Hyundai pregătește producția de masă a taxiurilor aeriene

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-01-2020

în: AviațieNews

Producătorul auto Hyundai Moto a prezentat conceptul unui taxi zburător și a anunțat că este pregătit să demareze producția de serie pentru noul vehicul inovator de transport.

Hyundai a realizat un prototip de taxi zburător în parteneriat cu Uber și l-a dezvăluit în cadrul Consumer Electronics Show. 

Potrivit termenilor asocierii, Hyundai va produce vehiculele zburătoare, iar Uber va furniza interfața pentru pasageri și suportul pentru servicii aeriene.

„Hyundai este primul partener cu experiență în producerea de mașini pentru pasageri la scară globală. Credem că Hyundai are potențialul de a produce vehicule Uber Air la rate nemaivăzute în industria aeriană, fabricând aeronave de calitate și încredere într-un volum crescut pentru a conduce la scăderea costurilor per cursă”, spune Eric Allison, head of Uber Elevate.

Pentru anunțarea parteneriatului, Hyndai a lucrat cu Uber Elevate la producția unui vehicul aerian personal (PAV), model S-A1, care folosește energie electrică pentru decolare verticală și aterizare.

S-A1 poate atinge o viteză de croazieră de 290 km/hr și se poate ridica până la 600 de metri pentru curse de maximum 100 km.

Inițial, vehiculul va fi pilotat, însă se lucrează la taxiurile zburătoare care se vor pilota singure. Cabina modelului S-A1 are capacitate pentru patru pasageri.

Uber vrea ca până în 2023 să ofere primele zboruri comerciale cu acest tip de aeronavă.