Amalia Anghel

SkinMed, loyal to perfect skin!

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 07-01-2019

în: Cover

Amalia Anghel – SkinMed, loyal to perfect skin!

Cu un șarm tipic parizian, Amalia Anghel te întâmpină în clinica din Piața Alba iulia, nr. 2, cu un zâmbet ce te asigură că, indiferent de problema pe care o ai, totul va fi bine. Crede în puterea prevenției și regretă că românii au tendința de a călca pragul cabinetelor medicale abia când se îngrijorează. Lozinca „lasă că trece!” nu ar trebui să își găsească loc în gândirea nimănui când vine vorba de sănătate. Iar acest lucru l-a învățat Amalia prin intermediul cazurilor în care o simplă afecțiune se dovedea a fi masca unei boli mult mai grave. Mai multe despre Centrul de Excelență în Dermatologie SkinMed am discutat cu Dr. Amalia Anghel.

Amalia Anghel

SkinMed Clinic este un centru de excelență în dermatoestetică ce oferă servicii medicale la cel mai înalt nivel, unde grija pentru pacient este prioritatea medicilor care alcătuiesc echipa. Cum ați pus bazele clinicii?
Imediat după ce am devenit medic specialist, am avut șansa să lucrez direct în mediul privat, la una dintre cele mai renumite clinici din București. Am înțeles atunci de ce preferă pacienții tratamentele oferite în asemenea clinici. La privat, pacientul este în centrul actului medical, totul este gândit și creat în jurul lui. Numai că mi-am dorit mai mult: o clinică supraspecializată pe servicii dermatologice și estetice de lux.

Ritualul zilnic de beauty este foarte important, atât cu scop de prevenție, cât și asociat tratamentelor.

Ce anume vă diferențiază în segmentul medical din Capitală?
Luxul nu înseamnă opulență. Este normal să ai un ambient frumos, să creezi un mediu primitor și relaxant pentru pacienți. Dar luxul în medicină este accesul la cele mai noi tratamente în domeniu, la cele mai performante echipamente, cu efecte maxime, fără reacții secundare nocive pentru pacienți, cu un timp minim de refacere post-procedură. Și, nu în ultimul rând, pacientului i se acordă maximă atenție: nu există consultații de cinci minute, normate ca la o fabrică. Fiecare caz este abordat astfel încât toți pacienții să obțină rezolvarea completă a problemelor pentru care au venit la noi, indiferent de timpul necesar. 

Clinica dumneavoastră a stabilit noi frontiere în dermatologie (tratamente laser pentru antiaging și anti-acnee – primele lasere de acest tip din București). Povestiți-ne mai multe despre acestea.
Recent, ne-am extins activitățile și ne-am mutat într-un sediu mai mare, mai frumos și situat în centrul Bucureștiului. Era normal să deschidem noi drumuri în ceea ce privește frumusețea și medicina. Avem acum patru tipuri diferite de aparate laser, cele mai performante în domeniul lor. Acestea permit un tratament modern și extrem de eficient al acneei, inclusiv pentru acele cicatrici inestetice care puneau mari probleme dermatologilor. Este păcat ca tineri frumoși să rămână cu semne pe față, după terapii medicamentoase care au durat ani întregi! Într-adevăr, terapiile laser nu sunt ieftine. Dar nici aparatele nu sunt! În schimb, îți redau o stare de normalitate. De exemplu, avem și un laser pentru proceduri de reîntinerire (antiaging, în limbaj internațional). Acesta acționează pe straturile pielii, stimulând refacerea elasticității și a structurii normale pe care tenul o avea în tinerețe, înainte ca diverși factori externi sau interni să o afecteze.

Amalia Anghel

Ați adus în București și un tip de servicii medicale despre care nu se vorbește foarte mult: estetica ginecologică. Ce sunt acestea?
Într-adevăr, românii sunt destul de pudici când vine vorba de viața intimă. Însă, în particular, într-un mediu confortabil și mai ales în fața unor medici care empatizează cu problemele lor, se arată extrem de preocupați de viața lor intimă. Estetica ginecologică presupune creșterea calității vieții intime prin mai multe metode. Există, astfel, un laser special, care produce rejuvenarea mucoasei vaginale care în timp capătă o anume laxitate. Putem vorbi, tot în domeniul terapiilor laser, despre albirea zonei intime, despre fermitatea labială, toate fiind proceduri non-chirurgicale, fără niciun fel de recuperare post-procedură. La nivelul procedurilor minim invazive, se mai pot face infiltrații cu P.R.P. (plasmă îmbogățită plachetar) în clitoris – pentru creșterea senzitivității, sau în pereții vaginali – pentru rejuvenarea acestora prin mecanisme similare cu cele din estetica facială.

Printre alte servicii pe care le oferiți, se numără și injectarea cu noi tipuri de acid hialuronic, remodelarea corporală cu cel mai performant aparat din domeniu, dar și epilarea laser, în orice anotimp. Cum funcționează aceste terapii?
Toate aceste terapii se datorează, în egală măsură, aparaturii performante, dar și specializării medicilor din clinică. De exemplu, acidul hialuronic folosit la SkinMed pentru estetica facială (augmentare de buze, volumizarea pomeților sau umplerea ridurilor) permite ca efectele sale să dureze 9-12 luni, în loc de 6-7. Iar aparatul folosit de noi pentru epilare (așa-zisa epilare definitivă) combină trei tipuri de laser, care permit efectuarea procedurilor pe orice tip de piele și în orice anotimp!

Amalia Anghel

Care este diferența dintre tratamentele estetice și de înfrumusețare efectuate într-o clinică medicală (chiar și epilare laser, peeling-uri, remodelare corporală) și cele din saloanele de cosmetică? Care sunt riscurile pentru pacienți?
În primul rând, este o diferență maximă între terapiile efectuate de un medic sau de către o asistentă medicală, care au ani buni de pregătire academică în spate, bazată pe dovezi medicale, și tratamentele făcute de cosmeticiene, care indiferent de experiența lor practică, nu au decât câteva luni de școală de profil și zero pregătire medicală. Sunt boli extrem de periculoase, sunt efecte secundare care trebuie gestionate pe moment sau, pur și simplu, accidente care se pot întâmpla în timpul unor proceduri, iar personalul medical va ști de fiecare dată ce să facă! Din păcate, mai există persoane care merg la cosmetician pentru probleme dermatologice (acnee, căderea părului, psoriazis, vergeturi, celulită, melasmă) și, în afară de faptul că nu obțin decât – în cel mai bun caz – o ameliorare temporară, nu fac altceva decât să cheltuie banii. Doar personalul medical trebuie să facă proceduri laser, proceduri injectabile (inclusiv mezoterapiile) și chiar anumite tipuri de peeling-uri. Și, să nu uităm că diferența dintre diagnosticul pus de un medic și cel pus de o cosmeticiană este ca diferența dintre scoaterea unei măsele atunci când este efectuată de un medic stomatolog și cea făcută de un frizer!

Echipa de profesioniști de la SkinMed este reprezentată de medici cu studii și cu o pregătire adecvată în domeniu. Din cine este formată echipa dumneavoastră?
Avem o echipă de medici tineri. Mai mult, suntem cu toții din aceeași generație, ca pregătire universitară. Ne cunoaștem de 10-15 ani, încă din timpul facultății și am evoluat împreună, astfel încât există o atmosferă de prietenie, de familie. Avem o abordare pluridisciplinară a cazurilor, pentru că avem încredere unii în ceilalți. Mai ales că, în afară de dermatologie și estetică, în clinică se oferă servicii de specialitate și în ginecologie, boli infecțioase sau chirurgie vasculară.

Cum plănuiți să dezvoltați clinica pe viitor?
Dorim să devenim lideri în ceea ce privește estetica facială prin procedee laser și injectabile sau în estetica ginecologică. Dar, în același timp, punem accent și pe tratarea și prevenția în oncologia dermatologică. Însă, dacă discutăm despre noutăți absolute, atunci vă pot spune că dezvoltarea esențială va fi în domeniul antiaging-ului bazat pe dovezi medicale. În prezent, avem deja terapii antiaging sistemice (cum ar fi terapia cu ozon ori perfuziile cu vitamina C) sau corporale (remodelarea corporală cu celebrul VelaShape III).

Care sunt valorile și principiile ce vă ghidează viața personală, pe care le-ați aplicat și în viața profesională, pentru a atinge succesul?
Perseverența, altruismul, sensibilitatea și puterea sunt valorile vieții mele personale și profesionale care mi-au construit evoluția. Unele dintre acestea par în asociere paradoxală, dar adevărata forță a unui om trebuie completată cu o latură umană sensibilă. Sensibilitatea nu anulează puterea, ci o potențează și-i creează noi valențe de a se exercita. Cât despre perseverență în acțiuni și atitudine, este o condiție necesară evoluției pe care am parcurs-o. Altruismul și atitudinea de susținere au făcut parte din latura mea umană – copil fiind, m-am identificat cu aceste valori care mi-au descris parcursul.

Care sunt produsele esențiale pe care trebuie să le folosim zilnic în ritualul de beauty și ce presupune acest ritual?
Ritualul zilnic de beauty este foarte important, atât cu scop de prevenție, cât și asociat tratamentelor. De două ori pe zi, pielea noastră are nevoie de curățare prin demachiere (de urmele machiajului și impuritățile de peste zi), completată cu spălare, utilizând un produs adaptat nevoilor personale. După acest protocol de curățare, se indică aplicarea unei creme cu scop preventiv, antiaging sau a unei creme de tratament. Un aspect foarte important este legat de fotoprotecție, ce trebuie aplicată zilnic, 365 de zile din an, cu scopul de a preveni îmbătrânirea și apariția unor afecțiuni precum pigmentarea facială sau leziunile cutanate benigne ori maligne.

Care este prețul frumuseții: lux sau necesitate?
În urmă cu câțiva ani, Organizația Mondială a Sănătății a schimbat definiția sănătății, din absența bolii, în existența unei stări generale de bine. Fără frumusețe, oamenii nu se simt bine. Însă este nevoie de o delimitare: până la un punct, frumusețea este o necesitate. Aceasta este limita naturalului, a procedurilor care previn degradarea și restaurează o stare de normalitate. Pentru a corecta însă niște deficiențe de simetrie, anumite defecte estetice sau pentru a repara aceste defecte, după ce ani la rând au fost ignorate sau chiar sporite, putem intra în zona destul de costisitoare a luxului. Întotdeauna este mai ieftin să previi decât să tratezi!

Amalia Anghel

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră? În ce produse și servicii de lux vă regăsiți?
Luxul înseamnă frumusețe și frumusețea înseamnă sănătate! Îngrijiți-vă sănătatea și asigurați-vă frumusețea – acesta este mesajul meu pentru dumneavoastră. Luxul, în accepțiunea lui comună, este bazat pe latura materială a vieții noastre, cea care ne completează existența, dar fără a fi definitorie. Serviciile și produsele alese sunt dedicate nevoilor mele, nevoi de îngrijire, de formare și evoluție.

Dincolo de îngrijirea pielii, a tenului și de a arăta mereu impecabil, sunteți o femeie cu gusturi rafinate în ceea ce privește segmentul fashion. De unde această pasiune pentru modă și cum credeți că reflectă ținuta unei femei personalitatea acesteia?
Da, cred că ținuta și aspectul îți definitivează atitudinea, într-o structură frumos construită, fără de care ar fi inutile. Și eu aleg ținute care să mă reprezinte, definitorii pentru personalitatea mea, într-adevăr uneori concordante stării emoționale sau situațiilor conjuncturale, dar tot timpul reprezentative pentru mine.

Care sunt destinațiile de vacanță unde ați mers și v-ați îmbogățit spiritual? De asemenea, ce locuri noi ați dori să vizitați?
Sunt o mare consumatoare de călătorii, de energii acumulate din aceste experiențe. Fiecare loc în care aleg să merg are pentru mine o încărcătură emoțională, declanșată de aspecte exterioare. Nu voi uita un apus sau un răsărit de excepție, o rază de soare blândă, într-un moment de descumpănire, un val izbindu-se de picioarele mele, aducându-mi
aminte de continuitatea și efervescența vieții… Oamenii sau acțiunile desfășurate au lăsat în sufletul și-n mintea mea amintiri pentru o viață. Sunt încă multe locuri pe care îmi doresc să le vizitez, cum, de altfel, sunt și locuri în care mă reîntorc cu mare entuziasm. Vizitați, călătoriți, sperați, trăiți!

Interviu realizat de: Ozana Mazilu
Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Alexandra Velicu, D’Hairapy Beauty Bar
Ținută copertă: rochie Max Mara și brățară de la Cozette Boutique

SkinMed Clinic
Adresă: Piața Alba Iulia, nr. 2, tronson I, bl. I1,
sector 3, București
Telefon: 021 313.64.33 | 0786.356.361
E-mail: office@skinmed.ro
www.skinmed.ro