă ca mine. Nu e ușor, e greu, dar nu imposibil.

Dar pacientul, ce reprezintă pentru voi, cum vă raportați la el?

Facem tot ce ne stă în putere ca vizita la noi să fie o experiență frumoasă, invitându-i într-o locație superbă, cu servicii medicale impecabile. Le oferim zâmbete, discreție, înțelegere, prietenie chiar. Avem respect pentru nevoile pacienților și așteptăm respect pentru munca noastră.

Mădălina Brîndușescu

„Clinica Beauty Art Aesthetics înseamnă siguranță și naturalețe”, spuneai într-un alt interviu. Cum reușiți să inoculați pacienților dificili (cei care pretind transformări exagerate sau imposibile) acest principiu de bază?

Pacienți dificili sunt peste tot – fiecare are propria percepție despre frumusețe și este foarte greu să o schimbi. Apoi sunt trendurile acestea pe social media, fie talie subțire și bust și posterior mari, fie buze simetrice și egale ca volum, fie „cat eyes”. Generația tânără vrea ceea ce vede promovat pe social media. E un cumul de factori. E complicat acest domeniu… Noi încercăm să mulțumim pe toată lumea, în măsura în care intervenția este sigură și fără efecte adverse pe termen lung.

Ce noutăți putem găsi în prezent în clinică și la ce să ne așteptăm pentru sezonul următor, cel de toamnă-iarnă?

O să ne extindem pe zona de aparatură medicală premium, care ajută să menținem calitatea pielii pe termen lung, și tot în zona asta o să investim și într-o gamă de lasere performante pentru ridurile de sub ochi, de pe gât, mâini obosite cu piele flască, cicatrici post-acneice. Suntem în stadiul în care testăm și discutăm cu mai mulți producători, pentru a face cele mai bune alegeri, întrucât prețurile pentru astfel de aparatură sunt mari și trebuie studiată minuțios orice investiție.

Ești genul de persoană perseverentă, care-și urmărește cu fervoare visurile. Unde te vezi peste zece ani?

Mai am un vis: îmi doresc să am și o clinică de imagistică. Mă văd facând același lucru, evoluând. Poate și cu familie, sper!

În ce măsură te-a transformat succesul profesional? Cum ți-a schimbat viața?

Eu am fost un copil crescut după reguli foarte stricte: nu am avut voie să fac excese de niciun fel, nu am ieșit în cluburi, nu am avut niciodată o viață tumultuoasă. Am rămas același om, pentru că bazele le-au pus părinții mei. Așa că, în afară de faptul că am o mașină mai scumpă, haine mai frumoase, nu m-a transformat deloc. Nu am o viață socială foarte activă, nu sunt mondenă, nu pierd nopți. Tot acasă la cățelul meu mă bucur să merg și tot de momentele cu familia mea mă bucur.

Ce înseamnă astăzi luxul pentru tine?

Pentru mine, luxul a însemnat întotdeauna confortul de a face ceea ce îmi place, fără să fiu obligată să fac. Sincer, eu când am ajuns să fac bani mulți, mi-am cumpărat clinica pentru a scăpa de chirie, pentru că aveam nevoie de spațiu mai mare, și am investit în ea. Luxul meu este progresul meu și bucuria pe care o văd în ochii părinților mei când observă că am reușit în ceea ce mi-am propus. Puteam lejer să fiu un copil de bani gata. Dar totul în viața asta este o alegere! Eu aleg să muncesc, asta mă împlinește pe mine!

Interviu realizat de: Maridana Arsene