Dress code-ul Met Gala 2023 a fost dezvăluit

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-01-2023

în: FashionNews

Met Gala

Cea mai mare seară a modei se apropie! Considerată ca fiind echivalentul Premiilor Oscar, dar în materie de modă, Met Gala este probabil cel mai așteptat eveniment pentru fanii modei. Deși tema de anul acesta a fost dezvăluită în luna septembrie și expoziția Costume Institute este dedicată moștenirii celui mai hiperactiv și prolific designer și anume Karl Lagerfeld, dress code-ul doar ce a fost anunțat.

Tema „Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, le dă de furcă lui Andrew Bolton, curatorul Wendy Yu, responsabil al Costume Institute și Amandei Harlech, colaboratoarea de lungă durată Lagerfeld, consultantul creativ al expoziției, pentru că vor fi nevoiți să sintetizeze cariera designerului în aproximativ 150 de look-uri. Dar, din fericire, la Met Gala 2023, a aduce un omagiu domnului Lagerfeld nu este doar o sarcină a curatorilor, ci și a invitaților, deoarece codul vestimentar este „În onoarea lui Karl”.

Met Gala

Acest dress-code oferă șansa tuturor oaspeților să-l celebreze pe unul dintre cei mari designeri ai tuturor timpurilor, purtând una dintre creațiile sale. Vedetele vor avea de unde să se inspire, pentru că, să nu uităm, Lagerfeld a fost la conducerea mai multor case de modă, printre care se numără Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel și brandul său omonim.

De asemenea, au fost anunțate și gazdele evenimentului. Se pare că Anna Wintour i-a ales pe Dua Lipa, Penélope Cruz, Roger Federer și Michaela Coel să i se alăture anul acesta.

Acum, în stilul tipic Met Gala, rămâne la latitudinea designerilor să interpreteze tema și să o traducă în creații care vor fi purtate de muzele lor atunci când vor ajunge pe faimoasele scări ale muzeului în prima zi de luni din luna mai.