Annie Leibovitz într-o ediție de colecție

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-01-2015

în: Art & Design

53395fc00823eleibovitz_su_int_furniture007_02615

Annie Leibovitz – un fotograf a cărui carieră impresionantă de peste 40 de ani a fost ghidată de un singur lucru: sincronizare. Asta nu înseamnă numai a fi omul potrivit la locul potrivit, ci și a avea un al șaselea simț care să te determine să aștepți acel moment (favorabil) care cuprinde perfect imaginea cu un singur clic. Talentata artistă a fost fotograful personal al celor de la Rolling Stones și a colaborat cu cele mai prestigioase reviste americane, Vanity Fair, Rolling Stone și Vogue. Mai mult decât atât, Annie s-a aflat în spatele unora dintre cele mai faimoase campanii publicitare, trezind dorința multor amatori de a copia stilul inconfundabil care a consacrat-o.

Parcursul lui Annie Leibovitz este greu de urmărit, însă nu imposibil. Provocarea cea mai mare a fost aceea de a aduna cele mai reprezentative fotografii într-o carte, un proiect Taschen a cărui dezvoltare a durat ani de zile, însă care s-a dovedit a fi revelator. Incluzând peste 250 de fotografii iconice, cum ar fi cea care îi înfățișează pe John Lennon și Yoko Ono, și imagini rareori văzute, tomul de fotografie prezintă fiecare tip de personalitate, de la actori la artiști de performanță, cântăreți, dansatori, scriitori, oameni politici, sportivi, oameni de afaceri sau jurnaliști.

Annie

Colecția impresionantă cuprinde, de asemenea, imagini realizate în timpul colaborării cu revista Rolling Stone, din anii ‘70 până în prezent, însă valoarea publicației este cu atât mai mult subliniată, cu cât prezintă fotografia alb-negru a lui Richard Nixon, atunci când elicopterul acestuia își lua zborul de pe peluza Casei Albe, imediat după ce își anunțase demisia din funcția de președinte, în 1974. Portretul color al reginei Elisabeta a II-a, din 2007, în Palatul Buckingham, este o altă imagine care amplifică simbolic valoarea proiectului.

Nu întâmplător, colecția Leibovitz apare în două ediții diferite: Collector Edition, în valoare de 2.500 dolari, și Art Edition, în valoare de 5.000 dolari. Dacă alegeți Collector Edition, limitată la doar 10.000 de exemplare semnate și numerotate, veți putea opta pentru una dintre cele patru coperți speciale: Whoopi Goldberg (Berkeley, California, 1984), Keith Haring (New York, 1986), David Byrne (Los Angeles, 1986) și Patti Smith (New Orleans, 1978).

Pe de altă parte, Art Edition are un număr limitat la 1.000 de bucăți, însă iubitorii de artă fotografică își pot asigura un exemplar accesând site-ul oficial al editurii. Pentru a aduce o și mai mare bucurie fanilor, cadoul special al ediției îl reprezintă printul de colecție al artistului Keith Haring, semnat personal de către Annie Leibovitz.

Și, cum lucrurile valoroase sunt însoțite mereu de surprize plăcute, indiferent de ediția pe care o alegeți, veți obține un stand de carte sub forma unui trepied proiectat de Marc Newson.

 

Galerie Foto