5 destinații de lux de bifat într-o viață

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 18-12-2019

în: Travel

Nevoia de a călători ține de profunzimea personalității noastre și de dorința de a ne îmbogăți spiritual, dar și de a ne lărgi bagajul de cunoștințe. Există numeroase destinații minunate, unele mai râvnite decât altele, care ne permit să evadăm din cotidian, să descoperim culturi noi și să aflăm mai multe despre lumea în care trăim. Și, pentru că amintirile rămân întipărite în minte și experiențele sunt inestimabile, vă prezentăm în continuare unele dintre cele mai scumpe și mai spectaculoase destinații din lume.

Dubai este probabil cea mai căutată destinație de lux din ultimii ani. Acest hotspot al Orientului Mijlociu a devenit o adevărată Mecca a excesului și opulenței moderne, popular printre oamenii înstăriți. De la insule create de mâna omului, până la faimoasele construcții Burj Al Arab și Burj Khalifa, Dubai este o destinație care acoperă absolut toate activitățile la care vă puteți gândi și răsfață și cele mai exigente gusturi. Spre exemplu, dacă doriți să petreceți o noapte la cel mai exclusivist hotel, veți plăti suma de 20.000 de dolari. Vorbim despre Palazzo Versace, evocând un palat italian de secol XVI, o capodoperă neoclasică cu accente subtile ale arhitecturii arabe. Aici, fiecare piesă de mobilier poartă semnătura Versace, fiind realizată exclusiv pentru hotel. Palazzo Versace găzduiește 215 camere și apartamente, precum și 169 de reședințe. De asemenea, pune la dispoziția oaspeților opt restaurante și baruri menite să reflecte moștenirea Palazzo.

Musha Cay este o insulă privată ce face parte dintr-un grup de insule din Bahamas, Exuma Chain, recunoscute ca fiind o destinație preferată de cei bogați și faimoși. Ernest Hemingway le-a vizitat, iar David Copperfield a susținut că fântâna tinereții se află pe una dintre aceste insule. Iar la prețul pe care trebuie să-l plătești pentru a le vizita, chiar te aștepți să găsești asta… Insula Musha Cay se poate închiria integral pentru suma de 40.000 de dolari pe noapte și poate găzdui maximum 11 invitați. Toate mesele gourmet sunt incluse în preț, iar activitățile propuse includ pescuitul la mare adâncime, scufundări în oceanul turcoaz și excursii pe insulă.

Toscana este o regiune pe care nu prea mulți se gândesc s-o bifeze atunci când vizitează Italia. Este vorba despre una dintre cele mai scumpe destinații din Italia, în ciuda faptului că turiștii aleg, de obicei, să meargă la Roma, Napoli, Florența sau Veneția. Atracția principală a Toscanei o reprezintă istoria sa, care se-ntinde până în timpurile preromane. Multe dintre hotelurile de aici sunt, de fapt, vile antice transformate în apartamente de lux pentru turiști. O mare parte din Toscana fiind rurală, superba zonă este renumită pentru podgoriile sale și pentru peisajele ce-ți taie răsuflarea.

Insulele Virgine Britanice sunt un teritoriu britanic din Marea Caraibilor, cu capitala la Road Town, situat la est de Puerto Rico. Cele aproximativ 60 de insule formează arhipelagul Insulelor Virgine, împreună cu Insulele Virgine Americane. Ca paradis fiscal, British Virgin Islands au una dintre cele mai prospere economii din Caraibe, cei doi „stâlpi” ai economiei fiind turismul și serviciile financiare. Sir Richard Branson, fondatorul și CEO-ul Virgin Corporation, deține o vilă pe o insulă privată, Necker, care este dată spre închiriere. Insula Guana este o altă destinație scumpă ce nu are acces public – ca să ajungeți pe ea, trebuie să aterizați pe insula vecină, Beef, iar apoi să luați barca resortului până la destinație. Guana dispune de o plajă cu nisip fin, alb și poate găzdui 30 de oaspeți. Aici, puteți lua lecții de yoga și tenis, puteți face snorkeling sau drumeții în împrejurimile idilice. O cabană cu vedere la mare poate fi închiriată pentru aproximativ 1.000 de dolari pe noapte în afara sezonului, în plin sezon prețurile fiind mai mari.

Insulele Seychelles reprezintă un grup de insule situate în paradisul Oceanului Indian, care te întâmpină cu peisaje uimitoare, plaje virgine și ape limpezi. Una dintre principalele atracții este Fregate, o insulă privată care cuprinde 17 vile fastuoase, toate construite din mahon și lemn african, cu podele de marmură. Fiecare vilă beneficiază de vedere la ocean, jacuzzi și piscină infinity. Întregul complex are un scop precis: să protejeze natura. Astfel, atât zonele de vegetație luxuriantă, cât și cele șapte plaje ale resortului sunt extrem de bine îngrijite. Activitățile pe insulă sunt variate, de la windsurfing, caiac și pescuit la mare adâncime, până la scufundări, excursii cu barca și drumeții ghidate. Puteți chiar să adoptați o broască țestoasă!