British Airways, cea mai rapidă cursă pe ruta New York-Londra

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-02-2020

în: Aviație

British Airways

Un avion British Airways a reușit să zboare de la New York către Londra în mai puțin de 5 ore, acesta fiind un record pentru un avion subsonic pe această rută transatlantică.

Performanța s-a realizat cu model Boeing 747, care a atins o viteză maximă de 825 mile pe oră. Avionul a decolat pe de Aeroportul Internațional John F. Kennedy, sâmbătă, la ora 6:47 PM, și a aterizat a doua zi pe Aeroportul Heathrow, la ora 4:43 AM. Întreaga călătorie a durat 6 ore și 56 de minute, cu 80 de minute mai repede decât era programat. Recordul a fost deținut anterior de Norwegian Air, care a finalizat cursa în 6 ore și 13 minute.

Zborul a fost mai eficient datorită furtunii Ciara, care a generat o viteză a vântului de peste 200 de mile pe oră.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat jurnaliștilor The New York Times că „piloții noștri foarte bine pregătiți au beneficiat de condițiile potrivite pentru a aduce clienții la Londra mai rapid”. Reprezentantul British Airways a adăugat că operatorul aerian prioritizează siguranța în fața vitezei.

Cel mai rapid zbor pe ruta New York-Londra a fost înregistrat de British Airways cu avionul Concorde, între timp retras din operațiuni. Avionul a acoperit această cursă în aproximativ 3 ore și jumătate.

Energy Expo 10-13 octombrie