Spectacolul Lucia di Lammermoor pe scena Operei Naționale București

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-01-2017

în: News

În urma succesului extraordinar avut la Opera Bastille din Paris în luna octombrie cu ultima reluare a operei Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, regizorul Andrei Șerban pregătește o nouă premieră-eveniment ce va fi prezentată publicului pe scena Operei Naționale București.

lucia

Premierele-eveniment vor avea loc vineri, 13 ianuarie 2017, și duminică, 15 ianuarie 2017, ora 18:30.

Regizorul Andrei Șerban, despre spectacolul Lucia di Lammermoor: ,,În operă, ca și în teatru, suntem liberi să facem ce vrem, să spargem tabu-urile minciunilor sociale prin care politicienii câștigă alegerile, la fel ca și tabu-urile învechite și sclerozate ale falsei tradiții operatice, să pătrundem într-o altă lume, mai adevarată, mai profundă; să vedem ca în oglindă realitatea vieții plină de obstacole, de conflicte și mizerii, pe care o trăim și în același timp să fim atinși de ideal, de visul unei lumi mai bune. Lucia  poate să provoace  pasiune, revoltă, tristețe, bucurie, furie, dar în același timp am vrut să evoc senzația că idealul, nu e pentru viitor, ci pentru acum, ca să simțim în teatru ce înseamnă să fii sută la sută uman.”

Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale București evoluează sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București. Decorul este semnat de Octavian Neculai, costumele aparțin Liei Manțoc.

Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale București și online pe http://tickets.operanb.ro/event.php?id=9679