Top 10 cel mai bine plătiți influenceri pe Instagram

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 14-01-2020

în: The Famous

„Influencers marketers” reprezintă acele „pârghii” între branduri și publicul-țintă, pentru ca produsul sau serviciul acestora să ajungă la o audiență cât mai mare, într-un mod rapid și eficient. Astfel, populara platformă de social media Instagram mijlocește, în prezent, cel mai bine această operațiune, transformând-o, practic, într-un business de succes. Influencerii pot fi de la oameni obișnuiți, care promovează aceste lucruri pentru câteva sute de dolari, până la celebrități și lideri de opinie pe o anumită nișă, care fac aceste postări promoționale datorită notorietății lor și care percep sume exorbitante. O singură postare de acest gen poate ajunge și la peste un milion de dolari. În continuare, vă prezentăm un top 10 ai celor mai bine plătiți influenceri pe Instagram din 2019. 

Kylie Jenner
Probabil cea mai celebră dintre surorile Jenner & Kardashian, Kylie Jenner are un număr de 157 de milioane de urmăritori pe faimoasa rețea de socializare. În 2015, a fost una dintre cele mai influente adolescente, făcând parte din Forbes Celebrity, dar și cea mai influentă celebritate în New York Times, în 2018. Tânăra, care este și fondatoarea brandului de cosmetice Kylie Cosmetics, are un preț de 1.266.000 de dolari per postare, ea promovând produse și servicii ale celor mai în vogă branduri.

Ariana Grande
Faimoasa cântăreață, actriță și compozitoare este urmărită de 171 de milioane de oameni pe platforma Instagram. Câștigătoare a unui premiu Grammy, cu peste 30 de miliarde de vizualizări ale videoclipurilor sale, talentata cântăreață cere 996.000 de dolari pe o postare promoțională.

Cristiano Ronaldo
Celebrul sportiv are un număr de 197 de milioane de followers pe Instagram, fiind cea mai urmărită celebritate de pe această platformă. Fiind considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști ai tuturor timpurilor, acesta percepe o sumă de 975.000 de dolari pe o postare pe care o creează.

Kim Kardashian
Descrisă de Vogue drept “un fenomen pop-culture”, Kim Kardashian este model, actriță și un antreprenor de succes. De asemenea, a fost cel mai bine plătită personalitate dintr-un reality show de televiziune, și anume “Keeping Up with the Kardashians”, ce oferă telespectatorilor o perspectivă de “culise” din viața familiei Kardashian. Având un număr de 157 de milioane de fani pe Instagram, aceasta creează o postare pentru suma de 910.000 de dolari, mai puțin, deci, decât sora și colega de platou, Kylie.

Selena Gomez
Faimoasa cântăreață, compozitoare și actriță, cu numeroase apariții în topurile muzicale, a înregistrat, până în 2018, cei mai mulți fani pe Instagram. Dar, cu toate că nu mai este pe primul loc, 165 de milioane de oameni care o apreciază pe Instagram nu este un număr de ignorat. Selena Gomez promovează o postare cu 886.000 de dolari.

Dwayne Johnson
Cunoscut mai mult ca “The Rock”, Dwayne este un luptător profesionist, actor și producător de film, cu cariere de succes atât în industria filmului, dar și a sportului. Este urmărit de 168 de milioane de fani pe Instagram, iar prețul acestuia pentru a promova ceva pe platforma de social media este de 882.000 de dolari.

Beyonce Knowles
Beyonce este cam tot ceea ce ar putea fi o persoană din industria artelor – cântăreață, compozitoare, actriță, producătoare, model, regizor, dansatoare și antreprenor. Beyonce a vândut peste o sută de milioane de înregistrări în întreaga lume și nici pe Instagram nu duce lipsă de popularitate – 138 de milioane de fani. O postare publicitară pe contul său ajunge până la 785.000 de dolari.

Taylor Swift
Rămânem în aceeași industrie și o găsim pe talentata cântăreață și compozitoare care a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume, cu un număr de 125 de milioane de abonați. Taylor Swift promovează un brand pe Instagram cu 748.000 de dolari per postare.

Neymar Da Silva
Neymar este un fotbalist profesionist, citat de ESPN, în 2017, a fi al patrulea cel mai faimos sportiv. De asemenea, este al treilea cel mai bine plătit sportiv din lume. Neymar este popular și pe Instagram, cu un număr de 131 de milioane de fani, pentru care promovează un produs sau un serviciu cu 722.000 de dolari.

Justin Bieber
Justin Bieber, faimosul rapper, cântăreț și compozitor canadian, a fost primul artist care a înregistrat șapte piese din albumul de debut în US Billboard Hot 100. În total, până în prezent, are 125 de milioane de fani pe Instagram, iar prețul unui mesaj sponzorizat de acesta este de 722.000 de dolari.

Energy Expo 10-13 octombrie