Royal Mansour – armonia spirituală prin tradițiile marocane

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-01-2014

în: Beauty

Royal Mansour II
Fascinant prin moștenirea sa istorică și culturală, Marrakech-ul poate fi descoperit, totodată, prin tehnicile străvechi de menținere a frumuseții și tinereții, experimentate la Royal Mansour, un centru în care sunt celebrate, prin lux, meșteșugurile marocane și esența artei.

La poalele munților Atlas, găsim Orașul de Ocru, Marrakech, o mărturie sublimă a istoriei și simbiozei culturilor ce au creat Marocul. Trecând de fortăreața care delimitează Medina, respectiv orașul vechi, întâlnim cea mai mare piață tradițională berberă, Djemaa el Fna, ce emană bună dispoziție, dar și misticism, prin sumedenia de acrobați, muzicanți, dansatori, povestitori și îmblânzitori de șerpi prezenți aici. Chemarea la rugăciune ne îndreaptă privirea spre moscheea Koutoubia, construită în secolul al XII-lea.

HallSpa 0057

Dincolo de sacralitate și de pasiune, Marrakech-ul devine o oază a liniștii și a regăsirii de sine în natură, prin grădinile Agdal, Menara și Majorelle, dintre care ultima poartă amprenta creativă a lui Yves Saint Laurent, casa pariziană implicându-se în conservarea acestui loc.

Desprinzându-ne de fervoarea Marrakech-ului, dar încercând să-i reținem spiritualitatea și frumusețea, ne îndreptăm spre Royal Mansour, unde descoperim un sălaș de 3,5 hectare, creat pentru a valorifica tezaurul marocan. Dincolo de zidurile înalte de 5 metri, urmând un drum vegheat de măslini seculari, ajungem la un edificiu clădit în arhitectura maură. Porțile de bronz ale hotelului se deschid spre o curte amenajată în perfectă simetrie, însuflețită de grandoarea arborilor, parfumul florilor și energia fântânii ce domnește în centrul său.

Royal Mansour II

După primii pași, Royal Mansour tentează prin Chimney Lounge, unde poate fi îmbrățișată pacea inspirată de șemineul transparent, prin Le Bar și Cigar Lounge. Cei ce s-au desprins cu greu de energia și de comorile Marrakech-ului pot contempla moscheea și munții, cuprinse în panorama oferită de La Loggia, în timp ce oaspeții dornici să scruteze orizonturile sunt invitați în bibliotecă, unde vor avea la dispoziție un telescop.

Având ospitalitatea marocană drept credo, Royal Mansour a amenajat în jurul unei zone atrium 53 de cămine tradiționale, numite „riad”, ce cuprind, pe o întindere de trei etaje, 1-4 dormitoare, un living, lobby, solar și o terasă privată pe acoperiș. Amenajarea distinctă pentru fiecare astfel de lăcaș concentrează o parte din arta și meșteșugurile marocane, fermecând oaspeții cu apusul ce străbate ferestrele dantelate mashrabiya, mozaicul de terracotta zellige sau motivele elaborate de pe tadelakt, respectiv pereții pictați.

Well being Lounge

Pășind în centrul Spa, oaspeții sunt întâmpinați de consilieri în nutriție, exerciții fizice și management al stresului, care vor concepe programe adaptate la necesitățile și structura fizico-emoțională a fiecărei persoane. Pentru detensionarea musculară, modelare corporală, stimularea funcțiilor și revigorarea fluxului energetic al organismului sunt propuse masaje de relaxare, terapeutice, la patru mâini, cu pietre calde, thailandeze, drenaj limfatic mecanic, tratamente corporale și, bineînțeles, hammam-ul tradițional.

Nici nevoile domnilor nu sunt neglijate, acestora fiindu-le recomandate programe special concepute.

Fermitatea și strălucirea feței sunt impulsionate prin tratamente de hidratare, purificare și antiîmbătrânire, o atenție sporită fiind acordată zonei ochilor. Îndemânarea specialiștilor în estetică și cosmetică este complimentată de eficiența produselor Maroc Maroc, Dr. Hauschka, Sisley sau Chanel, folosite în tratamentele faciale. Pentru a conferi vitalitate și vigoare părului, salonul s-a îndreptat spre produsele profesionale Leonor Greyl.

Pe deplin relaxați, oaspeții se pot bucura apoi de aromele regăsite în cadrul elegantului Salon de Thé, aflat în incinta Spa-ului.

Indiferent dacă ați ales provocarea unei ședințe de fitness sau eliberarea tensiunilor la nivel fizic și spiritual prin tehnicile tradiționale de masaj, tentațiile culinare pot fi urmate atât ca o recompensă pentru pacea și energia atinse, cât și ca o modalitate atractivă de conectare la cultura marocană. Sub supravegherea chef-ului Yannick Alléno, distins cu 3 stele Michelin, sunteți invitați să faceți cunoștință cu arta gastronomică locală prin intermediul preparatelor oferite de „La Grande Table Marocaine” sau să vă bucurați de interpretarea contemporană a bucătăriei franceze în cadrul restaurantului „La Grande Table Française”. Bineînțeles, pentru o clipă de răgaz, vă puteți lăsa învăluiți de magia luminilor captate de decorul în foițe de aur roz din Le Bar ori de splendoarea mozaicului creat de florile grădinilor andaluziene, a căror panoramă poate fi admirată de la Piano Bar.

Pentru experiența cufundării în spiritualitatea și efervescența Marrakech-ului, alături de atingerea stării de armonie cu propriul sine, oaspeții centrului Royal Mansour și, implicit, ai cetății nu ar trebui să se simtă privați de clipele petrecute cu cei mici. Acestora, Royal Mansour le-a dedicat activități educative, cum ar fi cursurile de limbă arabă sau de arte și artizanat, precum și jocuri ca expedițiile în căutare de comori.

www.royalmansour.com

 

 

Galerie Foto