Au fost anunțați prezentatorii Met Gala. Care vor fi gazdele din acest an?

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-03-2022

în: News

Met Gala

În prima zi de luni din luna mai, Met Gala va reveni la Metropolitan Museum of Art din New York. Evenimentul anual va celebra expoziția Costume Institute despre moda americană, intitulată In America: An Anthology of Fashion. În fiecare an, evenimentul grandios, care reprezintă principala sursă de finanțare anuală a Institutului Costumelor, găzduiește pe covorul roșu actori, cântăreți, designeri și modele de top.

La Met Gala din acest an, Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds și Lin-Manuel Miranda vor fi gazdele oficiale ale serii. Designerul Tom Ford, Adam Mosseri și Anna Wintour de la Vogue își vor continua rolul de co-președinți de onoare ai evenimentului.

Tema și expoziția din 2022, In America: An Anthology of Fashion, este partea a doua a omagiului pe care Met îl aduce istoriei SUA. Prima parte, intitulată În America: A Lexicon of Fashion, a avut loc în septembrie anul trecut, din cauza pandemiei. Încă vizibilă la Anna Wintour Costume Center, expoziția include piese de la designeri americani, precum Ralph Lauren, Donna Karan și Calvin Klein. La sfârșitul acestei luni, mai mult de jumătate dintre piesele din expoziția Lexicon vor fi înlocuite cu articole de îmbrăcăminte ale designerilor care nu au fost încă prezentați. Aceste completări vor reflecta vitalitatea și diversitatea modei americane contemporane.

Expoziția Anthology of Fashion se va deschide publicului pe 7 mai. Printr-o serie de instalații în încăperile de epocă ale aripii americane, noua expoziție explorează bazele modei americane.Sunt prezentați designeri celebri și croitori individuali care au lucrat în SUA din secolul al XIX-lea până la mijlocul secolului al XX-lea. Prima și cea de-a doua parte se vor încheia pe 5 septembrie 2022.