McLaren va lansa o super-mașină cu motorizare hibridă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-12-2019

în: Auto

motorizare hibridă

Producătorul auto britanic McLaren lucreză la o super-mașină cu motorizare hibridă care va accelera de la 0 la 60 de mile în aproximativ 2,3 secunde.

Anunțul a fost făcut de Mike Flewitt, CEO al McLaren Automotive, în timpul unui interviu acordat publicației Car and Driver. Executivul a mai spus că McLaren are în plan transforme gama de super mașini exclusiv în modele hibride până la mijlocul deceniului viitor.

Primul McLaren bazat pe platforma cu motorizare hibridă va fi lansat anul viitor și ar urma să fie disponibil la vânzare începând cu 2021. În noua varianta, o super-mașină McLaren ar urma să parcurgă până la 20 de mile exclusiv pe propulsie electrică. Însă, producătorul nu are în plan să lanseze prea curând o mașină electrică. CEO-ul spune că bateriile din litiu sunt încă prea grele și scumpe pentru a îndeplini criteriile de performanță solicitate de clienții McLaren.

În schimb, Flewitt a spus că McLaren nu va lansa un SUV, variantă pe care rivalii de la Lamboghini și Porsche o au deja la vânzare.