O Gală și o premieră națională: „Clinica Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 27-11-2018

în: Beauty

Asociația Zetta, susținută de Clinica Zetta, a organizat în data de 19 septembrie 2018 prima ediție a Galei Zetta. Evenimentul a avut un scop caritabil.

Andreea Marin împreună cu echipa Zetta au plănuit o seară de poveste în care foarte mulți oameni, participanți la eveniment, au putut dona fonduri prin care 50 de pacienți să poată beneficia de intervenții chirurgicale complexe.

A fost mai mult decât o seară emoționantă, cu un puternic ecou, a fost și o gală de premiere: medici români talentați și pasionați din diverse colțuri ale țării, oameni pentru care modestia și valoarea merg mână în mână, au primit trofee, premii și burse care să vină în sprijinul lor și, prin ei, în ajutorul nostru. Avem nevoie de profesioniști care sunt oameni înainte de toate, în care să avem încredere atunci când suntem în impas. A fost o seară unică în care au fost toți acești oameni valoroși la un loc, iar cei prezenți la eveniment le-au putut cunoaște poveștile de succes, recâștigând încredere în viitorul medicinei noastre.

„Când omul ne bate la ușă, noi știm că are mare nevoie de noi. Că speranța lui e în mâinile noastre. De fapt, cu asta ne ocupăm: cu speranța transformată în realitate, cu redarea șansei la viață, cu regăsirea zâmbetului. Suntem mâna întinsă către mâna care cere ajutor. Suntem o echipă și o familie unită în jurul unui medic cu o inimă mare – Dr. Dragoș Zamfirescu. Avem un vis, același vis în fiecare zi: să îi vedem pe cei care ne-au călcat pragul, plecând mai departe în viață sănătoși, fără îngrijorare pe chip, fără teamă sau deznădejde și cu încrederea că pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasă. În România. Putem ajuta. Dar mesajul nostru e simplu: ajută-ne să ajutăm!”, a declarat Andreea Constantin, director general Clinica Zetta.

Așadar, zece oameni în mâinile cărora au stat până acum mii de vieți, zece medici care și-au dat seama că sunt mult mai puternici împreună pentru cei care le calcă pragul cu speranță au decis: își vor pune priceperea, experiența, timpul și sufletul în sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie să fie salvați. Este scopul lor ambițios: să intre în sala de operație de 50 de ori, în echipă, pro bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, și să dea tot ce au mai bun în sprijinul celor care sunt pe punctul de a-și pierde speranța.

Cine sunt cei zece salvatori? Sunt medici voluntari și au devenit o echipă. A doua lor casă este acum Asociația Zetta. Fondatorul acestei familii e medicul primar în chirurgie plastică, estetică și reconstructivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragoș Zamfirescu. Alături de el, în echipa celor zece medici sunt: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vîlcioiu – ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

S-au efectuat, de asemenea, peste 5.000 de intervenții reconstructive până acum, în această echipă, 42 de premiere medicale, inovații în medicină, intervenții pro bono pentru cazuri complexe, precum malformații congenitale, replantări realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau orobuco-maxilo-faciale în urma cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial, iar lista continuă. Se lucrează multidisciplinar, cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranța, disperarea oamenilor ajunși în momentul cel mai greu din viața lor.

De ce „Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”?
Chiar dacă, prin munca lor pro bono, cei zece medici vor opera gratuit, indiferent de cât de costisitoare este fiecare dintre cele 50 de intervenții, totuși există un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare în orice operație. Costul mediu estimat pentru o intervenție este de 1.000 de euro. Pacienții aflați în cumpănă nu și-l permit. De aceea, îndemnul echipei medicale este „Ajută-ne
să ajutăm!”. Când mulți oameni cărora le pasă pun umăr lângă umăr, prin gesturi mici, ei pot face minuni și pot salva vieți! Astfel, pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, există butonul „Donează”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei, orice donație contează. În mâinile fiecăruia dintre noi stă, uneori, atât de firavă, o altă viață. De asemenea, contul pentru donații, deschis la Banca Transilvania SA, Agenția Dorobanți, este RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901.