Tinu Vidaicu

„De la un punct în viață, ceea ce te împlineşte nu e despre tine, ci despre ceilalți”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-05-2021

în: Cover

Tinu Vidaicu

Din succes în succes, pentru Tinu Vidaicu provocarea este calea… A cunoscut popularitatea ca DJ, apoi a migrat către zona de antreprenoriat, fiind poate cel mai bine cotat manager de club din ţara noastră (premiile naţionale şi internaţionale de design, obţinute cu cluburile Epic Society și Epic Vara, stau mărturie). În mod firesc, performanţele obţinute l-au făcut să se remarce ca trainer şi consultant, din 2004 ocupându-se de management artistic, organizare de evenimente, branding, marketing şi, în prezent, de coaching. Acum, Tinu manageriază o echipă entuziastă, de viitori specialişti în administraţia publică, fiind invitat să ocupe funcţia de administrator al judeţului Caraş-Severin, a doua funcţie după cea de preşedinte. În tot acest timp, Tinu mai poate fi văzut ocazional la pupitru, punând muzică sub brandul Dirty Nano, alături de prietenii săi din Maestros del Ritmo, un hobby la care nu are niciun motiv să renunţe câtă vreme ceea ce face aduce bucurie atât lui însuşi, cât şi celor care vibrează pe mixurile sale. E timpul să descoperim acest personaj adulat şi contestat în aceeaşi măsură…

Tinu, cu greu ai rupt o oră din programul tău încărcat pentru acest interviu. Spune-mi, te rog, ce ai în agendă pentru ziua de azi?
Am rupt vreo cinci ore, dar le-am rupt cu drag. Cât despre agenda mea, am grijă să o umplu în fiecare zi cu activități care îmi fac plăcere și îmi dau energie. Le-am identificat destul de clar de-a lungul timpului și le schimb între ele de-a lungul unei zile așa încât să nu mă plictisesc, să le abordez întotdeauna cu entuziasm. Zilnic fac ceva în a-i ajuta pe cei din jur să se dezvolte, să fie o variantă mai bună a lor, zilnic sunt atent să fiu înconjurat de oameni faini și fericiți. Zilnic fac ceva care să contribuie la propria mea dezvoltare profesională și personală, zilnic am grijă să fac mișcare sau să merg la un coș de baschet și să arunc de câteva ori, zilnic ascult muzică și mă agăț de orice motiv să mă distrez în orice fel. Am un singur task: plurivalența (zâmbește – n.red.). 

Tinu Vidaicu

Majoritatea oamenilor te ştiu ca Dirty Nano şi ca proprietarul/managerul unora dintre cele mai tari cluburi din Timişoara. În prezent, expertiza ta se extinde asupra unei comunităţi mult mai mari, tu fiind administratorul unui întreg judeţ. În ce măsură este o „pălărie” potrivită pentru tine?
Această „pălărie”, cum ai numit-o, cred că îmi vine bine, deoarece aportul de know-how cu care vin în noua mea funcție va fi vizibil în timp, sper, cât mai scurt! Cred foarte mult că țara asta poate deveni un loc mai bun de locuit dacă oamenii cu inițiativă, antreprenorii, se vor implica în conducerea ei atât pe plan național, cât și pe plan local. Îndemn din suflet orice antreprenor să se implice în administrația publică, pentru că numai așa putem face din fiecare județ în parte un mediu în care oamenii prosperă și, implicit, afacerile prosperă. Cu cât oamenii au un nivel de trai mai ridicat, cu atât ei sunt mai fericiți, consumă mai mult, iar antreprenorii vor avea un mediu mai propice pentru viitor. Îi îndemn să se implice pentru oamenii din comunitățile lor, pentru a le lăsa ceva în urmă. Experiența lor, a celor care vin din mediul privat, e o gură de aer proaspăt, o infuzie de know-how de care România are nevoie mai mult decât de orice în acest moment. Ei sunt singurii care pot schimba sisteme și credințe învechite și știu cel mai de preț secret: nu ai nevoie de mult ca să trăiești bine și să fii fericit! De la un punct în viață, ceea ce te face împlinit nu e despre tine, ci despre ceilalți.

În 2012, am fost cooptat în managementul locației Ponton Casa Baraj, unde pot spune că am obținut, într-un fel, primele rezultate fantastice pentru județ. Prin experiențele și evenimentele create acolo am atras foarte mulți turiști, atât români, cât și străini. Faptul că această locație a devenit una dintre atracțiile principale în zona de entertainment din țară a avut efecte benefice asupra comunității, iar mie mi-a dat o excepțională stare de bine, pe care o poți avea numai atunci când vezi oamenii satisfăcuți. Când muncești în mediul privat, ai mari satisfacții personale, familia ta poate avea satisfacții, de asemenea și angajații. Dar când muncești în folosul comunității, satisfacția e mult mai mare și nimic nu se compară cu asta. 

Scopul meu – după perioada de redresare și reorganizare a întregii echipe a Consiliului Județean Caraș-Severin – este să mă folosesc de toate cunoștințele mele pentru a promova locurile minunate din zona noastră la nivel național și internațional, iar prin proiectele turistice la care lucrăm să aducem la potențial maxim județul Banatului Montan. Avem multe de arătat țării și lumii, iar acum nu exploatăm nici 5% din potențialul nostru turistic.

Tinu Vidaicu

Un fost DJ activ în administrația de stat – ai creat un precedent, ai devenit un personaj controversat. E ceva la care ai visat?
Când am acceptat poziția de administrator al județului Caraș-Severin am știut că la pachet vor veni și lucruri mai puțin plăcute. Controversele vin din neinformarea oamenilor, care nu mai au răbdare, iar asta pe bună dreptate! Când ești dus de nas ani, decenii, oare câtă frustrare poți acumula și câtă dorință din aia arzătoare de a se întâmpla lucruri „mâine” poți să ai?… Revenind, controversat eram și înainte, și poate că exact acest lucru m-a montat să demonstrez că se poate. 

Am fost într-adevăr DJ până prin 2010, când m-am lăsat. În acel moment aveam, pe bune, încă din 2004, în paralel, o agenție cu care realizasem peste 10.000 de evenimente. Am trăit multe provocări ca să dobândesc o experiență unică în mediul privat. Lucrul cu oamenii, formarea de echipe, împrumuturi, investiții și intrarea în „Big League” s-au întâmplat în 2013, când am deschis primul club Epic, alături de prietenul meu, Seba Răducanu. În următorii ani, până în prezent, am câștigat premii de design naționale și internaționale, urmând și deschiderea celorlalte locații. Revenirea în muzică s-a întâmplat în paralel, de data asta ca hobby, și s-a întâmplat prin 2015-2016 sub brandul Dirty Nano. Era un moment în care erau stabile deja lucrurile în business-uri, totul mergea pe un făgaș normal, dar eu eram foarte obosit, aveam nevoie de o schimbare de macaz ca să-mi rezolv burnout-ul. Astfel, am început să stau mai mult alături de George Hora, să creăm muzică, fără presiune, doar cu mult entuziasm. Din dragoste de muzică. Cred că asta a stat la baza proiectului și din acest motiv a devenit așa de mare. „No pressure, with a lot of fun and enthusiasm.” Hobby-urile
nu trebuie să lipsească din viața noastră, fie că pescuiești, fie că pictezi sau creezi muzică.

Revenind la administrație, nu am visat această schimbare, dar provocările sunt mereu binevenite, iar eu voi rămâne în acest proiect cât timp voi fi dorit și cât simt că pot face un bine comunității.

Tinu Vidaicu

Știut fiind faptul că încă nu ne putem clona, e clar că e dificil să ai totul sub control. Spre surprinderea multora, reuşeşti să menții un standard înalt pentru toate afacerile în care eşti implicat. Cum este posibilă performanța pe atât de multe paliere?
În spatele succesului, ca în orice alt domeniu, e foarte multă muncă. Pare un clișeu, dar nu știu dacă sunt zece oameni în toată lumea care au reușit să progreseze doar din genialitate, nu prin muncă. Pentru a oferi servicii și experiențe premium, pe lângă know-how-ul acumulat în ani, e nevoie să fii conectat la tot ce e nou, ce e actual, ceea ce implică un simț autodidact, atât al meu, cât și al echipei. Mă încarc cu energie lucrând în echipă, iar schimbul de idei continuu cu toți oamenii apropiați este foarte important.

Am urmărit întotdeauna ca oamenii pe care îi atrag lângă mine să aibă un mindset orientat spre nou și să fie în continuă dezvoltare. În timp, am creat echipe performante, cu oameni capabili, care împărtășesc viziunea mea și cred, așa cum cred și eu, în valorile și scopul din spatele business-urilor.

Ce nu ştiu şi ar trebui să ştie cei mai sceptici, care îţi minimizează capacitatea de a gestiona interesele rezidenţilor din Caraş-Severin?
Respect părerea fiecărui om și abia aștept să demonstrez și celor mai sceptici că se înșală. Aș vrea să le transmit că se muncește mult și smart, că sunt pe mâini bune și că este „on-going” un județ fantastic. Va mai dura, lucrurile bune nu se fac pocnind din degete, dar schimbările importante se vor vedea treptat. E drept că nu putem recupera imediat distanța pe care o avem față de Occident, avem totuși o lungă perioadă comunistă, plus 30 de ani în care s-au făcut prea puține lucruri, din păcate. Dar ne punem pe făgașul normal, singurul care duce spre progres.

Ce te mână-n luptă, care sunt în acest moment obiectivele tale? Atât în plan profesional, cât şi personal.
În rolul de administrator, principalul meu obiectiv, acum, este să schimb sistemul de management și să creez o echipă formată pentru performanță. E un challenge care va sta ca punct de plecare pentru lucrurile mărețe pe care vrem să le realizăm pentru județ. 

Antreprenorial, lucrez la un vis de-al meu de multă vreme: o platformă, care va oferi publicului acces la expertiza mea din domeniile în care activez. Prin tinuvidaicu.com, voi oferi consultanță în management, marketing, branding și coaching. 

O zonă pe care sunt nerăbdător să o dezvolt este inaugurarea unei academii de educație alternativă pentru tineri, care, printre altele, le va ghida modul în care își iau deciziile, care sunt atât de importante și neclare la o vârstă atât de fragedă. Tinerii vor învăța scurtături inteligente, cum să își canalizeze atenția spre țelurile lor, și vor putea dobândi multe cunoștințe care nu se învață în școală. 

Pe plan personal e fain. Mă înțeleg foarte bine cu Roxana, ne completăm și ne dorim să ne întregim familia cu un copil. Am avut un episod trist acum aproape doi ani, în această privință, mulți știu, dar viața este despre a depăși momentele triste, despre a nu ceda, a nu dramatiza și a încerca din nou.

Printre dezideratele pe care ţi le-ai propus în calitate de administrator de judeţ se numără dezvoltarea digitalizării și cea a turismului. Convinge-mă să-mi petrec vacanţa de vară în Caraş-Severin! Poţi?
Pot să îți povestesc ore în șir despre locurile de poveste din Caraș-Severin, dar ar trebui să ocupați câteva reviste numai cu asta… Povestea ar începe cu Gărâna, unde are loc renumitul festival de jazz – premiantul Europei, ar continua cu Trei Ape – un senzațional loc de relaxare unde te simți în altă lume, apoi Brebu Nou – cu peisajul acela care-ți taie respirația. Erau locuri în care se vorbea numai limba germană înainte de ’90, fiind locuite de pemi, niște oameni speciali. De altfel, termenul de „pemi”, așa cum îi numesc românii pe cehii și slovacii din România, e derivat din cuvintele „boem” și „boemieni”. Apoi am putea continua să rămânem în povestea Caraș-Severinului vizitând munții Semenic sau Muntele Mic, destul de cunoscuți la nivelul țării, unde mergeam în tabere de schi. Ne putem plimba pașii prin Cheile Nerei și Ochiul Beiului, locuri de spectacol la nivel european și mondial.

De-a lungul anilor, prin prisma activității mele la Ponton Casa Baraj, am fost martor-participant al dezvoltării zonei și am văzut cum turiști din țară și din străinătate au ales lacul Gozna din Văliug pentru frumusețea lui și pentru magia care îl înconjoară grație petrecerilor incendiare din weekend. 

Fie că ești fană a drumețiilor sau vrei să încerci e-biking, fie că vrei să înoți, schiezi sau să te bucuri de soarele de munte, cred că după un weekend în Caraș-Severin vei vrea să îți prelungești vacanța. 

În afară de obiectivele mai sus amintite, povestea unei călătorii în Caraș-Severin va continua în superba Clisură a Dunării, după care vom vizita celebra cascadă Bigăr și Băile Herculane sau „Tunelul Iubirii”, situat pe calea ferată Caransebeş – Băuţar. Dacă vrei să vezi un loc unic în tot sud-estul Europei, te duc pe Valea Rudăriei, unde vom admira cele 22 de mori de apă. Zona de la poalele munților Almăjului este fermecătoare și îți oferă ocazia să afli cum se trăia odinioară.

Orice om cu chef de distracție și drumeții s-ar putea pierde zile în șir în povestea turistică a județului nostru, dar o zi trebuie neapărat păstrată pentru Poiana Mărului, numai pentru relaxare. 

Pasul în administraţia judeţeană l-ai făcut la solicitarea milionarului Romeo Dunca, care a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Să lămurim tipul de relație pe care o ai cu acesta…
Am o prietenie și un respect față de Romeo Dunca, dar și față de Ioan Popa, primarul Reșiței. De-a lungul anilor au susținut proiecte vizionare și au investit în Munții Banatului. Ne știm deja de mult timp, am petrecut mult timp împreună, la ture cu bicicletele, schi sau hiking în care am avut nenumărate discuții smart, împărtășindu-ne cumulul de cunoștințe. E incredibil cum nu terminăm niciodată subiectele și cât de intense pot fi discuțiile dintre noi. Sunt oameni foarte muncitori, n-au timp pentru vorbe goale, iar pragmatismul îi definește. Respect la ei și îmi place faptul că nu se implică niciodată în discuții neesențiale care nu duc nicăieri și nu au șanse de finalizare, ci se concentrează numai pe ce e important și are sorți de izbândă. Asta este o foarte mare calitate! Cu cât identifici mai repede dacă informația sau comunicarea cu o persoană te ajută sau nu, reacționând rapid, cu atât poți să faci mai multe lucruri importante într-o zi. Fără să fiu subiectiv și fără să vorbesc despre mine, sunt convins că numirea lor în funcție e cel mai bun lucru care ajută la resuscitarea județului. Împreună vom valorifica zone cu potențial imens, astfel, desigur, îmbunătățind traiul cetățenilor. 

Realitatea e că schimbările vor dura, așa cum am mai spus, în special din pricina „moștenirii” unor datorii fără precedent și efectelor negative asupra bugetului, ale pandemiei. Dar ambiția și consecvența sper să nu ne lase nici de această dată. O scoatem la capăt!

Cum ai găsit sistemul? Îţi oferă un cadru în care poţi opera facil schimbările pe care le doreşti?
Sistemul administrativ este din păcate greoi, funcționează după rigori învechite, ceea ce încetinește procesul formării unei echipe performante, actuale, care să ducă la succes proiectele pe care le avem pregătite. Față de sistemul privat, în sistemul de stat, totul se mișcă mult mai încet decât eram eu obișnuit. Însă nu vreau să ne poticnim sau să ne plângem, ci vreau să maximizez și să grăbesc lucrurile în așa fel încât să pregătesc, în cel mai scurt timp, o echipă dinamică, responsabilă și performantă.

Ca să lucrezi pentru fericirea celorlalţi e nevoie ca tu însuţi să fii fericit. Eşti fericit, eşti un om împlinit?
Întotdeauna am făcut lucrurile în așa fel încât să îmi placă să le fac. Mereu am căutat să mă identific cu scopul meu și să cred cu toată ființa în el. Când nu merge ceva, am ajuns la concluzia că mai bine iei o pauză și te gândești ce e acolo. Poate fi un lucru pe care-l faci și nu îți place, nu te face fericit, și acesta e motivul; ori îl delegi cuiva, ori te scapi de tot de el. În mare, cam tot ceea ce fac, atât eu, cât și cei de lângă mine, produce emoție și fericire oamenilor. Asta mă încarcă pozitiv și mă face să merg înainte, deci să fiu fericit!

Banii sunt un scop sau un mijloc?
Banii sunt prima dată un scop, ca să devină un mijloc. Adevăratul scop e acela de a stabili pentru ce anume faci bani, care îți sunt obiectivele, atât imediate, cât și pe termen lung. Pentru mine, banii sunt o recompensă, pentru că aceștia vin la pachet întotdeauna cu responsabilitate și efort. Cred că în goana după visuri și țeluri mari, nu trebuie să ne pierdem focusul asupra lucrurilor mici și să avem în vedere că banii sunt doar un mijloc absolut al plăcerii.

Cine este cel mai puternic duşman al tău? Dar cel mai bun prieten?
Eu și… tot eu! Eu sunt cel care mă opresc pe mine să fac lucrurile importante, dar tot eu sunt și cel care mă auto-încurajez să le fac. Eu sunt cel care îmi țin mintea ocupată cu prostii și tot eu sunt cel care scapă de ele și reușește să o angreneze în lucruri frumoase, aspiraționale sau inspiraționale. Ești ceea ce gândești!

Tinu Vidaicu împreună cu soția sa, Roxana
Tinu Vidaicu împreună cu soția sa, Roxana

Este clar că eşti workaholic şi bine intenţionat. Sunt curioasă ce rol joacă Roxana Ionescu, soţia ta, în toată această ecuaţie? În ce măsură te susţine, cum se implică?
Roxana acum e Vidaicu, dar pe online și TV a rămas Ionescu, fiindcă e mai bine așa (zâmbește – n.red.). Mă completează ideal. E foarte creativă, se conectează cu lucrurile pe care le face și pe care urmează să le implementeze. Roxana este genul de om care nu trebuie să facă doar părți dintr-un proiect, ci să ducă proiectul până la capăt, pentru a nu-și pierde entuziasmul. N-ar putea să facă în mod repetat o componentă a unei mașini dacă n-ar vedea-o ca produs final, în toată splendoarea lui, livrat, până la fericirea persoanei care o conduce, la prima cheie.

Pe de altă parte, da, eu sunt driver-ul. Uneori sunt workaholic, mă încarc cu multe lucruri, iar ea mă temperează când am dezamăgiri sau supărări. De obicei, acestea sunt legate de oameni și se întâmplă când sunt obosit. Nu accept să cred că oamenii sunt indolenți, suferă de procrastinare, n-au ambiții, și în loc să mă scap de ei, lupt pentru ei să-și găsească calea, pasiunea, chiar dacă sunt conștient uneori că lupt cu morile de vânt. Dar nu-i las.

Fiindcă ne bucurăm de multe întâlniri cu prietenii, dar și fiindcă e înnebunită după dans, Roxana e întotdeauna sufletul petrecerii. A și câștigat o ediție „Dansez pentru tine”, adică și-a dus pasiunea la un nivel superior. E un exemplu de dezinvoltură și încredere, sunt norocos să o am alături de mine.

Tinu Vidaicu

Ce reprezintă pentru tine căsnicia? Este un proiect care necesită energie sau consideri că alături de omul potrivit trebuie să meargă de la sine?
Căsnicia necesită energie, normal, dar totul trebuie să fie cât mai natural, cât mai aproape de acest „de la sine”. Căsnicia, din punctul meu de vedere, este alăturarea a două persoane în urma căreia amândouă trebuie să fie fericite și mulțumite. Nimic nu se realizează într-o clipită. Îți trebuie timp să treci „prin toate”, să vezi reacțiile partenerului în diferite situații de viață și acestea să se plieze cu valorile tale. Dacă nu te-ai plictisit și există echilibru după câțiva ani (unu, doi, trei, nu zece, știi ce zic), ești pe drumul cel bun.

Sunt om de marketing, pentru mine căsnicia e un ritual, nu cred neapărat în toate poveștile pentru că și eu le creez la rândul meu. Dacă iubesc, iubesc „no matter what”! Pe femei în general le liniștește, le dă încredere și eu sunt de acord cu asta; mă onorează faptul că Roxana a acceptat cererea mea în căsătorie. Pentru mine e important că „when two people are meant to be together, they will be together. It’s fate”.

Ești un adevărat performer în ceea ce privește distracția, party-urile. De mai bine de cinci ani petreci alături de Roxana, proaspăta ta soție. Care este petrecerea sau care este momentul de care vă veți aminti amândoi întotdeauna cu plăcere?
Mă crezi că mă bucur cel mai mult de întrebarea asta? Tocmai am terminat cel mai tare curs la PricewaterhouseCoopers și sunt coach certificat. Coaching-ul este despre a pune întrebările potrivite, cele care fac ca oamenii care nu-s conștienți de propria forță să ajungă să activeze la potențialul lor maxim.

Întrebarea ta m-a făcut să realizez că am avut parte de atât de multe petreceri și momente memorabile, iar eu și Roxana n-am putea să le ordonăm și nici nu vrem să le prioritizăm. Sunt zeci, sute, mii și suntem foarte fericiți și recunoscători că le-am trăit!

Să revenim la prima ta dragoste, la muzică. Din muzică ai trăit mulţi ani aşa cum ţi-ai dorit, dar ai ajuns să câştigi mai mult când ea a devenit un simplu hobby. Mă gândesc la proiectul Dirty Nano, creat împreună cu George Hora, pentru care vreau să vă felicit. Ce poţi să ne spui despre acest proiect, cum a ajuns poate cel mai de succes proiect muzical al ultimilor ani?
Muzica nu este doar prima mea dragoste, ci joacă un rol foarte important în viața mea. Mă face să mă simt viu, îmi dă push, dar este și un loc de refugiu atunci când simt nevoia să ies din starea alertă. Cu muzica mă activez, cu muzica mă liniștesc. Am să o spun neîncetat, indiferent de vârsta pe care o voi avea: „Music makes me who I am”. Deși am renunțat la postura de DJ, ca „job principal”, mereu am rămas fidel acestei prime iubiri.

Proiectul Maestros del Ritmo, pe care l-am fondat în 2011, astăzi a ajuns la 38 de mixuri lansate și, prin milioanele de ascultări, a devenit unul dintre cele mai cool branduri din țară.

Dirty Nano, cum am mai spus, a luat naștere prin 2015-2016, atunci când am decis să fac ceva pentru mine, dincolo de afaceri. Am creat împreună cu George foarte multe sound-uri, din pasiune. Am realizat piese în care am crezut și care ne-au reprezentat cu adevărat, iar în scurt timp, rezultatele au început să apară. Am publicat multe remix-release-uri cu cei de la Global Records, un colos în industria muzicală românească. Piesele noastre sunt în mare parte remixuri oficiale lansate în colaborare cu artiști mari de pe scena din România, cum ar fi Inna, The Motans, Delia, Alina Eremia. Începând cu remixul piesei „Versus” de la The Motans, cu care am atins primul nostru milion de ascultări, a urmat organic totul. Am ajuns la tot mai mulți oameni, astfel că, astăzi, Youtube-ul Dirty Nano are circa 50 de milioane de ascultări. Am lansat până acum două albume, iar primul nostru single original – „Promite-mi”, feat. Alina Eremia – a devenit, zic, o senzație. Ne-am câștigat cumva statutul de „most wanted DJ act” datorită comunității puternice formate din oameni care iubesc muzica la fel ca noi. Asta am simțit la fiecare show pe care l-am avut în țară, fie că a fost vorba de cluburile de top din Oradea, Cluj, Sibiu, Iași sau București, fie că a fost pe scena celor mai tari festivaluri din țară, precum Untold, Neversea, Flight, AOA.

Am o satisfacție imensă atunci când publicul vibrează pe ritmurile noastre, iar succesul cred că se datorează pasiunii pe care am pus-o în muzică, fără nicio presiune. Financiar, după zeci de remixuri, cu plan pe marketing & branding, având o echipă creativă în spate, am ajuns, presupun, în Top 10 cei mai bine plătiți artiști din România. Acest lucru l-am primit ca pe un bonus. Atunci când crezi cu adevărat în ceea ce faci, rezultatul e unul frumos.

Să ne aşteptăm şi la alte proiecte în zona de muzică/entertainment?
Deși ultima perioadă mi-am dedicat-o în a mă calibra cu responsabilitățile care vin la pachet cu noua funcție, proiectele de business și cele muzicale nu le las în urmă. Ne confruntăm cu o perioadă fără precedent în industria Horeca, cu speranțe deșarte și vorbe goale în vederea ajutorării tuturor celor care activau în zona asta, fapt care ne-a dat lumea peste cap în ultimul an. Ca parte pozitivă, ne-a oferit răgaz să elaborăm planuri și idei pe care le-am
schițat de ceva vreme. Când vor reveni lucrurile la normal, vom face prin țară un legendar turneu Dirty Nano și vom continua discuțiile de francizare și deschideri de noi cluburi Epic. 

La ce întrebare ai fi dorit să răspunzi, dar nu ţi s-a pus niciodată?
„Ce-ai face dacă ai fi președinte?” (râde – n.red.)

Și acum poţi răspunde la ea…
Aș însufleți nația asta, i-aș încuraja, i-aș convinge să se bucure pe bune de viață, să nu aibă regrete că nu și-au trăit-o la maxim; să nu se mai lase păcăliți! Cred că le-aș face o cărticică cu toate acțiunile și discursurile cu care au fost manipulați în ultimele decenii. Apoi le-aș spune că democrația nu e ceea ce au înțeles total greșit după Revoluție și că fără responsabilitate și disciplină ajungem unde am ajuns. Entuziasmul libertății ne-a luat mințile și a creat culoar altora să se supraîndestuleze.

Aș lua oameni ca Ioan Popa de la Reșița, ca Ilie Bolojan din Bihor, Călin Hințea din Cluj sau alte exemple de „buni gospodari”, care sunt de fapt, tradus, f**kin’ buni lideri și manageri, nu le-aș spune nimic, i-aș lăsa să-și facă „numărul”, aș sta arogant, picior peste picior cu un trabuc în mână, fiindcă știu că merg la sigur punându-i la aceeași masă pe cei capabili, cu intenții bune, devenind doar o chestiune de timp până la o Românie „great again”. P.S.: Astfel, nu s-ar supăra nimeni pe mine pentru gestul meu (zâmbește – n.red.). 

Pe bune, din cauza disperării oamenilor, politicienii sau funcționarii publici – și mă refer la cei bine intenționați – nu mai pot performa din cauza presiunii. În acest caz, ori îți închizi online-ul și filtrezi prin oamenii tăi ce informație ajunge la tine, ori ai un psihic de fier, nu te lași afectat și te concentrezi la ale tale. Îi admir mult pe oamenii care au dovedit că fac treabă în România, dar din păcate încă sunt prea puțini. 

Portretul, rețeta liderilor politici ai următorilor ani este: PROFESIONALISM + BUNE INTENȚII + VIZIUNE + BUN MANAGER ÎN COORDONAREA ȘI FORMAREA ECHIPEI + MÂNĂ DE FIER + PSIHIC DE OȚEL = SUCCES.

Foto:  Gabriel Dranău