Martell lansează cel mai scump coniac din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-02-2024

în: News & Features

Martell

Consolidându-și statutul de una dintre cele mai prestigioase case de coniac, Maison Martell a anunțat lansarea colecției Les Remarquables de Martell – o lansare anuală a unei singure și unice dame-jeanne, prima dintre ele devenind cel mai scump coniac din lume.

Prima lansare din această nouă colecție este un amestec de două eaux-de-vie (rachiuri tinere, clare) vechi de 70 de ani, cu o evaluare de 1 milion de euro. Selectate individual de către maestrul de pivniță Martell, Christophe Valtaud, ambele eaux-de-vie provin din Grand Champagne și au fost maturate în prestigioasa pivniță Port du Lys.

În loc să selecteze o anumită recoltă, Valtaud a optat pentru două expresii unice pentru a crea un amestec cu adevărat excepțional. Prima apă de vin este puțin mai matură decât cea de-a doua și se spune că are „putere, tensiune și consistență”, împreună cu note de cedru. A doua este notată ca fiind mai proaspătă, cu note de miere și fructe confiate.

Pentru fiecare ediție inedită a colecției Les Remarquables de Martell, brandul va colabora cu câte un artist pentru a crea decantorul. Pentru această primă lansare, Maison Martell a apelat la abilitățile artistului francez Laurentine Perilhou – un specialist în arta macrameului.

Martell

În urma unor vizite în podgorii, pivnițe și arhive, Perilhou s-a inspirat din istoria bogată a companiei Martell și din lumea naturală pe care se bazează pentru a crea un dame-jeanne complet unic. Folosindu-și doar mâinile ca unelte, Perilhou a lucrat cu fir de și l-a transformat într-o piesă decorativă sublimă care se înfășoară în jurul sticlei, ce reprezintă călătoria viței de vie de la rădăcini la struguri.

Împodobită cu trei safire sintetice și un singur diamant montat în aur de 22 de carate, dame-jeanne evocă vița de vie însăși, cu ramificații complicate care amintesc de rădăcini și care duc la o explozie de frunze ce se ridică de la gâtul sticlei. Perilhou a colaborat cu alți doi artizani – un bijutier și un dulgher – și a investit peste 800 de ore pentru a aduce această piesă la viață.

Cumpărătorul celui mai scump coniac din lume va primi, de asemenea, un dulap special conceput pentru a expune sticla unică. Conceput pentru o degustare de cognac de calitate superioară, dulapul include șase pahare de cristal Baccarat și o pereche de mănuși albe brodate, pentru a nu lăsa nicio urmă pe acest prețios decantor.

De asemenea, clientul împreună cu trei prieteni vor fi găzduiți atât la Paris, cât și în Cognac de către Maison Martell pentru o serie de experiențe private în cele două locații, fiecare oferind explorări aprofundate în lumea artei și a coniacului.