Louis Vuitton dezvăluie cel de-al cincilea capitol al colecției sale Artycapucines

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 31-10-2023

în: Fashion

Artycapucines

Pentru cea de-a cincea ediție a colecției Artycapucines, Louis Vuitton a ales cinci artiști contemporani de renume pentru a reimagina emblematica geantă de mână Capucines. Artiștii – Billie Zangewa, Ewa Juszkiewicz, Liza Lou, Ida Tursic & Wilfried Mille și Ziping Wang – își dezvăluie fiecare expresia artistică pe pânza goală a genții Capucines, fuzionând încă o dată moștenirea Louis Vuitton cu punctul de vedere unic al artistului care întruchipează culturile și mediile artistice din care fac parte.

Pictorița poloneză Ewa Juszkiewicz, cunoscută pentru lucrările sale șocante și suprarealiste, inclusiv piesa „Ginger Locks” din 2021, își transpune măiestria artistică pe Capucines prin imprimare de înaltă definiție, accentuată de un șir de perle de aur.

Artycapucines

Duo-ul artistic franco-sârb Tursic & Mille infuzează fascinația lor pentru supraîncărcarea și recontextualizarea imaginii contemporane în designul Capucines, transformând geanta în forma lor caracteristică de floare și împodobind-o cu o versiune brodată opulentă a picturii lor „Tenderness” din 2021. În interior, Capucines este căptușită cu piele care înfățișează o imprimare hipnotizantă de flori pictate cu clopoței de coral, cunoscută în mod fermecător sub numele de „disperarea pictorului” sau desepoir du peintre. Iar ca o mică surpriză, sub clapetă se află un dinozaur brodat din desene animate, un personaj care și-a făcut debutul în lucrarea artiștilor din 2022, „Suvenirul cu dinozaur și bufniță”.

Artistul american Liza Lou a fost foarte inspirat de clasicul Capucines BB. Renumită pentru mărgelele sale complicate, Lou a reliefat în mod complex pielea moale, care este apoi imprimată delicat în nuanțe pastelate și învelită în jurul genții Capucines, creând o a doua piele sculpturală fără a sacrifica designul caracteristic al genții.

Artycapucines

Artistul chinez Ziping Wang confecționează cea mai mică geantă din colecție, o mini Artycapucines, care prezintă un patchwork din piele și marchetărie împodobită cu un patchwork caleidoscopic de piele și smalț, dezvăluind o tapiserie sălbatică de texturi și culori. Supranumit cu drag „Sweet Tooth”, Capucines al lui Wang continuă explorarea esteticii culturii pop în culori de bomboane cu o creativitate fără limite.

Artycapucines

Billie Zangewa, originară din Malawi și stabilită în Africa de Sud, folosește patchwork-uri de mătase brută meticulos de imperfecte pentru a crea peisaje și portrete, așa cum se vede în Artycapucines, care prezintă lucrarea sa din 2020 „The Swimming Lesson” – o descriere emoționantă a fiului ei Mika. Această capodoperă prinde viață prin imprimare trompe-l’oeil de mare precizie, broderie expresivă și cusături de mână expuse în mod intenționat.

Fiecare capodoperă Artycapucines va fi disponibilă în ediție limitată de 200 de exemplare.