Mingea de volei a lui Tom Hanks din Cast Away a fost vândută cu 308.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-11-2021

în: News
minge de volei

Mingea de volei emblematică care a devenit cel mai bun prieten al lui Tom Hanks în filmul nominalizat la Oscar, Cast Away, s-a vândut la licitație pentru 308.000 de dolari. Mingea este descrisă de casa de licitații ca fiind „foarte învechită, iar vopseaua aplicată creează un aspect uzat și murdar”. Pe o parte a mingii există o combinație de culori (maro închis și roșu) care reprezintă amprenta sângeroasă a mâinii lui Chuck, iar pe altă parte există forme de ochi, nas și gură decolorate. Vârful este rupt și o serie de tulpini de tutun reproduc aspectul părului.

Tom Hanks Volleyball

Recuzita de film a fost vândută pe Prop Store la un preț mult mai mare decât estimările anterioare, care au fost între 40.000 și 60.000 de lire sterline.

Tom Hanks

Regizat de Robert Zemeckis, Cast Away este, de asemenea, unul dintre cele mai de succes filme ale lui Hanks. Actorul a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun actor la din 2001. Filmul îl înfățișează pe Tom Hanks ca un supraviețuitor singuratic blocat pe o insulă pustie. Mingea de volei, pe care personajul său o numește Wilson este descrisă ca fiind singurul său prieten. Hanks vorbește cu Wilson ca o modalitate de a-și păstra sănătatea mentală în timp ce se luptă să supraviețuiască.